Bölüme karar veremiyorum

saymyname

Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2015
59
19
8
26
Merhaba şuan çok sıkıntılıyım. Eşit ağırlık bölümü seçtim. Ailem hukuk okursan asil bi duruşun olur ayrıca bi saygınlığın olur diyorlar, tabi zorlamıyorlar tercihi bana bırakıyorlar. Üniversiteyi ya Antalyada yada Konyada okuyacağım. Hukuğun taban puanlarına baktığımda çok çalışsam yaparım dedim ama ben böyle çok resmi işlere gelemiyorum. Sanata, resime, müziğe ilgim var fakat bunlarla ilgili bir meslek yapamam maalesef... İç mimarlık düşündüm ailemle konuştum şuanda onların işini zaten mimarlar yapıyor iş imkanı pek olmaz dediler. Anlayacağınız kafam çooook karışık lütfen yardım edin

Mimarların işi imkanı olmuyor muymuş? :o Tam aksine aslında mimarsın sonuçta her yerde calisabilirsin kamuda özelde. Iş imkanlarını internetten arastir. Iş ilanlarina bakıp karar ver diyeceğim ama istemediğin bu bölüm asla okuma.

Merhaba şuan çok sıkıntılıyım. Eşit ağırlık bölümü seçtim. Ailem hukuk okursan asil bi duruşun olur ayrıca bi saygınlığın olur diyorlar, tabi zorlamıyorlar tercihi bana bırakıyorlar. Üniversiteyi ya Antalyada yada Konyada okuyacağım. Hukuğun taban puanlarına baktığımda çok çalışsam yaparım dedim ama ben böyle çok resmi işlere gelemiyorum. Sanata, resime, müziğe ilgim var fakat bunlarla ilgili bir meslek yapamam maalesef... İç mimarlık düşündüm ailemle konuştum şuanda onların işini zaten mimarlar yapıyor iş imkanı pek olmaz dediler. Anlayacağınız kafam çooook karışık lütfen yardım edin
Hukuk son sınıf ögrencisi olarak kesinlikle hukuk yazma derim heleki sevmiyorsan hic yapamazsın
Ben cok sevmeme ragmen 4 senede bitirecegim diye alnımın damarı catladı düsün kararını iyice ver.

Hukuk son sınıf ögrencisi olarak kesinlikle hukuk yazma derim heleki sevmiyorsan hic yapamazsın
Ben cok sevmeme ragmen 4 senede bitirecegim diye alnımın damarı catladı düsün kararını iyice ver.
ne yapacağım hakkında hiç bir fikrim yok bana yardım edebilir misiniz :(

Mimarların işi imkanı olmuyor muymuş? :eek: Tam aksine aslında mimarsın sonuçta her yerde calisabilirsin kamuda özelde. Iş imkanlarını internetten arastir. Iş ilanlarina bakıp karar ver diyeceğim ama istemediğin bu bölüm asla okuma.
yani ben hukukta sıkılırım diye düşünüyorum o yüzden pek istemiyorum

Hukuk ağır bir bölüm sevmezsen yapamazsın. Eşit ağırlık aslinda bölüm açısından çok geniş bir alan. Çocukları seviyorsan çocuk gelişimi olabilir. Sosyal Hizmetler is imkani yuksek olan bir bölüm. Pdr olabilir mesela. Is imkani iyi. Ama sanata ilgim var diyorsan sanki iç mimarlik yada peyzaj mimarligi sana daha uygun gibi geldi bana.

ne yapacağım hakkında hiç bir fikrim yok bana yardım edebilir misiniz :KK43:
Canım hangi meslegi yapabilecegini düsünüyorsan ona yönelmelisin
İlgi alanım resim, müzik demissin o alanlarda bir bölüm okuyamaz mısın aileni cok takma
Bana da bu puana hukuk yazılır deli misin dediler, yazdım ama ne olacagım bilmiyorum ortalık avukat dolu
Gerci ben hukuku sevdim senin durumun benimkinden farklı.

Bence psikoloji ve iç mimarlık güzel
Hukuk da güzel ama istemiyorum diyorsun
Psikoloji olayını çocuklar olduktan sonra karar verdim şimdi herkes psikolokta bence iyi para var saygınlığın da olur
Özel ünv falan baktım ama puanı çok yüksek bu yaştan sonra kazanamam diye vazgeçtim
Hayallerimi sen gerçekleştir:KK48:

Lisedeyken banada aynısını söylemişlerdi iç mimarlık için.öğretmenler iç mimarların imza yetkisinin olmadığını söylemişti.tavsiye etmemişlerdi.ne kadar doğru bilmiyorum ama bir araştır istersen :)

Bence psikoloji ve iç mimarlık güzel
Hukuk da güzel ama istemiyorum diyorsun
Psikoloji olayını çocuklar olduktan sonra karar verdim şimdi herkes psikolokta bence iyi para var saygınlığın da olur
Özel ünv falan baktım ama puanı çok yüksek bu yaştan sonra kazanamam diye vazgeçtim
Hayallerimi sen gerçekleştir:KK48:
psikolojiyi de düşündüm aslında ya da çocuk gelişimi ama geleceği olan bir meslek lazım bana

Bende tam bu konu hakkında başlık açmak için girmiştim foruma. Bende öğretmenim ikinci universite olarak Açıköğretim Adalet okuyorum. İnşaallah Dgs ile Hukuka geçmek istiyorum. Ben hep Hukuk Fakültesi okumak istemiştim. Ama Öss' ye ilk girişte gelmedi hukuk. Babam ikinci şansı da tanımadı bana. Yanii anlayacağın ne istiyorsan onu oku. Yoksa benim gibi seneler sonra hayallerini gercekleştirmeye çalışırsın.

Ben hukuk okuyorum söyleyeceğim tek şey istemiyorsan yazma. İstemeyince çekilir gibi olmuyor gerçekten.

Daha okul başlayalı iki hafta oldu ben neyi ne zaman yetiştirsem diye düşünüyorum şimdiden.

Ayrıca eskidendi hukukçunun yeri saygındır düşüncesi. Şimdi iş bile bulamıyoruz.

Ilgin hangi alandaysa ona yönel.

Bende tam bu konu hakkında başlık açmak için girmiştim foruma. Bende öğretmenim ikinci universite olarak Açıköğretim Adalet okuyorum. İnşaallah Dgs ile Hukuka geçmek istiyorum. Ben hep Hukuk Fakültesi okumak istemiştim. Ama Öss' ye ilk girişte gelmedi hukuk. Babam ikinci şansı da tanımadı bana. Yanii anlayacağın ne istiyorsan onu oku. Yoksa benim gibi seneler sonra hayallerini gercekleştirmeye çalışırsın.
Başarılar dilerim :) ama şunu söyleyeyim aldığınız derslerin sadece 1 2 tanesi sayılacak fakültede. Arkadaşlarım vardı sınıfta DGS ile gelen çok şikayetçiydiler bu durumdan. Alanınız müsaitse ygs LYS ile tercih yaparak girin yıl kaybınız olmaz.

İçine sinmeyen hiçbir şeyi tercih etme ve kimseyi dinleme sadece kalbini dinle. Sevdiğin işi yaparsan bir ömür kafan rahat olur

iç mimarlıkla mimarlığın alakası yok ki. İç mimarı dekoratör gibi düşünebilirsiniz. Bir bina yapımı için mimar olmazsa olmazdır. Ama iç mimar bir bina yapımına müdahil olamaz. Onların işi daha çok estetik. Ayrıca ülkemiz koşullarını da göz önüne alınca iş bulma kaygınız olacaksa resim, müzik gibi güzel sanatlar okumanızı tavsiye etmem.

Nasıl mimarların iş imkanı olmuyor ya. Benim bölüm hocalarım arkadaşlarım vs mimarlık yapıp paraya para demiyorlar. Üstüne birde üniversitede autocad rölöve teknik resim dersi vs veriyorlar. Belediyede falan çalışabiliyorsun kendi ofisini açarsın yada girer birinin yanında sıfırdan başlar çokta güzel yükselirsin.
Bu kadar bina yığını varken kentsel dönüşüm yada müteahhit varken ne mimarlık ne iç mimarlık ölür canım

Back
X