Hangi bölümü seviyorsan ona gitmelisin!!!
Ben sözel bölüm mezunuyum. Biliyorsun sözel bilümü öğrencilerine insanların bakış açılarını, kafaları çalışmaz gibi bakarlar. uzun süre lisede aptal muamelesi gördüm hem arkadaşlarım ,hem de hocalarım tarafından. Bir dersi yapmadığımda bu tembelliğime ya da mazeretime değil, sözel öğrencisi olmama bağlanırdı. Ama aynı dersi bir sayısal öğrencisi yapmasaydı, onun kafası çalışıyor ya yeter olurdu. Açıkçası çok sıkıntı çektim. Hocalarımın tüm engel olma çalışmalarına rağmen sevdiğim böülme sözel bölüme kaydoldum. Sözel bölümü seçtim diye birçok hocam ve arkadaşım beni kınadı. Ama ben artık seevdiğim bölümdeydim. Sevdiğim derslere çalışıyordum. Tabii bu beni daha başarılı kılıyordu. 2006 yılında okulumuzda büyük bir önyargıyı yıktım. Bir sözel öğrencisi okul birincisi olamaz yargısını. O yıl lisemden birincilikle mezun oldu. Aynı yıl da Türkçe Öğretmenliği bölümüne yerleştim. Seneye mezun oluyorum inşallah!Her ne kadar derslerden sıkılsam da bölümümü çooook seviyorum ve iyi ki bu bölümdeyim diyorum. Eğer hocalarıma uyup eşit ağırlığa yazılsaydım şimdi okumuyor olacaktım.
Lafı çok uzattım, benim demek istediğim, hangi bölüme yerleşmek istiyorsan ve hangi bölümü daha çok seviyorsan ona yazıl. Küçük ayrıntılara takılma!