Çorbalar Bolu usulu patates corbasi (resimli)

TDEMEZUN

CANIM OGLUM
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2007
15.988
46
408
İstanbul
cok lezzetli bir corbadir bu corbayi yerken kendimi restoranda hissediyorum :))

patatesleri soyup( cok kucuk) kup kup kesin..

2 buyuk patates
1 sogan
2 dis sarmisak
1 kase yogurt
2 corba kasigi un
tuz karabiber pulbiber ve margarin

oncelikle sogani ve sarmisagi ince ince kiyip az siviyagda iyice yumusayana kadar kavurun ...kup kup kestiginiz patatesleride ekleyip kavurun ve patateslerde kavrulduktan sonra ustune sicak su ekleyin 1 lt kadar az karabiber koyun ve kaynamaya birakin...deger taraftan 2 kasik unu 1 kase yogurda ekleyerek cirpin.ustune az su ekleyin....ve patatesler pismeye yakin bu karisimi patateslerin ustune dokun...suyu azsa su ekleyin cok kati olmasin...kaynamaya birakin ve patatesler iyice pistikten sonra tuzunu atip altini sondurun..tabaginiza alin ustune eritilmis tereyag ve kirmizi biber karisimindan dokun....

Son düzenleme:
photo0112uw9.jpg

w640.png

photo0113aw7.jpg

w640.png

kızlar ben denedim çorbayıı
çok lezzetli ben çok sevdim
yalnız ben patatesleri biraz fazla kavurmuşum hepsi ezildi gitti:roflol:
yerken hiç küp küp patates gelmedii kaşığa
ama tereyağı falan çok yakışıyor çorbaya
artık hep yaparımhihoyyyt

mehayım sağol tatlım

un ve yoğurt karışımını çorba kaynarkenmi ekliyoruz? karışımı eklemeden önce çorbaya biraz soğuk su eklememiz gerekmiyormu? ılık olması için.. yoğurtlu çorbayı ben öyle yapıyorumda..

kızlar ben denedim çorbayıı
çok lezzetli ben çok sevdim
yalnız ben patatesleri biraz fazla kavurmuşum hepsi ezildi gitti:roflol:
yerken hiç küp küp patates gelmedii kaşığa
ama tereyağı falan çok yakışıyor çorbaya
artık hep yaparımhihoyyyt

mehayım sağol tatlım

bisey degil kuzucum begenmene sevindim yap yap ye..yerkende beni hatirlaa.s.

un ve yoğurt karışımını çorba kaynarkenmi ekliyoruz? karışımı eklemeden önce çorbaya biraz soğuk su eklememiz gerekmiyormu? ılık olması için.. yoğurtlu çorbayı ben öyle yapıyorumda..

canim zaten un ve yogurt karisimi olan kaseye birazda soguk su kpyup sivilastiriyoruz yoksa sadece un ve yogurt hamur olur...kaynarken ilave ediyoruz karisimi corbaya...

ilaydacim 2 kasik un olacakti yaa uste yogurt yazmisim aklim ona gitmis un yazacagima yine yogurt yazmisim...2 kasik un o yogurt degil ;)))

bende yapacam bunu ama aksama olmaz baska zaman bu aksam manti var sempatinin mantisini (doldurma manti uzerine nohutta yaptim) oh afiyetle yerim artik ellerine saglik bu arada mehay

bende yapacam bunu ama aksama olmaz baska zaman bu aksam manti var sempatinin mantisini (doldurma manti uzerine nohutta yaptim) oh afiyetle yerim artik ellerine saglik bu arada mehay
afiyet olsun canim benim...
Bizde bolulu olarak bu çorbayı yaparız.Bu çorbaya tavuk çok yakışır denemenizi tavsiye ederim

evet canim cok haklisin haslanmis tavuk harika olur oyle denemeliyim birdahaki sefere....a.s.

mehaycım bişey soracağım.un ve yoğurt karışımı soğuk dimi.peki onu kaynayan patateslerin üzerine dökülünce yoğurt kesilmiyormu?

Ben de çok yaparım bu çorbayı.Ama soğanlı hiç denemedim.Birdahaki sefere deneyeyim bari,çünkü soğan yemeklere lezzet veriyor.Bir de, kase yoğurt yerine süzme yoğurt kullanıyorum. (Tencerenin büyüklüğüne göre) 2-3 kaşık yoğurt, 2-3 kaşık un, 1 yumurta ve 1-2 bardak su ilave edip mikserle iyice çırpıyorum sonra kaynayan patatesli suya ilave ediyorum.Yoğurtla yaptığım bütün çorbalara yumurta ilave ederim, güzel renk ve kıvam veriyor çorbalara.

aaa ben bu akşam yine yapayım bari bu çorbayıı
zaten içine patates giren herşeye bayılıyorum

Back
X