Borç ödemek için bu is yapılır mi

Crazypinkpink

Sen önce kendine bak
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mart 2011
1.099
756
123
Merhabalar
Arkadaşlar ben çok yakın bir akrabam ile ortak ev aldım geçen yaz. Onun da bir miktar parası vardı benim de birleştirip aldık. Yalniz evi alırken beklenmedik masraflar çıktı ve param yetişmedi. Diğer akrabam ödedi. Ben şimdi ona 7 bin lira borçlandım. Bu borç daha fazlaydı aslında bir kısmını ödedim çalışarak. Yalniz su an calistigim is beni inanılmaz mutsuz ediyor is sekreterlik ve cay kahve ikramı da yapıyorum. Üni mezunu olduğum için çok zoruma gidiyor ama borç yüzünden dışımı sıkıyorum. Daha önce hiç bu iste çalışmadım gerçekten çok sıkıntılı bir işmiş.
Akrabam ile konuştum en kötü ihtimalle evi satıp sana borcu odiycem dedim o da tamam dedi. Yani bana öde diye aşırı baskı yapmıyor. Ama bu iste dışımı sıkarsam evi satmiycam ve kira geliri de geliyor birlikte bölüşüyoruz. Sizce bu durumda ne yapmalı. Sabir gösterip borcu mu ödemeli yoksa evi satışa mi çıkarmalıyız? Fikir bekliyorum. Aynı durumda siz olsanız ne yaparsınız?

Onu da düşündüm aslında ama evin kirası 650 bölüşünce çok az para kalıyor. 300 tl gibi bi para. O şekilde nsl ödenir bilemiyorum bir turlu
madem acele etmyor diğer ortak
kiradan kalan 300 üzerine her ay da maasından 300 ekle,
11 ay sonra borcun biter

tapunuz ortak mı?
sen para verınce makbuz vs alıyor musun
yarın oburgun ödemedin derse

Onu da düşündüm aslında ama evin kirası 650 bölüşünce çok az para kalıyor. 300 tl gibi bi para. O şekilde nsl ödenir bilemiyorum bir turlu
Arkadaslara katılıyorum böyle bir dönemde çıkmayın isten çok yüksek bir para değil kirayı da almayın çabuk biter sakin evi satmayin

evi iyi bir rakama satabileceksen sat derim, ama bu miltar para için düşükten gidecekse olmaz. Ayrıca ben kişiye borçlanmaktansa bankaya borçlanmayı yeğlerim her zaman. Evden zarar etme durumunvarsa 8000 ihtiyaç çek, aydan aya kirasıyla öde gitsin

madem acele etmyor diğer ortak
kiradan kalan 300 üzerine her ay da maasından 300 ekle,
11 ay sonra borcun biter

tapunuz ortak mı?
sen para verınce makbuz vs alıyor musun
yarın oburgun ödemedin derse

Tapu yüzde 50 yüzde 50 hisseli
Ikimizin de adi vs si geçiyor
Bankadan havale yapıorum ve açıklamayı da ev borcu diye yapıorum
Yani ispat edebilirim elden odemiyorum

bu arada daha ıyı bir iş bulana kadar sakın işinizi bırakmayın
en kötü asgari ücret alıyorsunuzdur