Sebze Yemekleri Borani (Resimli)

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
çarliston biberle olan,oldukça kolay bir tarif...

1 kiloya yakın çarliston biber,tuz ,zeytinyağı. sadece bu 3 malzeme kullanılıyor yapılmasında..
üstünede sarımsaklı yoğurt dökülecek..

1.
çarliston biberi , 1 parmak kalınlığında keseceğiz.,
sapını ve tohumlarını çıkaracağız..
.2.
bir çelik tencereye koyup. üstüne çok az su, zeytinyağı ve tuz koyup kapağını kapatıp, pişireceğiz. çok kısa sürede pişiyor.
servisi yaparken. soğuk olarak yenmesi tavsiye edilir. üstüne sarımsaklı yoğurt konur.
bazende bunu blenderdan geçirip sarımsaklı yoğurt karıştırılır. ekmeğin üstüne sürülür. kanape şeklinde çayların yanında süper oluyor.ama bu şekilde zeytinyağlı bir yemek olarakta yenir..

Son düzenleyen: Moderatör:
dsc04492l.jpg

dsc04497j.jpg

biz bunu yumurtayla yapıyoruz :ecrin_bebek: adınada borani degil borana diyoruz.. oda aynı buna benzer yumurtaları katı olacak sekilde haşlıyoruz. sonra onları dogruyuyoruz üzerine sarmısaklı yogurt.süper oluyor boshayallersmile ha en üstede tereyagı kızartıyoruz tereyagın içine ocaktan inince biras kırmızıbiber atarsanız daha güzel oluyor.. deneyin derim:lepi: akşamada biberlisini deneyelim bakalım

değişik denemek lazım ellerinize sağlık

ama borani görünce ben patatesli bişy bekledm:D
bizde patatesi haşlayıp yoğrtlarz aynen böle,ona borani deriz:)

okypete abla çok güzel görünüor eline sağlık ama nickinde üyelik iptali yazıyor hayırdır yaa bir bilgisi olan varsa yazarmı lütfen:(

allah allah boraniyi ıspanak yemeği olarak yapıyorum ben her yöreye göre değişyor sanırım

bende ıspanaklı biliyordum CADIARZU çok güzel görünüyor bende kendimce bişiler yapayım patlıcanlada güzel olur kırmızı lahanaylada kaydirigubbakcemile4

Back
X