• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanan hanımlar yeni hayatınıza nasıl alıştınız?

Prensescann

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2017
4.791
3.003
133
41
Merhabalar ben henüz boşanmadım ama boşanma sonrasından korkmasam çoktan boşanırdım , hemen kaynaşabilen ve de çok sosyal bir değilim , ailem de biraz dağınık herkes kendi derdinde bireysel takılıyorlar , babam Yok annem hep hasta be bekar iki Kardeile kalıyor , ben boşanırsam annemgille yaşamak istemiyorum , ama aşırı da yalnız kalırım diye korkuyorum , neler yapıp nasıl be kimlerle vakit geçirirsiniz ? çalışıyorum ama iş yerindekilerle iş harici görüşmelerimiz olmuyor, eşim olcak kişi ile bir kaç haftada bi pikniğe gidiyoruz , dışarı çıkarız vs sosyalliğüm bundna ibaret , artık pikniğe vs gidecek kadar bile içimden onal bişey yapmak gelmiyor , boşanmak istiyorum ama sonrasında beni neler bekliyor korkuyorum. Bu evlilik için çabalamaktan da çok yoruldum dayak ki kumar karı kız yok ama sürekli tartışıyoruz , asıl öğrenmek isteidğim yeni hayatlarınıza nasıl adapte oldunuz ? Sosyallikleriniz neyden oluşuyor ? Çocuk yok ben de

Bosanmak bu kadar kolay olmamali kac yasindasin bilmiyorum ama cok bir sebebin yok sadece evlilige alisamamissin gibi geldi bana .o yuzden iyi karar vermelisin
Altı yılı devirdik sürekli hır gür , paramla ailemi satın almışım , bana kimse o yüzden biley diyemiyor Muş , ben Esasında sorunlu bi İnsan mışım bla bla bla

6yil cokta az bir zaman degil iyi gunlerini dusunerek biraz daha cabala derim .yada karsina al konus acikca iliskinizin boyle giderse cikmaza girecegini belirt

Kimse hayatindan memnun degil herkes bir arayista bekarlar evliligi ister evlilerde bekarligi ister velhasil insanoglu bu dunyadan hicbir zaman tatmin olmayacak mutlaka biseyler eksik cikar.bide dunya gercekten mutlu olmak icin bir yer degil beklenti sifir olacak

Kimse hayatindan memnun degil herkes bir arayista bekarlar evliligi ister evlilerde bekarligi ister velhasil insanoglu bu dunyadan hicbir zaman tatmin olmayacak mutlaka biseyler eksik cikar.bide dunya gercekten mutlu olmak icin bir yer degil beklenti sifir olacak
Kim beklentisiz evlenir ki ?

Belki sinirle soylenilmis bi laftır eşinle oturup bi konustunmu ayrılığa gidecek filan diye

Valla dün işyerinden arkadaşımı spontan bir şekilde evime iftara davet ettim.
Bugün başka bir arkadaşım gelecek.
Yarın gündüz dışarı çıkacağım.

Bir yandan hazırlık yaparken bir yandan buradaki “kayınvalidemi iftara çağırayım mı, eltimle küsüz, ne yapayım, eşim iş arkadaşını habersiz iftara getirdi, çocuğumla uğraşırken iftar hazırlamaya çalıştım ama yemeklerim beğenilmedi” gibi yorumları okuyunca iyi ki boşanmışım dedim. İyi ki kendi hayatım kendi kontrolümde. İyi ki istemediğim bir şey yapmıyorum. İyi ki evime gelen herkes sevdiğim ve beraber zaman geçirmek istediğim kişiler. İyi ki kazandığımı kimseye hesap vermeden harcayabiliyorum. İyi ki istediğim saatte yatabiliyorum.

Adaptasyon süreci sıkıntılı geçebilir ama emin olun. Ya mutlu evlilik ya da bekarlık. Evlilik mutsuzsa işkenceye dönüyor. İnsan işten çıkınca eve gitmek istemiyor. Bayram gelsin istemiyor. Yıllık izin dönemi gelsin istemiyor.

İyi düşünün. Kararınızdan eminseniz boşanmış olmak sandığınız kadar kötü bir şey değil.

Bir aile danışmanına gidin , bazen birbirimizi duyamıyoruz, duymaya çalışın inşaallh herşey iyi olur sizin için...

Sinirle söylenenler artık beni sinir hastası etti
Ne yasadiginizi bilemeyiz tabiki ama boşanma kararı verdiyseniz bunu enisinizle paylaşın ve bosanmaktan korkmayin belki daha güzel bi hayatınız olur mutsuz bi evlilik yapacaginiza tek kalmaniz sağlık acisindan daha iyidir kendinizi yipratacak insanlar olmaz en azından hayatınızda insanlarla uğraşmak gerçekten çok zor

Ne yasadiginizi bilemeyiz tabiki ama boşanma kararı verdiyseniz bunu enisinizle paylaşın ve bosanmaktan korkmayin belki daha güzel bi hayatınız olur mutsuz bi evlilik yapacaginiza tek kalmaniz sağlık acisindan daha iyidir kendinizi yipratacak insanlar olmaz en azından hayatınızda insanlarla uğraşmak gerçekten çok zor
Yüzde yüz kararımı verebilsem hemen boşanacağım korkularım var ,ama böyle devam etsin de istemiyorum zaten hayatım

Yüzde yüz kararımı verebilsem hemen boşanacağım korkularım var ,ama böyle devam etsin de istemiyorum zaten hayatım
Bnde sizin eski konularinizi okuyordum korkulariniz aileniz galiba ayrı eve çıkıp tek yasayabilirsiniz annenize ayrı evdende destek olabilirsiniZ kardeslerinizin yükünü almak zorunda değilsiniz belki daha iyi bi evlilik yapabilirsiniz hakkinizda hayırlı olsun ne diyim zor işler bunlar

Ben boşanma asamasindayim ama iğrenç çok iğrenç evliliğim vardı ilk günden beri mutsuz bir evlilik boşanma kararı alır almaz o evden çıkar cikmaz eski hayatıma döndüm hatta kağıt üstinde bitip eski soyadima donsem daha da mutlu olcam

Yuva yıkmak kolay kolay ama yuva kurmak kolay değil . Evlilikte Tartışmalar doğal aslında ama nr konuda tartıştığınız neyi paylalamadığınız önemli .
Mesela bir aile terapisinden yardım alabilirsiniz sorunlarınız için .

Yuva yıkmak kolay kolay ama yuva kurmak kolay değil . Evlilikte Tartışmalar doğal aslında ama nr konuda tartıştığınız neyi paylalamadığınız önemli .
Mesela bir aile terapisinden yardım alabilirsiniz sorunlarınız için .
Hep böyleyiz ya hep böyle , ben affedemiyorum , o normale dönüyor bi kaç gün sonra , hep böyle aynı döngü, kafayı sıyıracam, bir kaç aile terapistine gittik , en az 10 tl gitmiştir kaç kişiye gittik, ama hiç devamı gelmedi , bimiyorum şuan tek kuruş harcamak istemiyorum aile danışmanı için de , hiçbişey içim de emek harcatacak gücüm Yok , içimde delş bi öfke var beynim de tonlarca ağırlık

Ben boşanma asamasindayim ama iğrenç çok iğrenç evliliğim vardı ilk günden beri mutsuz bir evlilik boşanma kararı alır almaz o evden çıkar cikmaz eski hayatıma döndüm hatta kağıt üstinde bitip eski soyadima donsem daha da mutlu olcam
Ne kadar evli kaldınız , sorunlarını kısaca yazabilir misin

Valla dün işyerinden arkadaşımı spontan bir şekilde evime iftara davet ettim.
Bugün başka bir arkadaşım gelecek.
Yarın gündüz dışarı çıkacağım.

Bir yandan hazırlık yaparken bir yandan buradaki “kayınvalidemi iftara çağırayım mı, eltimle küsüz, ne yapayım, eşim iş arkadaşını habersiz iftara getirdi, çocuğumla uğraşırken iftar hazırlamaya çalıştım ama yemeklerim beğenilmedi” gibi yorumları okuyunca iyi ki boşanmışım dedim. İyi ki kendi hayatım kendi kontrolümde. İyi ki istemediğim bir şey yapmıyorum. İyi ki evime gelen herkes sevdiğim ve beraber zaman geçirmek istediğim kişiler. İyi ki kazandığımı kimseye hesap vermeden harcayabiliyorum. İyi ki istediğim saatte yatabiliyorum.

Adaptasyon süreci sıkıntılı geçebilir ama emin olun. Ya mutlu evlilik ya da bekarlık. Evlilik mutsuzsa işkenceye dönüyor. İnsan işten çıkınca eve gitmek istemiyor. Bayram gelsin istemiyor. Yıllık izin dönemi gelsin istemiyor.

İyi düşünün. Kararınızdan eminseniz boşanmış olmak sandığınız kadar kötü bir şey değil.
Pek arkadaşım da yok

Hep böyleyiz ya hep böyle , ben affedemiyorum , o normale dönüyor bi kaç gün sonra , hep böyle aynı döngü, kafayı sıyıracam, bir kaç aile terapistine gittik , en az 10 tl gitmiştir kaç kişiye gittik, ama hiç devamı gelmedi , bimiyorum şuan tek kuruş harcamak istemiyorum aile danışmanı için de , hiçbişey içim de emek harcatacak gücüm Yok , içimde delş bi öfke var beynim de tonlarca ağırlık
O zaman şöyle tavsiye vereyim size bir süre ayrı kalmayı deneseniz annenizin evine ya da Arkadaşınıza biryerlere gitseniz bir süreliğine o zaman daha sağlıklı karar vermiş olursunuz .

Back
X