Borç meselesi

mlkkksglll

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
45
Puanlar
298
Kızlar ekim ayında çok yakınım bir akrabam benden borç istedi miktarı on beş bin kadar
Ben çalışmıyorum iki yıldır kamudan istifa ettim her neyse borç istediği zamanda eşimden istedim de verdim eşim çok iyi biridie benim yakınım diye bir şey demedi verdi ocak ayında geri ödeyeceğini söyledi hatta o kadar kalmaz bile dedi
Gel gelelim ağustos ayına geldik ne arıyor ne soruyor mart gibi yazdım yumuşak dille söyledim beni mahçup etme dedim çok yakın bir akrabam
Tamam halledicem dedi ama ağustos oldu ben de eşime mahçup oldum en başta kendi akrabasına asla vermez bugün kızına yazdım cevap bile vermedi zaten parayı kızının hesabına atmıştım
Ben de anneme dedim anne insan el kapısında mahçup etmiyim eşine karşı der sen olsan yapmazsın dedim annemnde ben söylerim arayıp dedi
Yani para peşinde değilim ama böyle yapmaları sinir oldum sizce bekliyim mi a daha ne yapayım bir yandan da salak saçma vicdan yaptım sanki ben borçlu olan gibi

Bir de kızına mesaj atıyorum cevap vermiyor telefonu elinden düşürmeyen birisi görmemesi imkansız zaten kesin onun borcu çıktı çeyiz yapıyordu taksitleri vardı sonra sevgilisinden de ayrıldı
Ödemeyi unuttuğu mağaza taksitleri vardı kesin benden annesi yani teyzem borç istedi tek sözleriyle eşimden aldım yolladım
Herşeyi geçtim beni düşünmemeleri sinir etti insan det kız kocasına mahçup olmasın bir de utanmadan mesaja cevap vermiyor

Çok yüz vermişsiniz. Ben prensip olarak kimseye borç vermem o ayrı konu da. Kaç ay geçmiş istememişsiniz. Her gün arayın verene kadar söke söke alın. Utanacağınız bir durum yok asıl onlar utansın. Bir daha da kimseye borç vermeyin ders olsun bunlar.

Bir daha asla zaten kuruş vermem hele onlara hiçç

Aynı şeyi annem de çok yapıyor. Kaç kere de tecrübe etti alamadı. Verip sonradan kötü olacağına vermeyip kötü olmak lazım bence. Oyalıyorlar sizi sık sık isteyeceksiniz verene kadar tabi verirse başka çare var mı?

Bir daha asla zaten kuruş vermem hele onlara hiçç
Kimseye vermemeli. Yüksek enflasyonlu bir ülkede yaşıyoruz çünkü. Paranın değeri günden güne düşüyor. Ben de isterim enflasyonu %2 olan ülkede yaşayım ama burda böyle. O 15 binle geçen yıl aldığınız bir şeyi alamayacaksınız şuan. Tabi verirlerse.

Onun vicdan yapması gerekir borç alıp da geri ödemediği için.Bu kadar rahatlığa pes doğrusu.Ben olsam akraba falan dinlemez icraya veririm.

Ve eniştem bilmiyor benden para aldığını
Bir duysa evde kıyamet kopar daha da sallarsa enişteme dicem o zaman paşa paşa vermek zorunda eniştem çok serttir

Borç verip derde düşüyoruz ya. Aslında kim olursa olsun borç vermemek lazım. Yaşadıklarımdan tecrübe ile böyle düşünüyorum bazılarına katı gelebilir. Tabikide isteyin o paranın değeri kaldı mı yani. Enflasyonla eriyor her geçen gun

benim şeref yoksunu teyzem böyle neler yaptı. en sonunda köşeye sıkışınca "vermesem nolur ölecek mi sanki" dedi çekildi kenara. babam senelerce annemin başına kaktı. annem bi terlik almak istese sen de kardeşin gibi beni dolandıracaksın diye laf işitti. asla asla asla kimse için kocanızdan borç para almayın.

Sinir olurum böyle tiplere..Benim de iş yaptigim birisi vardı yıllarca salladı beni.Kendi paramın dilencisi oldum..paranın değeri kalmadı alana kadar..Geçen ay aldım da kurtuldum.İnsani sogutuyorlar gerçekten..Alana kadar taciz edin sizde rahat vermeyin..Enistenize söyleyin madem onlar uğraşsın.

Paran yoksa niye borç verdin ki? Hemen ara, ödemem var çalışmıyorum biliyorsun lütfen paramı acil yolla akrabayiz yüz yüze bakıyoruz yaptığın ayıp de. Bir daha da kimseye beş kuruş verme.

Bekleme artık enişteye soyle niye 1 yıl bekledin?

Bir bardak su için bence. Onca ay vermemisler rahatlar belliki. Vermezler

Artık kibar olmayan şekilde isteyin paranızı. Onun gibiler yüzünden insanlar birbirine borç veremiyor.

aile içinde hastalık ölüm gibi meseleler dışında asla borç verilmemesi gerekiyor ya bunu bir sürü farklı olayda gördüm maalesef. vereceğiniz parayı da borç olsa bile geri gelmeyecek bir para olarak görüp vermeniz lazım. yani bu parayı şu kişiye veriyorum ve geri gelmeyecek diye görmeniz lazım. yoksa hep böyle oluyor maalesef. bu arada sizde yanlış yapmışsınız hadi çalışıyor olsanız neyse ama eşinizden para alıp borç vermek ne demek yani hoş değil.

Annem babam kardeşim hariç kimseye borç vermem . Onlardan da verdiğim parayı almam teyzem çok ister para benden mesela konuşmuyorum onunla

`