Boğulacakmış gibi hissediyorum...

belinay99

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2017
4
3
1
26
merhabalar ben 17 yaşında bir genç kızım.Her şeyin üst üste gelmesiyle kendimi hep ağlamaklı hissediyorum.Başkalarına derdimi tam anlamıyla ifade edemiyorumda buraya yazarak içimi dökebileceğimi düşündüm.Beni yoran en büyük konu babamın sinir bozucu davranışlarıyla ailemde huzurun kalmaması sürekli beni endişlendirmesi,birini karşılıksız olarak çok sevmem ve onu göremiyeceğim için sürekli ağlayacak gibi olmam onu bir türlü aklımdan çıkaramamam ,üniversite sınavına istediğim tempoda hazırlanamıyo oluşum,gelecek kaygısı her şeyi bu derece üst üste hissettiğim için boğulacak gibiyim ne yapsam doğru olur.
Bu evden şehirden uzaklaşıp başka şehire üniversite okumak ailemden ayrılmak bana çözüm mü ne yapmak beni rahatlatır cidden çok mutsuzum ne bir meslek hedefim,ne ailemde huzurlu ortam yok boşlukta gibiyim ...

Cogu genc senin yasadigini yasiyor aslinda dile getirmese de. Ailenden uzakta okumak sana iyi gelebilir ama gercekten azimli calisiyorsan ve aile yardimi olmadan bir seyler yapabilmeye muktedir bir yapida isen. Hayatta ne yapmaktan hoslaniyorsun? Onu meslek edinmeni ve cok calismani tavsiye ederim. Ben oyle yaptim ve hayatim degisti.

Buyuklerin isini dusunme. Dusunenler bir yol bulamadilar emin ol... Malesef bazilarimiz savasçı doguyor.
Sinavina odaklan guzel bolume gir oku calis. Başarilar dilerim

Merhaba belinay99 , şuan hem ergenlik döneminin oluşturduğu değişimlerle baş etmeye çalışıyorsun hem de önemli bir sınavın getirdiği kaygılar var. Çoğumuz bu dönemden geçtik biliyorum bazen çok zor geçiyor ama geçeceğine emin olabilirsin. Sınavına yoğunlaşabilmen için kaygılarının azalması gerekiyor. Derslerine yoğunlaştıkça sorumluluklarını yerine getirdiğin için motivasyonun artacaktır. Psikolojik destek alabilirsen çok iyi olur. Vakit bulabilirsen hergün yarım saat yürüyüş yap ve kafein tüketimini minimum düzeye indir.

Seni çok iyi Anlıyorum bence bu süre içinde aşk meşk olaylarını biraz askıya almalısın kendine bir hedef Belirle ve hayal kur hayat hedeflerle guzel

Merhabaa. Aynı yaştayız.:)
Üniversite sınavı için bazı siteler çok güzel programlar yapıyor. Çok sıkmadan 4 ayda ygsyi bitirebiliyorsun mesela. Merak edersen mesaj atman yeterli..
Meslek konusunda da kendi kendine seçemiyorsan internetten meslek testlerine bakabilirsin. Bence çok yardımcı oluyorlar.
Başarılar..

Ah canim benim
Yillar gecince buraya tekrar gel bak ve konunu oku.bende oyle yapacagim.xaha oyle sorunlarla daha oyle cikmazlarla karsilacaksin ki bugunlerinj arayacaksin.hayat bu hersey insanlar icin.oncelikle lutfen okulunu bitir.karsiligini alamadigin kisi son alternatifin olsun.onceligin okul.bunu zamaninda babasindan cekmis biri olarak soyluyorum.sonuc okulum bitti meslegimi elime aldim.babam duzeldi.evlendim.ama sorunlar bitmiyor.yinede guclu ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…