Bölüm farkı

Hayranlık mı? Tatlım ben fen lisesi mezunuyum, derece yapanlara bak kimsenin tıpı tercih ettiği falan yok. Ben sadece konu sahibi beni eleştirenler yarın birgün bana hasta olarak gelecek mi demesi nedeniyle eleştirdim, yoksa kim gider devlet hastanesine? Zaten parası olan özele gidiyor insan gibi muamele görmek için, havanız garibanlara. İşyükü ağır bir meslek olabilir, ama siz seçmişsiniz, ya iş yükü hafif olan bir meslek seçemeyecek kadar öngörüsüzsünüz ya da işyükünü severek kabullendiniz ama millete şikayet edip duruyorsunuz, netice olarak sizin seçiminizden bize ne?

Vergi meselesini anlamamakta direniyorsunuz, özel sektörde nasıl paranızın karşılığını almak istiyorsanız alamadığınızda şikayet ediyorsanız insanlar da vergiyi kamudan düzgün hizmet almak için ödüyor, buna düzgün birşekilde hizmet veren doktorlar da dahil, yani bu hizmet karşılığında bir de ekstra hürmet etmek zorunda değil kimse.

Valla yukarıda da dediğim gibi meslektaşınız eleştiriler karşısında yarın bir gün bana hasta olarak geleceksiniz dedi, bu eleştirildi. Siz artık tıp dünyası içerisinde birbirinizi gazlayarak millete bu şekilde çıkışlar yapmanın normal olduğunu düşünebilirsiniz, biz hastanede yaşamadığımız için bunun tuhaf olduğunu görebiliyoruz ve söylüyoruz

Vergi vergi deyip durmuşsunuz. aynı vergi hatta daha fazlası doktorun maaşından da kesilmiyor mu? Doktorlar vergi vermiyor mu?
Ayrıca nasıl bir akıl sahibi(demekki değil) insan kendini tedavi edecek insana böyle yaklaşımda bulunur? isteyerek bakmak var, zorunda olarak bakmak var.

ahaha konu coşmuş
ben de fen lisesi mezunuyum, derece yaptım, ama tıp yazmadım çünkü benim için uygun meslek değildi, hakkını vererek yapamazdım.
tr'de ailelerin tıp okutmak, çocukların derece yaptım tıp okumalıyım demek gibi kafaları var, dahası sanki tıpı maaile okuyorlar. yahu okuyorsa çocuk okuyor sana mı verecekler diplomayı? çok yanlış buluyorum çünkü herkes için uygun olmayabilir. ki almanyada doktorluk yapan bi arkadaşım var, türk, hergün küfrediyor mühendis olmak istermiş. bunun gibi çok doktor var maalesef. tıp kazanan 400 kişiye ilk derste anket yapıp "neden tıp yazdınız" diyen bir arkadaşım var cevapların 395 tanesi filan "para için" :) gerçi bunda da tuhaf bişey yok para herşey değilse de çok şey. ama hep derim; tıp okuyup 10-15 yılda para kazanır hale geliyorsunuz aynı çabayı başka pek çok branşta gösterip aynı para kazanılabilir. ben kazanıyorum. sağlık sektöründe çalışıyorum.
neyse, fen liselerinin yarısı tıp okur, doğrudur en azında eskiden öyleydi. bizim de öyleydi. doktor olan kızlardan 2 tanesi evlenmedi, bu dengini bulma konularından. 1 tanesinin eşi mühendis ve erkek tarafı kızı çok istedi, özellikle k.validesi. bu da tamam dedi evlendi. Aşık değildi ama mutlu. 2-3 tanes kız ise karı-koca doktor, onların egosundan yanına yaklaşılmıyor hakketen (hacettepe ing. tıp okuyan arkadaşlar bunlar hep) ki dünyanın her yanından her meslekten arkadaşım var yani objektif olduğumu düşünüyorum bu konuda. Benim daha pek çok okuldan yüzlerce doktor arkadaşım da var karı-koca doktor olanlar da var farklı meslek olanlar da var ilişkinin ana dinamiği -doktor egosundan ölenler hariç -eşinizin mesleği olmaz, olmamalı.
Öğretmen kızlarla doktor kızlar bu konuda bir alem. ben hiç coder, eczacı, mimar, ne biliyim avukat bir kızdan eşimle mesleğim denk olsun diye birşey duymadım...Hadi bana denk gelmemiş olsun. Ama öğretmen ve doktor kızlar %90 "ama annem ne der ama toplum ne der, ama bakkal hasan amca ne der.." Yahu sen öğretmensin, doktorsun, toplumu en çok öğretecek, iyileştirecek, yola getirecek sensin. Asıl sen doğru bildiğin şeyin arkasında durmalısın. Hele bu doktor kızlar anne kuzusu olmuyor mu tepemin tası atıyor. Kocaları ana kuzusu olunca çemkirirler ama. Çok ilginç hakketen ya.

Valla sanki sen de kendine yakistiramiyor asagoliyor gibi bir hava sezdim. Her ne kadar aksini iddiaetsen de. Ben ogretmenim ama esim lise mezunu asla boyle bir dusunceye kapilmadim bu gune kadar. Siz ikinizde lisans mezunu olacaksiniz ve bolum farkini kafaya takmissiniz.

ahaha konu coşmuş
ben de fen lisesi mezunuyum, derece yaptım, ama tıp yazmadım çünkü benim için uygun meslek değildi, hakkını vererek yapamazdım.
tr'de ailelerin tıp okutmak, çocukların derece yaptım tıp okumalıyım demek gibi kafaları var, dahası sanki tıpı maaile okuyorlar. yahu okuyorsa çocuk okuyor sana mı verecekler diplomayı? çok yanlış buluyorum çünkü herkes için uygun olmayabilir. ki almanyada doktorluk yapan bi arkadaşım var, türk, hergün küfrediyor mühendis olmak istermiş. bunun gibi çok doktor var maalesef. tıp kazanan 400 kişiye ilk derste anket yapıp "neden tıp yazdınız" diyen bir arkadaşım var cevapların 395 tanesi filan "para için" :) gerçi bunda da tuhaf bişey yok para herşey değilse de çok şey. ama hep derim; tıp okuyup 10-15 yılda para kazanır hale geliyorsunuz aynı çabayı başka pek çok branşta gösterip aynı para kazanılabilir. ben kazanıyorum. sağlık sektöründe çalışıyorum.
neyse, fen liselerinin yarısı tıp okur, doğrudur en azında eskiden öyleydi. bizim de öyleydi. doktor olan kızlardan 2 tanesi evlenmedi, bu dengini bulma konularından. 1 tanesinin eşi mühendis ve erkek tarafı kızı çok istedi, özellikle k.validesi. bu da tamam dedi evlendi. Aşık değildi ama mutlu. 2-3 tanes kız ise karı-koca doktor, onların egosundan yanına yaklaşılmıyor hakketen (hacettepe ing. tıp okuyan arkadaşlar bunlar hep) ki dünyanın her yanından her meslekten arkadaşım var yani objektif olduğumu düşünüyorum bu konuda. Benim daha pek çok okuldan yüzlerce doktor arkadaşım da var karı-koca doktor olanlar da var farklı meslek olanlar da var ilişkinin ana dinamiği -doktor egosundan ölenler hariç -eşinizin mesleği olmaz, olmamalı.
Öğretmen kızlarla doktor kızlar bu konuda bir alem. ben hiç coder, eczacı, mimar, ne biliyim avukat bir kızdan eşimle mesleğim denk olsun diye birşey duymadım...Hadi bana denk gelmemiş olsun. Ama öğretmen ve doktor kızlar %90 "ama annem ne der ama toplum ne der, ama bakkal hasan amca ne der.." Yahu sen öğretmensin, doktorsun, toplumu en çok öğretecek, iyileştirecek, yola getirecek sensin. Asıl sen doğru bildiğin şeyin arkasında durmalısın. Hele bu doktor kızlar anne kuzusu olmuyor mu tepemin tası atıyor. Kocaları ana kuzusu olunca çemkirirler ama. Çok ilginç hakketen ya.
Bu konunun sitinasiyim diye dusunuyorum ben ogretmenim esim lise mezunu ozel sek. Calisiyor hic de oyle bir egom yok. Konu sahibinin yaptigi gibi bir kiyas kaygi aklimin ucundan bile gecmedi. Aile ve yetistirilmeyle ilgili sanirim. Ne ben ne ailem insanlari isiyle kazandigi parayla degerlendirmeyiz kaldi ki zaten annem babam da isci emeklisi kime neyin egosunu yapiyoruz.

Niye kaygilaniyosun? Doktor olunca insan ustu bir varlik mi olunuyo? Hem belki cocugun doktorluga hicbir ilgisi yok? Benim hicbir ilgim yok mesela ben sosyal bilim insaniyim onun da oyle olabilir.
Ayrica cok yuksek dereceli bir doktorun bile aldigi maas belli ki sen daha yenisin zaten aldiginiz maasta cok buyuk bir fark olmucak(eger maas i sorun ediyosan diye dedim)

Ay ne kadar saçma şeyler dönüyor. Ben de senlw aynı durumdayım sevgili yazar meslektaşım , 3 yıllık bir ilişkim var erkek arkadaşım da mühendis olacak bir dahaki yıl. Ancak annem bana böyle bir konu açmaya çalıştı , senin maaşın erkek arkadaşından yüksek olursa problem yaşarsınız diye , ben onu susturdum. İlişkinize başka kimsenin karışmaya hakkı yok. Annem hariç başka akrabalarım da kızım doktorsun doktor koca bul diye bir şeyler geveledi ben de ağızlarının payını verdim.
Burdaki yorumlara bakacak olursak da , ego meselesi değil bu. Normal bir kaygı taşımış arkadaş. Cunku turkiye de erkeğe yuklenen görev eve bakmaktır. Bu ulkede bir sürü kadın eşi izin vermediği için çalışamıyor. Eğer iyi anlaşıyorsanız , sevgiliniz/eşiniz de ileride sizden daha düşük bir maaş çeki almasını umursamayacaksa kimseye bir şey demek düşmez.
Fen lisesi mezunu 20 yaşında bilgisayar mühendisi olan insanı da ilk defa gördüm , buralarda harcanma bence harvard a falan başvur :))

Konu çok sapmış. Görüyorum ki yine nefret yine kin. Hayır burda gizli nickler arkasında çirkinleşip laf etmek çok kolay da aynısını muayeneye gittiğiniz doktora söyleyebiliyor musunuz? Önüme hasta diye gelecek olan olur mu deyişime niye bu kadar takıldınız? İmkansız bişey mi? Devlete gitmem demişsiniz. Nerden biliyorsunuz benim devlette çalışacağımı? Nerden biliyorsunuz özelde olmayacağımı? Bundan emin olamazsınız. Hiçbir zaman. Ayrıca ego yaparak söylemedim sadece bu tonla laftan sonra tekrar karşıdakinden fayda beklemek sizce de yediği kaba pislemek değil mi?
İyi ki bi serkan inciden vergi lafı duymuşsunuz. Vergi vergi diye tutturmuşsunuz. Hayır sanırsın devletten maaş alan bi doktorlar, vergi veren bi sizsiniz. Henüz maaş almış biri de değilim ki bu kadar vergi derdindesiniz. 1-zaten öğrenciyim 2- nerden biliyorsunuz özelde çalışmayacağımı. Biri de kalkmış doktorun cebine 25 kuruşu giriyor diye eşşek gibi bana bakmalı demiş. Ya bu neyin havası, neyin egosu. Karşınızda herşeyden önce insan var insan. Ayrıca onun da hakları var. Size maddi ve manevi dava açabilir hakaretten. Karşınızdaki insanı verginizle satın aldığınızı sanıyorsunuz. Ondan kulunuz köleniz olmasını bekliyorsunuz. İnsan ilk önce kendini eleştirmeli. Doktorlara laf atıp egolu diyorsunuz ya bence düşürdüğünüz burnu almaya zahmet etmeyen sizlersiniz. Dönün de bi kendinize bakın önce.

Ayrıca fen liseli olmak hiçbir şeyi değiştirmiyor. Ben de fen lisesi mezunuyum okulun çoğu tıpa gitti diğer yarısı 2. sene hazırlandı. O yüksek yapıp tıpa gitmeyenler iki elin parmaklarını geçmez zaten.

Yersiz eleştiri gizli hayranlıktır lafını kanıtlar niteliktesiniz..

Back
X