• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bosanip Almanyada yasayanlar lutfen cevap yaziniz?

Moms

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2016
38
4
1
39
Arkadaslar esimden ayrildim suan turkiyede ailemin yanindayim yalniz buraya ayak uyduramiyorum artik bi karar alirken aileme de soylemek zorunda kaliyorum baski var ustumde bundan 2 ay once almanyada devlete basvuru yaptim yardim konusunda sonra geri dondum almanyada kalacak yerim olmadigi icin..haber geldi 3 haftadan fazla kaldigim icin 3 ay falan yardim alamayacakmisim herhangi bir para vermediler neyin cezasi bu anlamadim sorum su berlinde kalmayi dusunuyorum yalniz kalacak yerim yok bide berlin buyuk sehir yalniz kalamazsin diye gözümü korkutuyolar ne yapacağımi bilemedim siz olsaniz bu durumda berlinde yasarmiydiniz ve de kalacak yer Nasil temin edebilirim?

Eğer ailenizden bu kadar baskı varsa (ya da siz öyle hissediyorsanız) türkiye de başka bir şehire yerleşin.

Almanya dan devletten yaşamak çözüm değil kanımca.

Almayanda ne iş yapacaksın ?
Devlet sana sürekli yardım etmez .
Nerede kalmayı planlıyorsun ? Almaya ya gidince ki planların neler .
Nafaka alıyor musun ? Bunlar önemli sorular

İşiniz var mi işsizlik parasi mi alma düşünüyorsunuz.
Orda daha iyi yasayacagınıza inaniyorsaniz deneyin

Almanyaya gelin gittin??bosandin geldin ama donmek istiyosun dogru mu anladim?

Almanya'da Devletten yardım alıyorsan 2-3 haftadan uzun yurtdışı seyahati yapamazsın öyle bir kanun var tam bilmiyorum ama bilenler yazar şimdi.

Bir arkadaşımla dil kursunda tanışmıştım. Türkiye'den Evlenip gelmişti ve eşinden boşanmıştı devlete sığınmış kızıyla can güvenliğim yok diye sonra onu benim yaşadığım şehire yerleştirmiş devlet gizlice. Kursa geldi dil öğrendi her işini kendi yaptı sonrada başka biriyle hayatını birleştirdi çok mutlu maşallah.
Diyeceğim o ki devletten sürekli geçiremezsin birde burda yaşamak için dil şart. Allah yardımcınız Olsun.

Berlinde çok sayıda mülteci var, bir de işsizlik çok fazla. İyi ödeyen iş de pek yok, sanayi şehri vs de değil.

Bence daha zengin bir bölgeye yönelin Berlin i pas geçin. NRW olur Bavyera olur küçük kasaba olur Berlin işini ilk etapta düşünmeyin derim. Dil olur paranız olur sonra gidersiniz.

güzel hayaller. (işsizlik maaşı hariç) . gerçekleştirirsin umarım ya keşke oradayken kendini garantiye alsaydın

Back
X