Merhaba
Bu soruna cevap arayışınızı o kadar yürekten anlıyorum ki..insanoğlu fıtratı gereği belirsizliği sevmiyor başına neler geleceğini önceden bilmek ve kendini Bi nebze olsun ferahlatmak istiyor..beyin aslında savunma mekanizmasını çalıştırıyor kendini denge haline almaya çalışıyor.öncelikle bu süreçte Allah yardımcınız olsun demek istyorum.ben de 10 ay önce boşanmış biriyim.
Sırayla cevap vermek gerekirse boşanma kararı aslında bir sonuç anı yani süreç içerisindeki birikmişlikler ve umut etme durumunun son bulması ile karar veriliyor.(en azından bende öyle oldu)özetle ilişkiden ışık görmüyorsunuz.geçen mutsuz kalitesiz zaman olarak görülüyor.ve buna değer mi soruları..
benim ex eş burnu düşse almayacak cinsten anlamsız yersiz gurura sahip bir tipti o yüzden boşanma sürecinde bir özrü olmadı.boşandıktan 3 ay sonra dank etti ve biz aslında niye boşandık tekrar devam edelim diye bir aydınlanma(!) ile karşıma geldi..ne kadar doğru bir karar verdiğimi o an tekrar anladım çünkü gram ders çıkarmamış ve yine beni suçlayan tarzdaydı..
Asıl nedenler;vicdani dengeye sahip olmayan narsist yapıda oyun ve iddia bağımlısı tembel hayata dair hedefi olmayan günü geçirip eyvallah diyen bir tipti.
Evimi düzeni ilk 6ay çok özledim ama sağolsun Harika bir ailem var hep destek oldular onlar sayesinde o kısımı atlattım sayılır.
Eski eş artık çok daha az aklıma gelir oldu gelen her düşüncede uğradığım haksızlıklar ve değersizleştirmeler üzerine oluyor o yüzden bir özlemim yok..
Hayatta beni çok daha iyi şeylerin beklediğine inancım tam.bunların yaşanması ve benim bu süreçten büyük dersler çıkarmam gerekiyordu.çıkardım ve çıkarmaya devam ediyorum.
Unutmayın çok kıymetlisiniz ve ışınızı söndürmek isteyecek kimseye o fırsatı vermeyin.insanoğlu sevdiklerinin ölümü gibi bir duruma dahi alışabiliyorsa sevgi vermeyen asalak tiplerin yokluğuna bırakın alışmayı bayram bile eder..