"boşandım dimdik ayaklarımın üzerindeyim" diyenler bize moral lütfen :)

ida_

ins: esrasek
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2012
104
12
298
kızlar ben de boşanma aşamasındayım... 8 ocakta "ilelebet" ayrılmak üzere duruşma yapılacak. eşimi düşününce belki idare ederdim diyorum ama ailesini düşününce midem bulanıyor .. o yüzden de geri adım atmak yok. ama öyle zamanlar geliyor ki hayatta en nefret ettiğim lafı aklıma getiriyorum; keşke.. bunu dememek için hemen başka türlü bişilere sarıyorum kendimi. evimi düzenliyorum işte yemek yapıyorum telefonda saatlerce konuşuyorum dışarıya çıkıyorum falan. ama gerçekten de bunları yaşayan hayatını kurmuş bunu örnek olarak gösteren ve bu sınavı ( sınav diyorum bu yaşadıklarımız gerçek bir sınav) kendini ii şekilde hissettirerek atlatan arkadaşlarımdan lütfen destek bekliyorum. kendi kavga gürültü hikayenizi değil, sonraki dönemde toparlanma döneminizi anlatın bize. Allah bir kapıyı açıp bir başka kapı açarmış, önünüze açılan ya da açılmayıp sizin tekmelediğiniz kapıları anlatın. illa ki çalışıyorum da ayaklarımın üzerindeyim diye değil, ne yaptınız ne ettiniz ailenizin evinde bile olsanız ki (bence daha kolay yaralar sarılır) kendinize ne edindiniz ne yaptınız?
biz boşananlar şimdilik ilgili ve sevgi bekliyoruz arkadaşlarımızdan ailemizden yakınlarımızdan :) güzel yaşanmışlıklarınızı paylaşın lütfen belki de sizin anlatacağınız hikaye tam da birimize uygun ve yol gösterici olacak böyle düşünün ...

benim ablam da boşandı canım ..hem de sadece 5 ay evli kalabildi...o dönemde neler yasadı neler...onla birlikte tabi biz de yasadık...ama ayrıldıktan sonra 2.5 sene sonra tekrar evlendii ve şimdi cooook mutlu...yani hayat iniş ve cıkışlarla dolu...bundan sonraki yasamında mutluluklar dilerim...

Bende bosandim canim, cok zor bir sürecte Allah kimseye yasatmasin.
Simdi ofisde mimar olarak calisiyorum arti yüksek lisans yapiyorum, kendime ayri ev tuttum hayatimi yasiyorum.
Cokta güzel giden bir iliskim var cok sükür. Tüm kötülükler geride kaldi.

benim kızım da 1 hafta önce boşandı... 14 aylık bir evlilikti...çocuk yok...çalışıyor... biz aile olarak baskı kurmadık...yaşadığımız muhiti değiştirdik...yanımızda yaşıyor...sanki hiç evlenmemiş gibi...birlikte gezip eğlenebiliyoruz...ana kız yada erkek kardeşiyle kısa tatiller yapıyor...arkadaşlarıyla çıkabiliyor...yanlış bir evlilikten çıktığı için keyfini bozmamak adına olabildiğince hassas davranıyoruz...çok şükür ki hasarsız atlattık...bunda çalışmasının,ekonomik özgürlüğünün ve hayatı sevmesinin büyük payı var...benim kız gerçekten dimdik ayaklarının üstünde bende ilk günlerdeki gibi tedirgin değilim...fakat zor bir imtihan olduğu kesin...bence sadece boşanan kadın değil tüm aile sınanıyor...kimsenin yuvası bozulmasın ama olmuyorsa da zorlamanın bir anlamı yok...ben nacizane böyle düşünüyorum...

kızlar ben de boşanma aşamasındayım... 8 ocakta "ilelebet" ayrılmak üzere duruşma yapılacak. eşimi düşününce belki idare ederdim diyorum ama ailesini düşününce midem bulanıyor .. o yüzden de geri adım atmak yok. ama öyle zamanlar geliyor ki hayatta en nefret ettiğim lafı aklıma getiriyorum; keşke.. bunu dememek için hemen başka türlü bişilere sarıyorum kendimi. evimi düzenliyorum işte yemek yapıyorum telefonda saatlerce konuşuyorum dışarıya çıkıyorum falan. ama gerçekten de bunları yaşayan hayatını kurmuş bunu örnek olarak gösteren ve bu sınavı ( sınav diyorum bu yaşadıklarımız gerçek bir sınav) kendini ii şekilde hissettirerek atlatan arkadaşlarımdan lütfen destek bekliyorum. kendi kavga gürültü hikayenizi değil, sonraki dönemde toparlanma döneminizi anlatın bize. Allah bir kapıyı açıp bir başka kapı açarmış, önünüze açılan ya da açılmayıp sizin tekmelediğiniz kapıları anlatın. illa ki çalışıyorum da ayaklarımın üzerindeyim diye değil, ne yaptınız ne ettiniz ailenizin evinde bile olsanız ki (bence daha kolay yaralar sarılır) kendinize ne edindiniz ne yaptınız?
biz boşananlar şimdilik ilgili ve sevgi bekliyoruz arkadaşlarımızdan ailemizden yakınlarımızdan :) güzel yaşanmışlıklarınızı paylaşın lütfen belki de sizin anlatacağınız hikaye tam da birimize uygun ve yol gösterici olacak böyle düşünün ...

Evlenecek arkadaşlar, eşimin huyu suyu önemli ailesi evin dışında diye sakın sakın düşünmeyin.
Rabbim herkese hayırlı ailenin hayırlı evladını nasip etsin. Bekarken anlaşılmıyor ama aile çook çook önemli.

Konu sahibi arkadaşım, ikinci baharında mutlu olacaksın inşallah. Keşke deme, eşini idare etsende ailevi sorunlar hep karşına çıkacaktı.

merhaba canım,

ben boşanalı 10 ay oldu.14 şubatta boşandım ve 10 gün sonrasında işe başladım.kendimi kötü hissettiğimde işyerinin tuvaletine kendimi kapatıp ağladığımda oldu.Onu arayıp geri dönmesini istediğim de oldu kendimi dayanılmaz bir boşlukta ve kimsesiz hissettim.Bu böyle 8 ay sürdü her gittiğim yerde yanımda oda olsaydı dedim.İş çıkış saatleri gelince canım acıdı şimdi işten çıkıp nerelere gidiyor acaba diye ağladım ağladım..Sonra güçlenmeye başladım hani derler ya dibe vurmadan toparlanamazsın diye aynen öyleymiş.Çok canım acıdı ama acı beni güçlendirdi şimdi arabamı aldım iyi bir işim ve beni çok seven bir sevgilim var ve hayatımı yaşıyorum..Her günü ağladığım o kabus dolu 8 ay geride kaldı ve ben artık çok mutlu olacağıma inanıyorum.O zaman hergün keşke dedim keşke bitmeseydi.Şimdi ise iyiki diyorum iyiki bitmiş..!!

ben üniversitede sevgilimdi atanınca evlendik ailem kesinlikle olmaz asla bu evliliği istemiyoruz demişti çünkü ailesi çok çok görgüsüzdü türkçe bilmiyorlardı anliyacağınız çingene gibilerdi kadınların it yerine konulduğu bir toplummuş meğer.ben tabi ozaman 22 yaşında saf aşık illada istiyorum dedim tercihlerime onun memelektini yaptım terörist olduğubu,okadar şerefsiz olduuğunu hep evlendikten sonra öğrendim.herşey geçte bana çok kötü davrandı düşünsenize 2-3 aylık evliyiz şehirde elele tutuşarak gezmiyor aypı diye,sürekli annesi gile götürüyor beni orda uyuyoruz ve ayrı yatıyoruz ben ona yakşaşırken çekil dur falan filan düşünsenize 2-3 aylık evlisin ve haftada 1 kez ilişki meğersem facebooklarda şurda burda pislikler tepeliyobeni zorla kapattı tabi bu sürede babamdan 10 milyar aldı araba aldık arabada üzerine oldu.kartım elindeydi maaşımdan 1 tl görmüyodum.evime temizlikçi çağıramıyodum para vermiyodu .düşünün 2000 tl kazanıyordum ama 1 kuruşum olmuyodu.en sonundada bana iftira attı ve evlilik bitti ve iyikide bitti!!asla ihanet etmedim rabbim biliyo ama kötü bişe iftira atmış olsada rabbim ancak bööle kurtarmış demek.çok ağladım ama o itten ayrıldığıma değil attığı iftiraya ağladım. babam şu lafı kullandı kızım hani ameliyat masasında can çekişir ya insan sen o masadan kaktın dedi kurtuldunnn dedi.Allaha şükür ailem çok destek oldu tabi çalışıyor olmamaın çok avantajı vardı.gencim güzelim dedim beni kaybeden düşünsün dedim 1 tl bile alamadım eşya herşey o .... çocuğunda kaldı zehir zıkkım ettim resmen boşanacağımız günden 2 gün önce kaza geçirdi Allaha havale ettim .o süreçte aynı şehirde kalamazdım diye başka bir ilçeye görevlendirme gittim ve orda hayatımın erkeği ile tanıştım şuanda 1.5 yıllık evliyim eşim bekardı benim boşanmış olmamaı sorun etmedi o senin kaderin dedi önemli olan senin dürüst yaşantın dedi Allahıma şükürlrer olsun kızlar okadar mutluyuzki Allh ondan razı olsun.şimdide bebişim olsun istiyorum şuan yazarken bile yediğim dayaklar gördüğüm çektiğim sıkıntılar aklıma geldi.Hepiniz değerlisiniz bunu unutmayın!!!!!!ana babalarımız bizi şerefsiz erkekelere hizmet edelim diye evlendirmiyor.dürüst erkeklerde var.

yaaaaa süpersinizzzzzz kızlarrr :)) Benim de öle olacak didiniyorum uğraşıyorum inşallaah Allah yardım edecek buna kesinlikle inanıyorum. ayrı yerlerdeyiz zaten 8 ocaka çok az kaldı :S bana dua edin lütfennnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Ben bir pislikten kurtuldum..keske kizim kucukken bitseydide boyle s...siz bir babayi hic tanimasaydi
Bende inaniyorum,durust namuslu bir insan cikacak karsima

Benim de 22 Ocakta mahkemem var kızlar. Umarım herşey gönlümüzce olur. Şahsen soran arkadaşla benzer endişeler taşımaktayım bence. Hayat acaba tekrar yoluna girecek mi?

Hayat tabi ki yoluna girecek. Akıp giden bir zaman var sonuçta. Bu yara önce kanayacak, sonra kabuk tutacak ve o kabuk düşecek. Acısı geçecek, unutulacak ama izi kalacak...

Herşey unutulur, insan herşeye alışır ama ilkleri aşmak kolay değil. Boşanma tam bir tramva ama elbette geçecek.

konu sahibi arkadaş, naptınız son durumunuz nedir ?

Kızlar Pepee dergisini hepiniz biliyorsunuzdur, ben de kızlarım sayesinde her ay alıyorum. Anne bölümü için Şubat sayısına röportaj konuğu arıyorlar. Cuma gününden beri Facebook sayfalarında duyuru yapıyorlar. Duyuru aşağıdaki gibi, bu arada facebooktan takip ettiğim kadarıyla röportaj konuklarına hediye paketi verdiklerini biliyorum. Belki forumdaşlarıma bir faydası olur diye açtım konuyu...

Gelecek sayımızda röportaj konuğumuz olmak ister misiniz?

Ocak sayımızda dergimizde, Zor Durumlar ana başlığıyla bir yazı dizisi başlattık.

İlk konularımız, doktor ziyaretleri ve taşınma konuları oldu. Uzmanlarımızın derlediği bilgiler, uygun oyun önerileri ve konuk söyleşimizle çocuklarımız için zor olan bu süreçlerle ilgili okurlarımızı desteklemek istedik.

Gelecek sayımızın konusu Boşanma ve Vefat.
Boşanma, özellikle de vefat durumlarında çocuklarımızla hayatın akışına devam etmek zor olsa da doğru tutumların bilincinde olmak büyük yardımcıdır.

Biz Pepee dergisi olarak; Şubat sayımızda uzmanlarımızın hazırladığı bir içerikle boşanma ve vefat durumlardında çocuklarımıza nasıl yaklaşmamız gerektiğini öğreneceğiz.
Diğer taraftan söyleşi konumuz da böylesi zor bir dönemden geçmiş Pepeeci ailelerden biri olacak. Yaşadıklarını deneyimlerini ihtiyaç duyanlarla paylaşacak.

Sevgili anneler babalar,
Çocuğunuzla aştığınız boşanma vefat gibi durumlara dair deneyimlerinizi bizlerle paylaşmak; gelecek ayki söyleşi konuğumuz olmak ister misiniz?

Eğlenceyi paylaştığımız gibi zorlukları da paylaşmak için açık davetmizdir.

bilgi@dusyeri.com.tr’den bize ulaşabilirsiniz.

Hadi umudunuz yok, inancınız yok, herneyse. Düşünün bakalım daha kötü ne olabilir ki? Bir insana eşi saygı duymuyor, şiddet gösteriyor, ihtiyaçlarını karşılamıyor, onu aldatıyor... Boşandıktan sonra ne yaşarsanız yaşayıon bunlar kadar kötü olamayacak.

kızlar boşandım... 8 ocakta ki duruşmada eski eşim olan şahıs boşanmak istemediğini söyleyince boşanamamıştık. bugün gelip tekrar konuşmak istediğini söyledi aklı sıra yine bana göz dağı vermek için geliyorsan gel gelmiyorsan gelme demek için, ben de istemiyorum dedim kısa bir dille ve yine benim üzerimden vicdanını temizlemek için duruşmada hakime de ben yanlış yaptım çok özür dilerim davayı açmamalıydım dedi, ben buraya kadar geldik istemiyorum deyince tamamen bittii. ... hakkımda hayırlısı dua istiyorum bolbol canı gönülden ...

kızlar boşandım... 8 ocakta ki duruşmada eski eşim olan şahıs boşanmak istemediğini söyleyince boşanamamıştık. bugün gelip tekrar konuşmak istediğini söyledi aklı sıra yine bana göz dağı vermek için geliyorsan gel gelmiyorsan gelme demek için, ben de istemiyorum dedim kısa bir dille ve yine benim üzerimden vicdanını temizlemek için duruşmada hakime de ben yanlış yaptım çok özür dilerim davayı açmamalıydım dedi, ben buraya kadar geldik istemiyorum deyince tamamen bittii. ... hakkımda hayırlısı dua istiyorum bolbol canı gönülden ...

hakkınızda hayırlısı bundan sonra güzel başlangıçlar olur inş.lah

Hakkında hayırlısı canım, umarım herşey gönlünce olur.

bundan sonraki hayatınızda mutlu olun yüzünüzen gülümseme eksik olmasın inş...

bende boşanma aşamasındayım ama eşim boşanmayacagını söyleyip duruyor boşanmak istemediğini söylerse mahkemede ne kadar uzar mahkeme bilgi verebilirmisin canım.

hakkında hayırlısı olsun...sadece medeni durumun değişti...hayatın devam ediyor...yolunuz açık olsun...

Back
X