Canım benim her zaman yaptığım bir tarif var çok iyi geliyor. Herkesin hoşuna gitmez pek ama ben yine de yazayım.
Yarım limon
1 çay kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı bal (sana bağlı gerçi)
Çok az da karabiber.
Bunlari bir fincana yaparsan ve yatmadan önce sıcak sıcak içersen. Bütün mikrobu temizliyor. Iki gune yanma hissin geçer. Günde 2 kere yapıp icsen vitamin olur
Tadı ekşi ama önyargılı davranıp ayy ben bunu içemem demeyin. Alışınca bağımlılık yapıyor
Mideye bağlı bir problem olabilir.
Doktorunuza danıştınız mı?
Ayrıca bitkisel şeyleri hemen denemeyin derim.
Zira hamilelikte zencefilin zararlı olduğunu duymuştum.
Reflüye benziyor
Akşam yemeğinizi erken yeyin, sonrasında meyve vs tüketmeyin
Fazla baharat kullanmayın
Acı, asitli yiyecek içeceklerden uzak durun
Midenizi çok fazla doldurmayın
Yüksek yastıkta yatın
Ve bir doktora görünün
Toz zencefil
Yüksek yastikta yatin. hamilelikte zencefil zararlı miymiş. Doktor kullanma mi söylemişti ve kullanmıştık.
Hadi yaa
Aşağıda internetten bulmuş olduğum yazıyı bulabilirsiniz.
Ben kullanmamıştım, doktorum zencefil konusunda temkinli olmamı önermişti.
Mesela bitki çaylarından Ihlamur, Kuşburnu, Elma Çayı tüketebileceğimi söylerken, Papatya çayını asla içmememi, Yeşil Çay'ın normal çay ile eş değer olduğu için 1 bardağı geçmemesini, Zencefil Çayı'nı da eğer rahatsız isem bir bardak tüketebileceğimi fakat tüketmesem daha iyi olacağını söylemişti.
Benim tavsiyem her daim doktora danışmanız.
Yazıda şu şekilde:
Zencefil gebelik döneminde, çocuklarda kullanıldığı gibi çok dikkatli kullanılmalıdır. Fazlası zararken, vücuda yetmeyecek kadar az kullanılması da vücuda herhangi bir yarar sağlamayacaktır. Bu nedenle belirli bir seviye de kullanılması her zaman daha sağlıklı olacaktır. Gebeliğin genelinde olmakla birlikte gebeliğin en fazla ilk iki ayında yaşanan bulantılar ve kusmaların giderilmesinde çok etkili ve doğal yöntemlerden birisidir.
Gebelikte günde üç - dört defa tüketilebilir ancak günlük 4 gramı geçmemek şartı ile. Fazla tüketilmesi durumunda gebeliğin en tehlikeli sorunlarından olan düşük yapma riskini artırmaktadır. Düşük riskini yaşamamak ve bulantı kusma gibi rahatsızlıkları gidermek için mümkün olduğunca dikkatli kullanılmalıdır. Herhangi bir olumsuz durumda doktora başvurulmalı hatta gerekirse doktor kontrolünde tüketilmelidir.
Hamilelikte reflu şikayetleri artiyormus.isim verebiliyo muyum bilmiyorum g.. ile başlayan şurup var nane aromali hamilelikte onu oneriyolar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?