Boğuluyorum..

siyahbeyazbilgisayar

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2010
875
184
323
38
Ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım bilmiyorum.
bir buçuk yıllık evliyim. Ailelerden uzakta yaşıyoruz. Ve malesef eşimle tartışmalarımız bitmiyor.üç gün iyiysek dördüncü gün kötüyüz.Eşimin benle ilgili şikayeti agresif olmam.
Ben bile bu kadar agresif olduğumu bilmiyordum. Ani çıkışlarım var. Nasıl yaptığımı ben de bilmiyorum.Bir de yaşanan birşeyi unutamıyorum.Mesele eşimin ailesiyle ilgili bir problem yaşanmışsa bunu unutamıyorum.Çünkü eşimle sonuna kadar konuşamıyoruz.Konuşurken ortasında başka meselelere geçip gidiyor.
Eşimde vurdumduymaz umursamaz davranıyor.Böyle davranmayı denedim bende ama olmadı.O bir hata yapmışsa evet hatalıyım yapacak birşey yok deyip çekiliyor.Ben günlerce kendi kendimi yiyorum.garantici bir insanım ve aklımdaki konuyu netleştirmek benim için çok önemli.Ve bu aşamadığım meseleler bir anda ortaya çıkıveriyor.

Tabi bir de çocuk meselesi var. tartışmanın olduğu ortamda çocuk olmaz diyorum ben istiyorum diyor. Ben hazır değilim diyorum tamam diyor biraz zaman geçiyor sonra aynı konu.Tamam çocuk yapalım desem benden iyisi yok. Ama bana göre bu çocuğu kullanmak demek. Çocuk meselesi yüzünden beni kırmaya çalıştığını düşünüyorum.doğuracak bakacak olan benim sonuçta. ben daha kadın doğum muayenesi korkumu bile aşabilmiş değilim.

ilişkimizde saygıyı yitirmeye başladığımızı düşünüyorum. Ki saygı biterse herşey biter bunu biliyorum.Her tartışmada laf boşanmaya o kadar kolay geliyor ki. ertesi gün üzülüyor söylediğine ama sonuçta söylüyor.
Kendimi inanılmaz özgüvensiz hissediyorum.bana tavır yaptığı dönemlerde hep alttan aldım eşime karşı.ya da sinirli cevap veerdim.Yüz kişinin önünde konuşma yapıp tek kelime takılmayan ben özgüvenimi yitirdim galiba. aldığım kilolar çirkin görüntüm evdeki huzursuzluk çocuk meselesi boğuluyorum.

düşünüyorum ben eşime karşı bile şeffaf olamayacaksam kime karşı olabilirim. eşlerimize bile mesafeli mi davranmamız gerek.
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
bagırıp cagırmak yerıne sınırın gecınce sakınce konusmayı dene, benım esımde rahattır-hesap kıtap bılmez ama ozunde ıyı bır ınsandır, benımde herseyım planlıdır bır sorun varsa o an cozulecek mesela ama esım konusmak yerıne susmayı tercıh edenlerden...
eskıden bagırıp cagırırdım, kendımı kaybettıgım zamanlar olurdu, sımdı kızarsam uzaklasıyorum yanından, sonra sakınlesınce duzgunce konusuyorum kendısıyle, bazende bırseyı yapmasını ıstemıyorsam ters kose mantıgını uyguluyorum ıse yarıyor :D

Hmm.. Peki önceden de sinirli miydin canım?
Belki ailenden uzak olmak falan da sinirlerini bozuyordur?
Bir süre yanına gelseler ya da siz gitseniz mesela..
Anladığım kadarıyla orada tanığınız da yok??

Mesafeli değil ama anlayışlı olmaya çalışabilirsin.
hatasını kabul edip kenara çekilmesi agresifliğinden yorulduğunu gösteriyor.
Şöyle düşün, hata yapan senin ailen olsa ve eşin tepene çöküp durmadan sorgulasa nasıl hissedersin.
Bir yerden sonra eeee yeter be diye resti çekersin.
Boşanalım lafları hep bundan.

valla şimdiden böyle ise çocuk olunca ilişkiniz daha kötüleşir bence.
düşünüyorumd a lohusalıkta en büyük destekçim eşimdi, böyle biri hamilelik ve lohusalıkta hiç çekilmez, demedi demeyin.

şu sonuna kadar konşmama bence kilit nokta benimde bütün ilişkilerimde kavgalar bundan olur bir konu sonuna kadar konuşulmayıp üstü öyle kapatılıncaa ben unutmuyorum ve çok değişik bir karaktere bürünüyorum kavga ederken bunu da karşımdakine anlatamıyorum. Karşımdakiler bana hep alttan al bak ben konuyu unutuyorum kapatyorm sende yap diyor ama mesele o değil ben sonunu görmeyince o tartışmanın kapanmıyor ve bu yüzden çok terslikler oluyor

bagırıp cagırmak yerıne sınırın gecınce sakınce konusmayı dene, benım esımde rahattır-hesap kıtap bılmez ama ozunde ıyı bır ınsandır, benımde herseyım planlıdır bır sorun varsa o an cozulecek mesela ama esım konusmak yerıne susmayı tercıh edenlerden...
eskıden bagırıp cagırırdım, kendımı kaybettıgım zamanlar olurdu, sımdı kızarsam uzaklasıyorum yanından, sonra sakınlesınce duzgunce konusuyorum kendısıyle, bazende bırseyı yapmasını ıstemıyorsam ters kose mantıgını uyguluyorum ıse yarıyor :KK70:
bizde de aynı tablo var. özünde çok çok iyi bir insan. kimsenin kötülüğünü istemez kimseye karışmaz. ben de sorun varsa hemen halledilecek tavrındayım hep. dediğinizi deneyeceğim. daha öncesinde denemiştim ama ben sabredemedim.

Hmm.. Peki önceden de sinirli miydin canım?
Belki ailenden uzak olmak falan da sinirlerini bozuyordur?
Bir süre yanına gelseler ya da siz gitseniz mesela..
Anladığım kadarıyla orada tanığınız da yok??
evet tanıdığımız yok. ben zaten 5 yıldır ailemde ayrı yaşıyorum. başka şehirde çalışmıştım. ama öncesinde memelketime dönme ihtimalim vardı. evlenince bu ihtimal azaldı. yaklaşık iki ayda bir görüşüyoruz ailemle.

Mesafeli değil ama anlayışlı olmaya çalışabilirsin.
hatasını kabul edip kenara çekilmesi agresifliğinden yorulduğunu gösteriyor.
Şöyle düşün, hata yapan senin ailen olsa ve eşin tepene çöküp durmadan sorgulasa nasıl hissedersin.
Bir yerden sonra eeee yeter be diye resti çekersin.
Boşanalım lafları hep bundan.
belki de haklısınız. ama ailevi durumlar dışında kendi meselelerimizde de hep aynı tavır.
almak istediği gitmek istediği hiçbirseye itiraz etmem. birşey yapmak istiyorsa mutlaka destekçisi olurum.

valla şimdiden böyle ise çocuk olunca ilişkiniz daha kötüleşir bence.
düşünüyorumd a lohusalıkta en büyük destekçim eşimdi, böyle biri hamilelik ve lohusalıkta hiç çekilmez, demedi demeyin.
eşimin öyle bir çocuk isteği varki eğer ben kabul edersem ne istersem yapacak modda. ama bu çocuğa haksızlık diye düşünüyorum. o zor dönemi hiç gözüm kesmiyor şimdi böyleyiz bebek olup hayatımız tamamen değişince ne olacak bilemiyorum

evet tanıdığımız yok. ben zaten 5 yıldır ailemde ayrı yaşıyorum. başka şehirde çalışmıştım. ama öncesinde memelketime dönme ihtimalim vardı. evlenince bu ihtimal azaldı. yaklaşık iki ayda bir görüşüyoruz ailemle.
Bence yalnız hissediyorsun ve bu yüzden böyle davranıyorsun ama biraz daha pozitif olmaya çalış bence. Eşini de kendini de üzme

Netlik kazanmadan tartışma sonlanmamalı, aksi halde üstü örtülür ve bir sonraki kavgada yine ortaya çıkar
Eşine bunu söyle kem küm edeceğine çözüm odaklı olursa tekrar temcit pilavı gibi sunmazsın

eşimin öyle bir çocuk isteği varki eğer ben kabul edersem ne istersem yapacak modda. ama bu çocuğa haksızlık diye düşünüyorum. o zor dönemi hiç gözüm kesmiyor şimdi böyleyiz bebek olup hayatımız tamamen değişince ne olacak bilemiyorum
Çocuk öyle kolay iş değil
Gayet uyumlu çiftleri bile etkiliyor
Siz önce sorunlarınızı aşın, sonra çocuk düşünürsünüz
Şimdi uykularınız düzenli olduğu halde stres topu gibisiniz
Çocuk olunca uyku da nanay

şu sonuna kadar konşmama bence kilit nokta benimde bütün ilişkilerimde kavgalar bundan olur bir konu sonuna kadar konuşulmayıp üstü öyle kapatılıncaa ben unutmuyorum ve çok değişik bir karaktere bürünüyorum kavga ederken bunu da karşımdakine anlatamıyorum. Karşımdakiler bana hep alttan al bak ben konuyu unutuyorum kapatyorm sende yap diyor ama mesele o değil ben sonunu görmeyince o tartışmanın kapanmıyor ve bu yüzden çok terslikler oluyor
evet ben meseleyi konuşup sonuca varmak istiyorum.br daha gündeme gelmesin istiyorum. tamam ben meseleyi kapatıyorum sen de kapat demek üstünü örtüyor hiç olmadık yerde çıkıp geliyor.

Sürekli senın ailen bana bunu yaptı , sen bana şunu yaptın dersen adamıda boğarsın kendınıde.

Back
X