Lise Yorum ve Soruları bölüm konusu

rosebud_93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2008
131
0
96
Hatay
arkadaşlar ben lise 2 ye bu sene geçtim ve bölüm seçmem lazım... ama karar veremiyorum o yüzden görmüş geçirmiş kişilere sorular soruyorum... yinede tam emin olamıyorum...senağlamaokullar kapandığından beri bölüm seçmeye çalışıyorum.

şu anda kafamda sadece 2 seçenek var...
Eşit ağırlık veya sayısal... sözeli düşünmüyorum...

karnemde sayısalım Eşit Ağırlığımdan 0,9 puan kadar daha fazla... benim fiziğim ve matematiğim çok iyi ama kimyam ve biyolojim biraz kötü.
edebiyatı falanda pek sevmiyorum ama karnemde çok da kötü değil....

buraya kadar sayısal ağır basıyor dimi....

ama sorun burda değil...

ne zaman bi deneme sınavına girsem eşit ağırlık puanım sayısal puanımdan daha yüksek... ama ben eşit ağırlık derslerini o kadar sevmiyorum...

off off kafam çok karıştı hemde aşırı karıştısenağlama

ablalarım sizce ben ne yapmalıyımsenağlama

canım üniversite de seçeceği mesleğe göre seçim yapman daha doğru olmazmı..sonuçta sayısalın iyiyse sayısalı,sözelin iyiyse sözeli seçmelisin ama dediğim gibi tercih edeceğin bölüm çok önemli...
sevgiler ve başarılar...

bence meslegınıde dusunerek karar ver ben sayısalı secmıstım ve bı gun bıle pısman olmadım bende kımyadan nefret ederım ama dıger bolumlerde dahacok nefret eettım dersler vardı sımdı ıe fenbılgısı ogretmenlıgı okuyorum son senem :DDD

evet aslında dediğiniz gibi sayısal daha çekici ve gelecekteki parlak meslekler hep ordaa.syardımınız için çoook sağoluna.s.

canım eğer seçmediysen tekrar düşün derim...bende fen öğrencisiydim kendimi örnek vereyim...lise1 sınıf 3.ydüm yetmedi lise1 i bitirdim ders calısmak zevkli geliyo ya bide yazın lise2 matematik dersleriinin anlatıldığı kursa gittim... lise2 ye baslamadan matematiğini bitirmiştim ama inan bana puanların 2düşüyo... yani mesela matematik karnede 5mi 3 geliyo ve cok zor tabi simdi lise4sene daha farklı olabilir ....ama inan bana kafayı yicekmiş gibi oluyon... ama ne var sayısal bölüm puanları daha düşük... bide sen daha cok calısıyon ama ea ve sözelleirn okul puanları senden yüksek geliyo tahammül edilcek bişey değil...bide ea lığa bitek matematik ve edebiyat die bakmak tarihi var coğrafyası var felsefesi var...ama sayısalım demek cok güsel bişey yani o da ayrı tabi :)

tekrar düşün net karar ver kendine güveniyonmu...?

boşverrrrrr gitsinnndiycem olmuycak ben orta okula kadar hep kurulla geçtim sınıfı çok tembeldim babam lisede seçimi bana bıraktı ve düz liseyi seçtim tabi ara karnede 7 zayıf babam alcam seni okuldan dedi almaaa düzeltirim dedim yarıyılda zayıflar 9a çıktı sonra okul değiştirdim ve bende bi patlama oldu sonra teşekkür taktir üniversite derken evlendik bitti ama okul dedikleri zaman hala cinlerim tepeme çıkar kendini fazla sıkma bölümünüde kendinle en uyumlu olan derslerden seçmeye çalış bol şansss janımmm

Canım çok iyi düşün derim...

Benim yaptığım hataya asla düşme...
Hangi bölümden zevk alıyorsan tercihin o olsun...
Ben sözel dersi sayısala göre daha çok seviyordum...
Ama sayısal derslerim en az sözel derslerim kadar iyiydi...
Zevk almasamda sayısal dersi anlıyordum...
Ortalamam yüksek olduğu için tercihim sayısaldan yana oldu...

Bir arkadaşımızında dediği gibi okulda sorduklarında sayısalcıyım demek çok bambaşka bir duyguydu...Ama zevk almakda çok önemli...İlerde pişman olmamak için çok iyi düşün derim...

tıp veya mühendislikler ya da matematik ağırlıklı meslekler düşünüyorsan sayısalı seç,
ama hukuk,işletme,kamu yonetimi,siyaset bilimi alanında meslekler istiyorsan eşit ağırlığı seç.
yani liseyi düşünerek tercih yapma.
gelecekteki mesleğini düşünerek tercih yap. kolay gelsin.

mf öğrencisi olmalısın edebiyat sevmiyorsun tm de cözmek zorun d akalıcaksın mf ler edb çözmez öss de...gerci sen bitirene kadaaaaaaaaaaaaaaaar güzel ülkemde ne sınavlar degişir ne sistemler geliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiir hatta bakmışsın tıp sözele geçmiş yaniiiiiiiii....nasip bizde bu öss işleri...ben hukuk çin sözel secmiştim yıllar önce ama hukuku tm ye geçirdiler ben lise sonken .....

sözel i sende düşünmüyorsun asla tavsiyede etmiyorum nedenine gelince arkeoloji ve tarih, coğrafya gibi bölümler bile ea türünden mezun olan öğrencilere açık şekilde tercih yapılabilecek hale getiriliyor. ea bölümünden mezun olduğun zaman çoğunlukla çok yükske bir puan almadığın sürece işletme maliye gibi bir bölüm yazacaksın ve şu dönemde bile işletme maliye tarzındaki bölümlerden mezun insan çok ama iş yok.......ben derimki sayısal bölüm yaz ebelik hemşirelik,mühendislik,veya iki yıllık anestezi ,radyoterapi ,optisyenlik gibi bölümler bile iş açısından geleceği parlak bölümler tavsiyem sayısal yazman:):)

bölüm seçecek arkadaşlara tavsiyem........ ea düşünüyorsanız ve biraz say yapabiliyorsanız ilk yıl sayısal a gidin ve böylece fen1 bölmüünü rahatlıkla öğrenmiş olursunuz saten sayısalda ilk yıl ea aynı konular aynı tuttumda gidilyor daha avandaşlı olur öss de.. ikinci yıl tkrar ea geçersiniz.. mesala bizim arkadaşlar öyle yaptı şimdi denemelrde fen1 de yapıyrlar ve böylece diğer ea fark atıyorlar

Hangi bölümü seviyorsan ona gitmelisin!!!
Ben sözel bölüm mezunuyum. Biliyorsun sözel bilümü öğrencilerine insanların bakış açılarını, kafaları çalışmaz gibi bakarlar. uzun süre lisede aptal muamelesi gördüm hem arkadaşlarım ,hem de hocalarım tarafından. Bir dersi yapmadığımda bu tembelliğime ya da mazeretime değil, sözel öğrencisi olmama bağlanırdı. Ama aynı dersi bir sayısal öğrencisi yapmasaydı, onun kafası çalışıyor ya yeter olurdu. Açıkçası çok sıkıntı çektim. Hocalarımın tüm engel olma çalışmalarına rağmen sevdiğim böülme sözel bölüme kaydoldum. Sözel bölümü seçtim diye birçok hocam ve arkadaşım beni kınadı. Ama ben artık seevdiğim bölümdeydim. Sevdiğim derslere çalışıyordum. Tabii bu beni daha başarılı kılıyordu. 2006 yılında okulumuzda büyük bir önyargıyı yıktım. Bir sözel öğrencisi okul birincisi olamaz yargısını. O yıl lisemden birincilikle mezun oldu. Aynı yıl da Türkçe Öğretmenliği bölümüne yerleştim. Seneye mezun oluyorum inşallah!Her ne kadar derslerden sıkılsam da bölümümü çooook seviyorum ve iyi ki bu bölümdeyim diyorum. Eğer hocalarıma uyup eşit ağırlığa yazılsaydım şimdi okumuyor olacaktım.

Lafı çok uzattım, benim demek istediğim, hangi bölüme yerleşmek istiyorsan ve hangi bölümü daha çok seviyorsan ona yazıl. Küçük ayrıntılara takılma!

hiçbişey 9.sınftakı gıbı degl bnm gecen sene kımyam 5ti sayısala gectim şimdi kımyam1 ama degr derslerım kötüü...cogu kişi zorlanıyo ama esıtagrlıkılar rahat rahat dolanıyolar sayısal gercekten zor calışma gerektrıyoo şkezoş un dedgıdene katılıyorum

saten 9 çok kolay misafir gibisin okulda........... ama 10 öyle deil işte gerçi biraz bölümünede bağlı.... sayısal 10. sınıf ta çok zorlanıyorlar ama ea ilk yıl öyle değil onlarla aynı dersleri aynı yoğunlukta görüyorsun bide say alan derslrenide... o nednle say da çok çalışılması gerekiliyor şimdi 11. snıftym ve çok rahattm geçen sene çok sıkmışlardı konular çok gıccıktı.. ama şimdi öss ye bi adım daha yakın olmama rağmen konularımı daha rahat yetiştiriyrm..herkese ii çalışmalar.. şunu unutmynız ki çalışınca başarmayacağımız hiç bir şey yoktur.. sevgiyle kalın.. yazılılar bitsin yine takılırım

Back
X