Boğuluyorum nefes alamıyorum sıkılıyorum

basit

Hayat devam eder....
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
399
0
46
İstanbul
Doğru dürüst hiç arkadaşım yok olanlarlada sürekli faceden iletişim kuruyoruz. Bütün yaz tatilini evde geçiriyorum. Hayatta hiçbir amacım yok. Ölsem rahatlıyacakmışım gibi geliyor.Bazen pencereye doğru bakıp atlasam kurtulurum diyorum. İçimde hep bi sıkıntı var. Günde 12 saat uyumama rağmen parmağımı kıpırdatacak halim yok. Tek yaptığım akşama kadar sabah kalkıp laptobu yanıma çekiyorum ve kafamı yastıktan kaldırmadan şarkı açıyorum faceye girip yazıları okuyorum. Bazen film açıp izliyorum sonra yine gece oluyor. Gece oluncada üstüme daha çok sıkıntı basıyor. Bazen ağlayarak uyuyorum. Ablamın küçük bir kızı vardı yeğenim onlarda burdan yakın zamanda taşınınca dahada yalnız kaldım. Hiç değilse onunla vakit geçiriyodum çok bunaldığım zaman.Saçlarımı taramıyorum. Banyoya girdikçe saç kremi sürüp yıkayıp çıktıktan sonra topuz yapıyorum.2-3 gün öyle kalıyor hiç dokunmadan bi dahaki yıkanmaya kadar.Sürekli pijamayla dolaşıyorum. Çok nadir dışarı çıkmaya hevesim olsa param olmuyor.Karanlık odada tek başıma oturuyorum bütün gün.Facebookta konuştuğum okuldan arkadaşlarıma yazdıklarında kendi içimde triplenip cevap vermiyorum gereksiz yere triplenmeler yapıp sürekli birinin benle barışmak için uğraşmasını değer verdiğini sürekli söylemesini istiyorum. Sürekli herkes bir anda beni terkedecekmiş gibi hissedip onlardan önce ben terk etmek istiyorum. O yüzden hep uzak duruyorum herkesten. Ailemden mesela pahalı birşey isteyip almazlarsa beni sevmediklerini alırlarsa demekki beni sevdiklerini düşünüyorum. Galiba artık kendimi sevmiyorum ve başkaları tarafındanda sevilmeye layık bulmuyorum.Kimsenin beni sevdiğinden gitmeyeceğinden hep yanımda kalacağından emin olamıyorum. Bu sene ygs sınavım var çalışmaya başlamak için oldukça geç kaldım yinede kitap görünce asla anlamayacağımı düşünüp ama çalışmak zorunda olduğumu hissedip kafayı yiyecek gibi oluyorum. Yeni değil bu duygularım aslında karamsarlığım önceden beri var. Ergenliktendir dedim ama bu aralar çok daha kötü oldu.Çok mutsuzum. Birşeyler yapmak,dolu dolu bir hayat yaşamak hatta başarı elde etmek istiyorum ama yapamıyorumm sürekli başımı yastığa koyup internette dolanmak ve yine yatarak tv izlemek istiyorum. Yastığımı elimden hiç bırakmıyorum. Düzelirmiyim bilmiyorumm ama içimi buraya dökmek istedim..

Son düzenleme:
Eğer çocuğum sen olsaydın ne yapardım diye düşündüm.Henüz anne değilim ancak bizim yeğenlerin de ara sırada bu duruma geldikleri oluyor o zaman yengeme yani bana kaçalım diyorlar.Onlar ile 1 hafta birlikte zaman geçirince iyi geliyor sende ailende yaşı senden 15 yaş büyük kafanın uyabileceği bir büyüğüne kaçsan saçma sapan da gelse ne derdin varsa anlatsan inan bana çok iyi gelecektir.Yoksa böyle yarasa misali yaşamak
sana hiç bir şey katmaz önemli olan hayata katılmak tam ortasında olamasan bile sağından solundan bir yerlerinde bulunmak.

canım benim öncelikle boğulma bunalma kendine gel . biliyorum insan bazen böyle hisseder herkesin böyle hissettiği dönemler olmuştur eminim . yaz tatilinde sıkılan yalnız olan kişi tek sen değilsin bak mesela ben okuyorum , çalışmıyorum da sevgilimde şu an memleketinde bütün yazım tıpkı tarif ettiğin ettiğin gb laptop başında , banyo sonrası saçlarımı topuz yapıp evde geçti . tatile gitsen en fazla 10-20 gün kalacaksın sonra yine aynı düzen . kendine ugraslar edinebilirsin . ne bilim öyle çok seçenek var ki boncuk alıp takı tasarımlarına bakabilirsin , boya alıp ahsap boyarsın , bilgisayardan oyunlar var güzel diziler var filmler var . arasıra sokaga cık illa birinin olması gerekmez gez yürü akşam serinliğinde bi yere otur . bazen arkadaslarını ilk sen cagır illa onları bekleme ilk adımı at devamı gelecektir .

ayrıca kafanı tam boşaltmadan çalışmanın bi yararı olmaz önce kafanı boşalt o kitapları hevesle ac bak bi daha bırakabiliyo musun ? öyle hırslancaksın ki kendini güzel yerlerde gör . seneye burda bize güzel yerleri kazandıgını yazabilirsin herkesin imrendiği şehirlerde imrendiği bölümlerde üniversite okumaktan daha güzel bi sosyal hayat nasıl olabilir ki ?

Eğer çocuğum sen olsaydın ne yapardım diye düşündüm.Henüz anne değilim ancak bizim yeğenlerin de ara sırada bu duruma geldikleri oluyor o zaman yengeme yani bana kaçalım diyorlar.Onlar ile 1 hafta birlikte zaman geçirince iyi geliyor sende ailende yaşı senden 15 yaş büyük kafanın uyabileceği bir büyüğüne kaçsan saçma sapan da gelse ne derdin varsa anlatsan inan bana çok iyi gelecektir.Yoksa böyle yarasa misali yaşamak
sana hiç bir şey katmaz önemli olan hayata katılmak tam ortasında olamasan bile sağından solundan bir yerlerinde bulunmak.

canım benim öncelikle boğulma bunalma kendine gel . biliyorum insan bazen böyle hisseder herkesin böyle hissettiği dönemler olmuştur eminim . yaz tatilinde sıkılan yalnız olan kişi tek sen değilsin bak mesela ben okuyorum , çalışmıyorum da sevgilimde şu an memleketinde bütün yazım tıpkı tarif ettiğin ettiğin gb laptop başında , banyo sonrası saçlarımı topuz yapıp evde geçti . tatile gitsen en fazla 10-20 gün kalacaksın sonra yine aynı düzen . kendine ugraslar edinebilirsin . ne bilim öyle çok seçenek var ki boncuk alıp takı tasarımlarına bakabilirsin , boya alıp ahsap boyarsın , bilgisayardan oyunlar var güzel diziler var filmler var . arasıra sokaga cık illa birinin olması gerekmez gez yürü akşam serinliğinde bi yere otur . bazen arkadaslarını ilk sen cagır illa onları bekleme ilk adımı at devamı gelecektir .

ayrıca kafanı tam boşaltmadan çalışmanın bi yararı olmaz önce kafanı boşalt o kitapları hevesle ac bak bi daha bırakabiliyo musun ? öyle hırslancaksın ki kendini güzel yerlerde gör . seneye burda bize güzel yerleri kazandıgını yazabilirsin herkesin imrendiği şehirlerde imrendiği bölümlerde üniversite okumaktan daha güzel bi sosyal hayat nasıl olabilir ki ?

Hepinize ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.Fakat İstanbul'da yakında hiçbir akrabamız yok. Keşke olsaydı emin olun giderdim. Evde kafa dengim hiç kimse yok. Oturduğum yer hep site. Denize yakın veya şehire yakında değil. Dışarıya çıkabileceğim birisi olsaydı hem komşum hem arkadaşım olan belki beni bu sıkıntıdan kurtarabilirdi.Geçen senenin 2. dönemi çok iyi hırs etmiştim çalışmaya başlamıştım. Yaz tatilinde bırakmayıp keşke o hırs azimle devam etseydim.Şimdi herşey boş anlamsız geliyor. Film falan izliyorum ama birsürü boş vaktim var değerlendirmek istiyorum ama sürekli uyku halindeyim. Günlerim aylarım hatta yıllarım birbirinin kopyası halinde ne olduğunu anlamadan bomboş geçiyor.Önüm kapkaranlık..

canım benim kendine bile bile eziyet etmekten başka bişi yapmıyosun..
1. o leptopu at bir kenara,bırak onu,ordaki hayat hayat değil.. asıl dışarıdaki hayata adım at..
akrabalarına git,kendine kimi yakın hissediyosan ona git.. duanı eksik etme..

panik atak başlangıcı olabilir veya böyle yaparsan başlatırsın panik atağını.
bende öyleydim ve o kadar pişmanım ki o zamanlar bu durumu atlatamadığıma,şimdi kat kat arttı bu durum.
o yüzden herşey tazeyken atlat bu durumu,at kendini sokaklara, gez toz, kafanı dağıt.

Rabbim şifa nasip etsin inşallah:nazar::34:

Disari cik... yürü yürü yürü... kulagnda bir muzik.. tmmdirr...

canım benim kendine bile bile eziyet etmekten başka bişi yapmıyosun..
1. o leptopu at bir kenara,bırak onu,ordaki hayat hayat değil.. asıl dışarıdaki hayata adım at..
akrabalarına git,kendine kimi yakın hissediyosan ona git.. duanı eksik etme..

panik atak başlangıcı olabilir veya böyle yaparsan başlatırsın panik atağını.
bende öyleydim ve o kadar pişmanım ki o zamanlar bu durumu atlatamadığıma,şimdi kat kat arttı bu durum.
o yüzden herşey tazeyken atlat bu durumu,at kendini sokaklara, gez toz, kafanı dağıt.

Rabbim şifa nasip etsin inşallah:nazar::34:
Kurtulmayı denicem bilgisayardan kurtulmayı. Umarım okulların açılmasınında faydası olur. Çok teşekkür ederim bu arada.

ah bitanem bunlar dertsizlikten oluyor aslında hayatta hiç sorumluluğunuz da yok.ye iç yat bunalıma gir.oh ne ala.okuldan sonra gidip inşaatta çalışan harçlığını çıkaran bir öğrenciyle tanıştım.gezmeye tozmaya hiç vakti yok.ama girmiyor bunalıma.hastahanede hepatit krizi geçiren bir adam gördüm nöbeti geldiğinde hastahaneyi inletiyordu acıdan morfin veriyorlardı ağrısını kesmek için....daha ne dertler ne hastalıklar var yavrum.neyin bunalımındasın niye sürekli ilgi istiyosun?yarın sabah çık yatağından bir duş al.bilgisayarını kapat.pijama hariç bir şey giy üstüne.yürümek parayla değil bir yürüyüş yap.mümkünse dershaneye yazıl yada okuldaki rehber öğretmeninden ygs ye hazırlık konusunda yardım al.geç kalmış değilsin artık üniversite kazanmak çok daha kolay.

çözüm sende birtanem.sen kendi için birşey yapmazsan kimse senin için yapmaz.herşey parayla değil ki canım benim git bir devlet hastahanesine psikolog ile görüş derdini güvendiğin bir büyüğünle paylaş.budurumdan çıkmak istesen çıkarsın.hayattaki amacını belirle.amaçsızsın galiba intihar etmek neyin nesi okadar mı güçsüzsün.amaçların için mücadele etmek zor geliyor bundan kaçıyorsun bence bir de maske bulmuşsun bunalımdayım diye kimse bir şey demesin yoksa intihar edersin dimi?yok öyle kolaycılık.senin herkezden neyin eksik kalk hayat mücadeleni ver.

iyi haberlerini bekliyorum öpüyorum.

Benim yaşım 17 ve seni çok iyi anlıyorum durup dururken bunalıyorsun kendini kötü hissediyorsun ya namaz kıl gerçekten işe yarıyor. zaten bu sene son senenmiş iyi bir yeri kazanır yeni iyi bir arkadaş çevresi yaparsın dediğm gibi namaz kıl ve dua et gerçekten işe yarıyor :) bide spor yap belli saatlerde koşuya yürüyüşe çık iyi geliyor daha dinç iyi hissediyorsun :)

aaaayyyy içim sıkıldı okurken ya :)
güzelim dersine çalış ya,önünde bak sınavın var ne güzel bak bi amacın var yok değil yani
biraz tembeliz sanki ;)

Bende de aynı sorun vardı.. Benexol adında bi vitamin kullanmaya basladım.. bu sürekli yorgunluk b12 eksikliğinden olabiliyor..Daha enerji dolu hissetmeye basladım.. Bi de kendini zorla biraz, mesela banyodan sonra saçını bi düzleştir, makyaj yap.. sonra hiçbi yere çıkamıyosan bi çekirdek al, bahçeye in.. Neden bi sevgili bulmuyosun kendine??? dershaneye yazılmanı da öneririm..

Son düzenleme:
ah bitanem bunlar dertsizlikten oluyor aslında hayatta hiç sorumluluğunuz da yok.ye iç yat bunalıma gir.oh ne ala.okuldan sonra gidip inşaatta çalışan harçlığını çıkaran bir öğrenciyle tanıştım.gezmeye tozmaya hiç vakti yok.ama girmiyor bunalıma.hastahanede hepatit krizi geçiren bir adam gördüm nöbeti geldiğinde hastahaneyi inletiyordu acıdan morfin veriyorlardı ağrısını kesmek için....daha ne dertler ne hastalıklar var yavrum.neyin bunalımındasın niye sürekli ilgi istiyosun?yarın sabah çık yatağından bir duş al.bilgisayarını kapat.pijama hariç bir şey giy üstüne.yürümek parayla değil bir yürüyüş yap.mümkünse dershaneye yazıl yada okuldaki rehber öğretmeninden ygs ye hazırlık konusunda yardım al.geç kalmış değilsin artık üniversite kazanmak çok daha kolay.

çözüm sende birtanem.sen kendi için birşey yapmazsan kimse senin için yapmaz.herşey parayla değil ki canım benim git bir devlet hastahanesine psikolog ile görüş derdini güvendiğin bir büyüğünle paylaş.budurumdan çıkmak istesen çıkarsın.hayattaki amacını belirle.amaçsızsın galiba intihar etmek neyin nesi okadar mı güçsüzsün.amaçların için mücadele etmek zor geliyor bundan kaçıyorsun bence bir de maske bulmuşsun bunalımdayım diye kimse bir şey demesin yoksa intihar edersin dimi?yok öyle kolaycılık.senin herkezden neyin eksik kalk hayat mücadeleni ver.

iyi haberlerini bekliyorum öpüyorum.

Evet çok haklısınız. Demek ki rahatlığın fazlasıda zararmış. Bende düşünüyorum bazen diyorum kendime '' Ekmek elden su gölden geçim derdi yok çalışma derdi yok birşeyine karışan yok ye iç yat hesabı'' fakat sanki bütün dertler bendeymiş gibi mutsuzum sıkıntıdayım. Beni birkaç ay sanayiye verseler anca anlarım herhalde bugünlerin kıymetini. Bu arada ders çalışırken daha mutluydum nil karaibrahimgil falan dinliyodum sürekli son ses açıp. Şimdi metin şentürk dinliyorum siz düşünün gerisini.

Son düzenleme:
Bende de aynı sorun vardı.. Benexol adında bi vitamin kullanmaya basladım.. bu sürekli yorgunluk b12 eksikliğinden olabiliyor..Daha enerji dolu hissetmeye basladım.. Bi de kendini zorla biraz, mesela banyodan sonra saçını bi düzleştir, makyaj yap.. sonra hiçbi yere çıkamıyosan bi çekirdek al, bahçeye in.. Neden bi sevgili bulmuyosun kendine??? dershaneye yazılmanı da öneririm..
Ben çok uyumanında bu yönde yan etkisi olduğunu düşünüyordum.Reçete olmadan eczaneden alabilirmiyim bunu ?

aaaayyyy içim sıkıldı okurken ya :)
güzelim dersine çalış ya,önünde bak sınavın var ne güzel bak bi amacın var yok değil yani
biraz tembeliz sanki ;)
Dedim ya parmağımı kıpırdatamıyorum masamım üstü bardaklarla tabaklarla doldu. Bu tembellik beni pasaklıda yaptı. Yediğim çikolatanın paketini çekmeceye tıkıştırıyorum kalkmamak için :D

aman yarabbiii kimse görmesin bunları :))
Kaçmak,saklanmak,vazgeçmek kolaydır,zor olan kalıp savaşmaktır ;)

Dedim ya parmağımı kıpırdatamıyorum masamım üstü bardaklarla tabaklarla doldu. Bu tembellik beni pasaklıda yaptı. Yediğim çikolatanın paketini çekmeceye tıkıştırıyorum kalkmamak için :D

tembel seniiii :20:yarın odanı temizlemekle başla işe mesela bir ayaklandın mı gerisi gelir.hadi canım benim yarın haber beklicem senden.

bazi insanlarin hayat enejisinin dogustan az oldugunu düşünüyorum ki ben de onlardan biriyim cevresel faktorler de eklenince de yeme yaninda yat oluyor:)) mukemmeliyetci ve kasvetli insanlar fark ettirmeden kendi streslerini etraflarina yayiyorlar onlardan uzak durmak gerek hayata hevesli bakmak lazim biz lafi sözü seven bi milletiz kim ne derse desin moduna gecmek gerek belki de...boylece yoluna bakma sirasina gelebilirsin. kendibe hedefler koy ve hedeflerin icin cabala azmet hayat zor gercekten

Back
X