Boşandım ve çok mutsuzum

zeynonuz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2019
2
5
1
37
Herkese selam.
Ben zeyno.
On senelik birlikteliğim, beş senelik evliliğim iki ay önce bitti.
Hem de öyle sessiz sakin, öyle olaysız bitti ki. Belki de bu forumun hiç şahit olmadığı bir şekilde bitmiştir...
Ailelerin asla kavga etmediği, paylaşılamayan tek bir şeyin olmadığı, tek bir hakaret kötü sözün olmadığı, ağlaşarak biten bir bitiş...
İkimizde çok iyi insanlardık ama beraber olamadık.
Olduramadım.
Onu değiştirmeye, iyileştirmeye çok çabaladım. Yaralarını sarayım istedim ama olmadı.
Beni bir kadın gibi görüp sevemedi. Onun için annesinden farklı bir kadın olamadım.
Yıllarımı, en güzel hayallerimi, umutlarımı ve onun eşyalarını bir günde topladım. Gelip eşyalarını yüklenip gitmesi otuz dakika tuttu tam olarak.
Bitti.
Belki de en başından beri yanlıştı, belki ben zaten hep boşuna kürek çektim.
Çocuk istemedi, çocuğumuz olmadı.
beş senede bir kere bile tedavi görmedim. Göremedim.
Ve işte böylece, otuz yaşımda tekrardan hayata tutunmaya çalışmak zorunda tek başımayım.
Günlerim anlamsız ve çok boş geçiyor.
Yalnızlıkla ve daha çok yalnızlıkla boğuluyorum.
Boğuluyorum.
İyileşemiyorum.
Her gün her saatimi keşke ölseydim diyerek geçiriyorum.
Nefes alamıyorum.
Herkes geçer diyor, zaman diyor.
Zamanla geçecek olan şey ne ki?
Yıkılan hayallerim, uğradığım haksızlıklar, giden yıllarım yada yaşadığım o aşk...
Zaman bana neyi verecek? Zamanla ne geçecek?
Aslında çok basitti.
Ben sadece bir yuvam olsun istemiştim. Başka hiç bir şey istememiştim.
Basit bi yuva.
İçimin ışıkları söndü. Ne yapmalıyım bilemiyorum.
Bu süreci nasıl geçirdiniz siz? Neler yapmalıyım?
Bu hayatı nasıl yeniden sevebilirim?

Ben boşanmadigim icin ne hissettiklerinizi bilemiyorum tabi. Ama zamanında başka sebeblerden dolayı benzer durumda hisseden biri olarak bir süre profesyonel yardım almanızı öneririm toparlanabilmeniz için. Işığımızı tekrar bulmak mümkün. Benim hayatım 30dan sonra gerçekten başladı diyebilirim. Sizin içinde geç değil. Allah size sabır güç kuvvet versin inşallah 🌹

Ah canim benim ya 2.evliliğin sonuna gelmiş biri olarak seni çok iyi anlıyorum yasadigin boşluğu anlamsızlığı kırgınlıkları ama inan geçiyor sadece zaman gerekiyor
Çalışıyor musun, ailen ne durumda, çok klişe ama dünyada ölümden başkası yalan be canım en büyük acılar unutuluyorsa...

Kurtulduğuna sevinmelisin yepyeni bir hayat var önünde ve sen artık daha güçlü bir kadınsın...15 yıl mi oldu toplamda neden çocuk istemedi

Insan arapça "nisyan" kelimesinden oluşmuştur.

Ve nisyan. "Unutan" demektir.

Insan unutan bir varlıktır . Acılar unutulmasa insan yasayabilir mi ?

Hangi anne 2.çocuğu dünyaya getirir , ilk doğumunun ağrısını unutmasa?

Unutacaksın.

Biraz dua et.

Allah sabredenlerle beraberdir.

Bugünler geçecek. Kendine sık sık bunu tekrarla.

Allah daha büyük acılar vermesin.

15 senedir tanıdığınız biri sanırım çocukluk aşkı gibi birşeydi. 15-16 yasında Başlayan ilişkileri sağlıklı bulmuyorum sizin için de zamana bırakın o hersey çözer diyebileceğim.

Allah sabır versin okuyunca o zorluğu hissettim sanki. Bir adam yaşına göre olgunlaşamamışsa hiçbir zaman olgunlaşmıyor bunu anladım ben hem babamdan hem de karşıma çıkan olgunlaşmamış adamlardan... her şey çok daha güzel olur umarım, Ramazan ayındayız bolca dua edin isyan etmeyin umudunuzu kaybetmeyin daha çok gençsiniz ve çocuk da yok. Ders almanız gereken bir süreçti belki de, dersinizi aldınız ve bitti şimdi başka bir hayat var.

Herkese selam.
Ben zeyno.
Hem de öyle sessiz sakin, öyle olaysız bitti ki. Belki de bu forumun hiç şahit olmadığı bir şekilde bitmiştir...
Ailelerin asla kavga etmediği, paylaşılamayan tek bir şeyin olmadığı, tek bir hakaret kötü sözün olmadığı, ağlaşarak biten bir bitiş...
Olduramadım.
Onu değiştirmeye, iyileştirmeye çok çabaladım. Yaralarını sarayım istedim ama olmadı.
Beni bir kadın gibi görüp sevemedi. Onun için annesinden farklı bir kadın olamadım.
Yıllarımı, en güzel hayallerimi, umutlarımı ve onun eşyalarını bir günde topladım. Gelip eşyalarını yüklenip gitmesi otuz dakika tuttu tam olarak.
Bitti.
Ve işte böylece, otuz yaşımda tekrardan hayata tutunmaya çalışmak zorunda tek başımayım.
Boğuluyorum.
İyileşemiyorum.
Nefes alamıyorum.
Yıkılan hayallerim, uğradığım haksızlıklar, giden yıllarım yada yaşadığım o aşk...
Aslında çok basitti.
Basit bi yuva.
İnanın Çok üzüldüm ama sanki siz boşanmak istememişsiniz gibi geldi bana 10 yıl uzun bir süre illaki unutulmayacak hatıralar vardır zaman dicem çünkü bitek o geçiyor zaman geçiyor belki başka bir kapı açılır sana Allah'tan ümidini kesme bı konuda keşke bende öyle olsaydım dedim kavgasız gürültüsüz bosanmişsiniz demek ki eşiniz sizden tamamen vazgeçmiş uzmeyin kendinizi.. ama işte bende nekadar eşimi sevsemde karşılıklı boşanmayı isterdim o yanaşmıyor düzelsin istiyorum düzelmiyor herkes farklı Allah yardımcınız olsun

En zorunu atlatmışsınız. Bu sancılı süreç yaşanacak ,acilarinizi da yaşayacaksınız , hayata umutla da bakacaksınız. Ben de boşandım 11 yıldır da ikinci evliligimi yaşıyorum. Sizi çok iyi anlıyorum. Altı ay içinde toparlanmaya başliyorsunuz . Kendinizi meşgul edecek bir şeylerle uğraşın çok düşünmeyin.

Uzulmeyin desemde elbetteki her acinin bir kulleme sureci vardir.
O sureci bitirmeye calisin.
Yasiniz henuz cok genc yeni guzel bir hayat sizi bekliyor.
Pozitif bakin dunya cunku bu dunya okadar kisa okadar kisa ki bh kadar aciya uzulmeye heleki baskasi icin uzulmeye hic degmez.

Boşanma konusu ve yine ben :))
Boşandım 29yaşıma basacağım.
Hayata hiç bir zaman geç kaldığımı düşünmedim . Boşanırken cebimde 5kuruşum yoktu. Her zaman Allahım sen biliyorsun dedim . Koşulsuz ,şartsız inandım. Aradan 1 sene geçti. O 1 senede ben hep kendimi motive ettim. Ailem de sağ olsun çok destek oldu. Ve ben iyileştiğim ve kendi hayatımı yoluna koyduğum dönemde nişanlım karşıma çıktı. Rabbime şükür çok mutluyuz. Hani yazmışsınız ya hiç sorun yoktu...
Sorun olmasa zaten boşanmazdınız. Kendinizi kandırıp , üzmeyin. Adam sizden çocuk bile istememiş . Bundan daha büyük sorun olabilir mi?
Durumu dramatize edip kendinizi daha fazla üzmeyin. Kalkın ayağa , dimdik bir şekilde . Meydan okuyun hayata. Ölmeden kendinizi mezara gömmeyin... hayat çok çok çok güzel ve kısa . Hiç kimse için üzülmeye değmez.

Herkese selam.
Ben zeyno.
Olduramadım.
Bitti.
Boğuluyorum.
İyileşemiyorum.
Nefes alamıyorum.
Aslında çok basitti.
Basit bi yuva.
Seni çok iyi anlıyorum.. Şu an ben de boşanma aşamasındayım, seninkinin aksine hakaret küfürler gırla.. Böyle olması açıkçası benim işimi kolaylaştırıyor daha da nefret ediyorum...boşanmışsınız,çovuk da yok bekar yeniden başlamanız daha kolay olacaktır.. İnsana zor gelen alışkanlıklardan, bildiği düzenden kopmak ama bilinmeyene yolculuk yapma cesaretini gösterip, yaşamınızın bilinmeyen yerlerini keşfe çıktığınızda hayata dönersiniz ve kalbiniz yeniden atmaya başlar. Hayatta olmanın macerası ve heyecanı geri gelir. Unutmayın, korkularınızın ötesine geçtiğinizde zenginliğinizi keşfedeceksiniz..

Bu hayatta en büyük acı ne?
Evlat acısı,Allah hiç birimize göstermesin.
Bununla birlikte evladını toprağa veren anne babalar bile yaşamaya devam ediyor.
Eşimin yeğenini 29 yaşında toprağa verdik,
eşi ve 1 yaşında kızı vardı,
kızımız şimdi 23 yaşında.
Diyeceğim o küllenmeyen hiç bir acı yok şu dünyada
Gerekirse psikolojik destek alın.
Zamanla sizin üzüntünüz de azalacak ve içiniz soğuyacak.
Şu dünyada ölümden başka her şeyin çaresi bulunur,yeter ki çare aransın.

Evt herşeyin ilacı zaman, ama bu zamanı kendini hep motive edip pozitif düşünerek geçirmelisin. Devamlı geçmişte yaşarsan seneler geçse bile fayda etmez.
Onca yıl birlikteliğiniz alışkanlıklarınız var bunları bir haftada unutacak değilsiniz, bu yüzden biraz zaman ve sabır lazım...

Ne kadar düzgün ifade etmişsiniz kendinizi bazen bu anlatımlar kişinin nasıl biri olduğunu gösteriyor ve aklı başında kadınların özellikle evlilikte mutsuz olmalarına daha çok üzülüyorum..

Umarım içindeki o ışıklar tekrar yanar.

Herkese selam.
Ben zeyno.
Olduramadım.
Bitti.
Boğuluyorum.
İyileşemiyorum.
Nefes alamıyorum.
Aslında çok basitti.
Basit bi yuva.
Allah başka dert vermesin Yaradanın gücüne gider insanlar nelerle mücadele ediyorsun tek sorunun bu olsun hayatta 30 yaş nedirki hayat sürprizlerle dolu Rabbimin mucizeleri bitmez her kışın sonu bahar dır unutma

Back
X