Bosanan bir kadinin haklari nelerdir?

Türkiye'de 1 yıllık süre dolmadan anlaşmalı boşanma davası açılamaz açılsa bile reddedilir,siz yurt dışında yaşıyorsudunuz dava yurt dışında mı Türkiye'de mi açıldı boşanmak isteyen kişi yakınınız mı oluyor.

Evet yakinim icin sordum.. Daha bir yil dolmadan anlasmali dava acilinca kafamiz karisti.
CUnku bizde bunun mumkun olmadigini biliyoruz..

Benim anlamadigim davayi acan avukat davanin red edilecegini biliyordur,
Bile bile nasil anlasmali dava actilar aceba..
Tazminat,nafaka yada mal mülk varsa onun için olmasın,eğer çekişmeli olursa daha çok tazminat öderiz falan diye düşünmüş olabilirler mi?

Tazminat,nafaka yada mal mülk varsa onun için olmasın,eğer çekişmeli olursa daha çok tazminat öderiz falan diye düşünmüş olabilirler mi?

Aslinda bende oyle dusundum, ama avukat davanin duscegini bilir diye cekismeli acar diye dusundum.
Cok garip aceba bu sekilde kiz tarafinin gozunumu boyamaya calisiyolar biz dusman degiliz mesajini vermeyemi calistilar..

Aslinda bende oyle dusundum, ama avukat davanin duscegini bilir diye cekismeli acar diye dusundum.
Cok garip aceba bu sekilde kiz tarafinin gozunumu boyamaya calisiyolar biz dusman degiliz mesajini vermeyemi calistilar..
Kız tarafı herhangi bir belge imzaladı mı peki,tazminat,nafaka vb için.

Peki bir kac ay evli kaldiktan sonra anlasmali bosanmak mumkun mudur? BU sekilde dava acilabilirmi?

TE="HepBaharOlsa, post: 37482246, member: 320922"]Peki bir kac ay evli kaldiktan sonra anlasmali bosanmak mumkun mudur? BU sekilde dava acilabilirmi?[/QUOTE]
1yil gecmeli benim esim avukat bosanmayi düşündük nikah tarihinden bir gun sonra ayriliriz yani bosaniriz dedi erkek de tazminat nafaka isteyebilir anlasmali bosanmada 5 bin falan alıyo esim cekismeli cocuk da varsa fiyat degisiyodur muhtemelen altinlar kadinin gelinlikle altinlarla resim kanıt olarak kullaniliyor harcanmis olsa da onları odemeli kadına eşi.

Hic birsey imzalamadi.
Imzalamadan anlaşmalı boşanma davası açılmaz ki ,yakınınız iyi araştırsın hatta avukat bile tutsun maddi durumu iy değilse zaten baro avukat atar ücretsiz gerekirse çekişmeli açsın, eğer resmi nikah kırıldıktan sonra bu 5 ay içinde ev-araba yada Arsa gibi mal mülk alınmışsa boşanma anında yarısı kadının.

Imzalamadan anlaşmalı boşanma davası açılmaz ki ,yakınınız iyi araştırsın hatta avukat bile tutsun maddi durumu iy değilse zaten baro avukat atar ücretsiz gerekirse çekişmeli açsın, eğer resmi nikah kırıldıktan sonra bu 5 ay içinde ev-araba yada Arsa gibi mal mülk alınmışsa boşanma anında yarısı kadının.

Tavsiyelerinizi iletirim. Yardiminiz icin cok tesekkur ederiz.
BU durum gercekten kafa karistirici..

Back
X