Boğazım yanıyoor :(

biq_smile

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2016
2.124
842
123
Kızlar gündüz hiç birşey olmuyor. Ne olursa gece başlıyor. Tam yatıyorum, boğazıma ekşimsi veya acımsı böyle bi tat geliyor. Ve aşırı yanma hissi oluyor, tahriş olur gibi?
Ne yapayım sizce? Bi akıl verin :(

Canım benim her zaman yaptığım bir tarif var çok iyi geliyor. Herkesin hoşuna gitmez pek ama ben yine de yazayım.
Yarım limon
1 çay kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı bal (sana bağlı gerçi)
Çok az da karabiber.
Bunlari bir fincana yaparsan ve yatmadan önce sıcak sıcak içersen. Bütün mikrobu temizliyor. Iki gune yanma hissin geçer. Günde 2 kere yapıp icsen vitamin olur
Tadı ekşi ama önyargılı davranıp ayy ben bunu içemem demeyin. Alışınca bağımlılık yapıyor

Mideye bağlı bir problem olabilir.
Doktorunuza danıştınız mı?

Ayrıca bitkisel şeyleri hemen denemeyin derim.
Zira hamilelikte zencefilin zararlı olduğunu duymuştum.

Reflüye benziyor
Akşam yemeğinizi erken yeyin, sonrasında meyve vs tüketmeyin
Fazla baharat kullanmayın
Acı, asitli yiyecek içeceklerden uzak durun
Midenizi çok fazla doldurmayın
Yüksek yastıkta yatın
Ve bir doktora görünün

Hamilelikte reflü çok görülür Bebek büyüdükçe mideyi ittiği için.. yastığınızı çiftleyip yüksek yatın ve yemek yatmadan 3-4saat öncesine kadar yememeye çalışın hatta içecek şeyler bile çok tüketmemeye çalışın yatmadan önce:anneadayı:

Yüksek yastikta yatin. hamilelikte zencefil zararlı miymiş. Doktor kullanma mi söylemişti ve kullanmıştık.

Canım benim her zaman yaptığım bir tarif var çok iyi geliyor. Herkesin hoşuna gitmez pek ama ben yine de yazayım.
Yarım limon
1 çay kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı bal (sana bağlı gerçi)
Çok az da karabiber.
Bunlari bir fincana yaparsan ve yatmadan önce sıcak sıcak içersen. Bütün mikrobu temizliyor. Iki gune yanma hissin geçer. Günde 2 kere yapıp icsen vitamin olur
Tadı ekşi ama önyargılı davranıp ayy ben bunu içemem demeyin. Alışınca bağımlılık yapıyor

Eşim'e söyleyeyim bari, işten gelirken Zencefil alsın? Toz Zencefil mi? Taze Zencefil mi?

Teşekkürler. Sağolun...

Reflüye benziyor
Akşam yemeğinizi erken yeyin, sonrasında meyve vs tüketmeyin
Fazla baharat kullanmayın
Acı, asitli yiyecek içeceklerden uzak durun
Midenizi çok fazla doldurmayın
Yüksek yastıkta yatın
Ve bir doktora görünün

Yüksek yastikta yatin. hamilelikte zencefil zararlı miymiş. Doktor kullanma mi söylemişti ve kullanmıştık.

Aşağıda internetten bulmuş olduğum yazıyı bulabilirsiniz.

Ben kullanmamıştım, doktorum zencefil konusunda temkinli olmamı önermişti.

Mesela bitki çaylarından Ihlamur, Kuşburnu, Elma Çayı tüketebileceğimi söylerken, Papatya çayını asla içmememi, Yeşil Çay'ın normal çay ile eş değer olduğu için 1 bardağı geçmemesini, Zencefil Çayı'nı da eğer rahatsız isem bir bardak tüketebileceğimi fakat tüketmesem daha iyi olacağını söylemişti.
Benim tavsiyem her daim doktora danışmanız.

Yazıda şu şekilde:

Zencefil gebelik döneminde, çocuklarda kullanıldığı gibi çok dikkatli kullanılmalıdır. Fazlası zararken, vücuda yetmeyecek kadar az kullanılması da vücuda herhangi bir yarar sağlamayacaktır. Bu nedenle belirli bir seviye de kullanılması her zaman daha sağlıklı olacaktır. Gebeliğin genelinde olmakla birlikte gebeliğin en fazla ilk iki ayında yaşanan bulantılar ve kusmaların giderilmesinde çok etkili ve doğal yöntemlerden birisidir.
Gebelikte günde üç - dört defa tüketilebilir ancak günlük 4 gramı geçmemek şartı ile. Fazla tüketilmesi durumunda gebeliğin en tehlikeli sorunlarından olan düşük yapma riskini artırmaktadır. Düşük riskini yaşamamak ve bulantı kusma gibi rahatsızlıkları gidermek için mümkün olduğunca dikkatli kullanılmalıdır. Herhangi bir olumsuz durumda doktora başvurulmalı hatta gerekirse doktor kontrolünde tüketilmelidir.

Aşağıda internetten bulmuş olduğum yazıyı bulabilirsiniz.

Ben kullanmamıştım, doktorum zencefil konusunda temkinli olmamı önermişti.

Mesela bitki çaylarından Ihlamur, Kuşburnu, Elma Çayı tüketebileceğimi söylerken, Papatya çayını asla içmememi, Yeşil Çay'ın normal çay ile eş değer olduğu için 1 bardağı geçmemesini, Zencefil Çayı'nı da eğer rahatsız isem bir bardak tüketebileceğimi fakat tüketmesem daha iyi olacağını söylemişti.
Benim tavsiyem her daim doktora danışmanız.

Yazıda şu şekilde:

Zencefil gebelik döneminde, çocuklarda kullanıldığı gibi çok dikkatli kullanılmalıdır. Fazlası zararken, vücuda yetmeyecek kadar az kullanılması da vücuda herhangi bir yarar sağlamayacaktır. Bu nedenle belirli bir seviye de kullanılması her zaman daha sağlıklı olacaktır. Gebeliğin genelinde olmakla birlikte gebeliğin en fazla ilk iki ayında yaşanan bulantılar ve kusmaların giderilmesinde çok etkili ve doğal yöntemlerden birisidir.
Gebelikte günde üç - dört defa tüketilebilir ancak günlük 4 gramı geçmemek şartı ile. Fazla tüketilmesi durumunda gebeliğin en tehlikeli sorunlarından olan düşük yapma riskini artırmaktadır. Düşük riskini yaşamamak ve bulantı kusma gibi rahatsızlıkları gidermek için mümkün olduğunca dikkatli kullanılmalıdır. Herhangi bir olumsuz durumda doktora başvurulmalı hatta gerekirse doktor kontrolünde tüketilmelidir.

Çok teşekkür ederim, dayanılmaz bişey bu ya?? Sırtıma bile ağrısı vuruyor. Yedirtmiyor. İçirtmiyor...

Hamilelikte reflu şikayetleri artiyormus.isim verebiliyo muyum bilmiyorum g.. ile başlayan şurup var nane aromali hamilelikte onu oneriyolar.

Back
X