Bölüm değişikliği

Aslinda sağlık okumak hep hayalimdi ama sonra bir yariş içine girince bana ne 4 yıllık okucam diyip hata ettim.

Ben de geçemeyecegimi düşünüyorum. Sonuçta herkes kendini bilir. Bu kadar ders çalişamam gibime geliyor :KK43:

Canım dersle alakası yok.Dersi dersaneye gidersin bir şekilde halledersin ben mülakat kısmından bahsediyorum.

Bölüm çok dandik bölüm, en iyi ünversitelerden birinde Siyaset Bilimi okumuş bir arkadaşım var iki yabancı dili çok iyi konuşur insan kaynaklarında çalışıyor şimdi... Tamam çalıştığımız şirket çoğu kişinin özenerek baktığı bir yer ama bölüm ne alaka değil mi? Etiketi sayesinde tercih edildi o da alakasız bir bölüm olsa da.. İşletme mezunları da var ama ODTÜ, Marmara vs. yerlerden mezun. Sende o etiket üniversite de yok... UA ilişkilerden bahsetmiyorum bile, eşit ağırlık bölümlerinin %90' ı işe yaramaz devlete girmeyeceksen çünkü uzmanlık gerektirmiyor çoğusu, diğer iş gruplarından geçiş oluyor. Yöneticilerin, müdürlerin çoğu İşletme-İktisat dışı bölümlerden mezun. Halbuki yönetecek adamlar bu adamlardır, olmadı MBA yapıyorlar her alana el atmış oluyorlar böylece.

Özel Üniversitede niye böyle bir bölüm okuyorsun? Madem Özel Üniversiteye yetecek kadar iyi geliriniz var bari iyi bir bölüm tercih etseydin baştan. Bu memlekette sevdiğin meslek diye bir şey yok, önce karnını doyurabileceğin bir meslek bakman gerekiyor, sevme işi ikinci planda. İkisini de tutturursan ballı kaymak.. Sağlık bölümleri sıkıntılı artık, çoğu atanamıyor eskiye göre zorlaştı. Ayrıca çalışma şartları da çok ağır. Devlete giremezsen özelde hiç olursun. İnş. Müh. falan oku bari de bir şekilde bir yol bulursun ekmeğini kazanacak.. Birkaç bölüm daha var güzel spesifik İnşaatla ilgili ama vakıflarda yok, çok çalışman lazım. Gemi İnşaa Müh, Deniz Teknolojisi Müh. gibi...
Benim kendime itiraf edemediklerimi siz çok güzel söylemişsiniz. Özel üniversiteyi tam burslu kazandim ama bunun bir önemi yok işe başlarken cünkü okulun pek bir ehemmiyeti yok. Sağlığı para kazanmakta kaçış gördüm ama evet herkes o bölümleri tercih ettiği için avantaji kalmadı artik.
siyaset bilimi ve uluslararası ilişkilerden mezun olan bir arkadasım özel bir firmada yönetici asistanı olarak çalısıyor :KK70: Eger içinden gecen özel yetenek gerektiren ve bende de bu yetenek var dediğin bir bölüm okuyacaksan sınava girfarklı bir bölüm sec. Ama onun dısında nerden mezun olursan ol kendi işini yapman cok zor olcak. Bende muhasebe mezunuyum ama bir firmada halkla ilişkiler sorumlusuyum meselaağ:KK49:
Sizler şanslısınız o zaman. Yüksek lisans bile yapmiş tanıdıklarım halen iş bulamadı :KK43: bulduklari işlerse küfür gibi maaşlardan bahsediyor. En iyisi ben en azından altyapi sahibi olduğum İnşaata yöneleyim :) özledim de zaten çizim yapmayı :)

Sizler şanslısınız o zaman. Yüksek lisans bile yapmiş tanıdıklarım halen iş bulamadı :KK43: bulduklari işlerse küfür gibi maaşlardan bahsediyor. En iyisi ben en azından altyapi sahibi olduğum İnşaata yöneleyim :) özledim de zaten çizim yapmayı :)[/QUOTE]

çizim yapma gibi bir yeteneğin varsa hiç durma:KK51:

Ben de başka bölüm üstüne yüksek lisans yaparim diye düşünüyordum ama okul sürecinin bir türlü bitmemesi beni yoruyor, düşündükce bile... evet haklısınız biraz asılıp, kendini geliştirmekten geçiyor bu bölüm...

Doğru söylüyorsunuz. Henüz yaşımda genç :) pişmanlığı yaşamamak için ne istediğime karar vermem gerek.

Çalişamam ki okulla beraber :/
O kadar çok ki hem okuyup hem çalışan. 4 senede bitmez de 7 senede biter. İş kaygin var diye söyledim. Su an teknisyenlik lisans mezunu olmaktan daha avantajlı. Yine de sen bilirsin tabi.

Bi Yüksek Lisans sevdasıdır gidiyor birde ortalıkta.... Lisans bitiyor, iş bulunamıyor hatta bazıları hiç iş aramıyor direk YL' a başlıyor çeşit olsun diye midir, öğrenci hayatını çok mu sevildiğindendir çözemedim... Sektör tecrübesi olmayan kişi YL yapsa ne olacak yapmasa ne olacak, önce işe gir sonra YL' a bakarsın hem çalışır hem okursun. Parazit gibi öğrenci hayatını iki sene daha uzatıp aileye yük olmanın hiç bir anlamı yok. YL öyle okuyum da etiketim olsun gibi bir şey değildir, iş hayatına atılırsın yoğunlaşacağın alan üzerine az biraz tecrübe edinip YL' ına başlarsın iş ile YL eğitimini bütünleştirir hakkını verirsin uzmanlığının..

Şimdiki imkanım olsa kesinlikle sağlık okurdum!! Bu ülkede torpilsiz adım atmak zor artık.Hayatımda ki en büyük pişmanlığım uluslararası ilişkiler bölümünü okumak oldu!!

Bende bolumumu sirf universiteye girmis olabilmek icin yazdim ama hic sevmiyorum hic benim isteklerimle alakasi olmayan bi bolum birakmak istiyorum ama aileden dolayi cekingenim

Back
X