• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanırken araba paylaşımı nasıl oluyor

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.836
1.746
133
39
Boşanma davası acmadım daha bırsey sormak istiyorum arabamız var ama araba alırken 27 bin olan arabanın 10 bını brn kendı paçamdan verdım aılem verdı daha doğrusu. Ee sımdı yarı yarıya mı oluyor yani bayan hakkı ne. Şu an 350 sanırım arabamız. Bız 4 sene önce almıştık.Boşanırken tedbır nafakası nasıl oluyor ıkı küçük çocuk var bana ne kadar öder. Arabayı da hemen sattırma durumum oluyo mu çalışmıyorum

Zaman nasıl işler bilmiyorum ama anlaşmaya gidilir. Anlaşma gerçekleşmezse taraflardan biri daha çok para ödediğini ispatlarsa araba o kişide kalır. İspatlayamazsa icra takibi başlatılır. Araba satılır.

Zaman nasıl işler bilmiyorum ama anlaşmaya gidilir. Anlaşma gerçekleşmezse taraflardan biri daha çok para ödediğini ispatlarsa araba o kişide kalır. İspatlayamazsa icra takibi başlatılır. Araba satılır.
Yarısını esım ödedı calıstı evet ama anlamadım ben de verdım

Ee zaten yarısını vermissiniz. Evlendikten sonra alındıysa yarı yarıya bölüştürülür.

Evlendikten sonra alındıysa yarı yarıya paylaşılıyor diye biliyorum. Ha eşiniz uğraşır ispatlarsa ben daha fazla ödedim diye belki bir miktar fazla alır sizden(emin degilim fikir yürütüyorum belki yoktur böyle birşey)ama illaki sizde pay alırsınız.

10 bini siz verdiyseniz 17 bini eşiniz emeği ile vermiş oluyor
Yarı yarıya olması, sizin daha az katkınız olduğu halde sizin çıkarınıza oluyor

10 bini aileniz verdiyse de esiniz kendi de almis olsa sanki ikiye bolunur gibi çünkü edinilen mallar ortaktir evlilik birliginde kim oderse odesin eve giren para ortak sayılıyor diye biliyorum

Sizin aileniz mi verdi parayı? Bunu ispatlarsanız aileden gelen para sanırım size veriliyor. Kalanı bölüşülüyor diye biliyorum. Ancak siz de çalışıyorsanız birlikte ödediğiniz paraysa kim az verdi kim çok verdiye bakılmadan ikiye bölünür. Eşiniz ne iş yapıyor, kazancı nedir bilmem ama benim eşim maaşını 18 bin tl göstermiş(kendisi bir eğitim kurumunun genel müdürü), hâkim çocuklara ve bana geçici tedbir nafakası olarak 2’şer bin, toplamda 6 bin tl bağlamış. Benim çocuklarım ortaokul ve lisede. Size ne kadar bağlanır bilmem. Ben çalışıyorum bu arada. Maaşım da eşiminkinden fazla görünüyor kâğıt üstünde.

Boşanma davası acmadım daha bırsey sormak istiyorum arabamız var ama araba alırken 27 bin olan arabanın 10 bını brn kendı paçamdan verdım aılem verdı daha doğrusu. Ee sımdı yarı yarıya mı oluyor yani bayan hakkı ne. Şu an 350 sanırım arabamız. Bız 4 sene önce almıştık.Boşanırken tedbır nafakası nasıl oluyor ıkı küçük çocuk var bana ne kadar öder. Arabayı da hemen sattırma durumum oluyo mu çalışmıyorum
araba evlendikten sonra alındıysa haklar yarı yarıya bölünür canım rahat ol allah yardımcın olsun

Araba kimin üstüne hemen şeeh koydurun onun üstüneyse belki satmıştır bile

Back
X