Çok teşekkür ederim.
Gazide okuyorum ve geçen sene yani 2013-14 eğitim döneminde 1.sınıfa başlayanlar için bologna getirilmişti, ben 2012 girişliyim 3 e geçtim ve şimdi bizi de kapsıyor bu seneden itibaren.
Benim arkadaşım bizim okula yatay geçiş yaptı geçen dönem, 1.sınıf 2.dönemden başlattılar ve alttan çok dersi var. yani o başladığında bologna etkisi altındaydı.
sitedeki açıklamada diyor ki, mezuniyet için 240 akts tamamlamak zorundasınız ama dönem başına en az 30 kredi olmak zorunda, yani 240 ı tamamlasanız bile her dönem 30 akts tamamlamadysanız -mesela bi dönem 26 bi dönem 34 olduysa- mezun olamazsınız.
bu arkadaşımın da geçen dönem yani 1.sınıf 2.dönem sayılan dönemdeki akts si 12 görünüyor. şimdi bu akts yi daha sonra alttan ders alarak 30a çıkarabilir mi? yoksa asla mezun olamayacak mı, okuldan falan mı atılacak? telaştan deliriyoruz, nolur yardım edin.
birine sorduğumu kopyalayayım:
"hani sonuçta 2014-2015 ikinci döneminde alacak geçen seneki 2. dönem alttan derslerini
bu durumda 2013-2014 ikinci dönem akts sini yükseltir mi bu verdiği dersler
yoksa önümüzdeki 2. döneme mi yazılır"
Benim de 26 görünüyor mesela, ben napıcam? hadi benimki 4 kredi, bi ders alıp düzeltebilirim sanırım? alttan aldığımda düzelecek mi?