Boşanırken nasıl süründürürüm?

Dila_S

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2013
1.792
3.022
408
35
Merhaba Hanımlar,

Eski konularımdan bilen bilir, eşimle anlaşmalı boşanıyoruz -duk- , ama beyfendi sağmal ineğini (beni) kaybettiğini yeni idrak ettiğinden çekişmeli davaya çevirecek belli ki.
Şimdi sorum şu; Bu adam çocuğumuz için olan iştirak nafakasını düşürmek istiyor bende düşürmüyorum, kızımız küçük olduğundan velayeti bende olacak. İlk davamız 1 hafta sonra görülecek, kızım tam gün kreşe gidiyor ve benim aldığım maaş aslında kızımızın kreşini de , kiramı masraflarımı da çok şükür karşılıyor, ancak o da babasıysa masraflarına dahil olmalı, nafakayı vermek zorunda!
Kızımızın velayetini istiyor , vermediğim için de hiçbir masrafına destek olmuyor.
Benim maaşım gerçekte onunkinden yüksek ama resmi belgelerde ikimizin de maaşı düşük görünüyor, ondan yüksek aldığımı ispat edip nafakayı düşürmeyi talep edemez.
Benim sorum şu ki; ben bu adama neler yapabilirim, nasıl süründürebilirim?
Hemen boşanmak zorunda olduğum bir durum yok, çekişmeliyse çekişmeli hodri meydan.
Kızımızı da anlaşmamız haftada 2 gün almaktı ama bu sürtüşmemizden sonra kanunen hakkı olan 15 günde bir görme hakkı verdim. (Kendi zaafımdan değil, kızımız bana karşı doldurduğu için, kızımızın psikolojisini bozduğu için)

Bu arada 20 eylüldeki davamız anlaşmalı olarak açılacak ama mahkeme muhtemelen anlaşmamız bozulduğu için çekişmeliye çevirecek, bu da bir tahmin neler olacağını bilmiyorum.

Tutarsın dişli bi avukat , donuna kadar alırsın .
Hiçbir şeyi de yok ki alayım. Masraflarını eşşek gibi karşılasın yeter.
Avukat tutacak bütçeye sahip değilim, maaşım kızımla bana anca yetiyor ekstra birikimde yok maalesef..

Merhaba Hanımlar,

Eski konularımdan bilen bilir, eşimle anlaşmalı boşanıyoruz -duk- , ama beyfendi sağmal ineğini (beni) kaybettiğini yeni idrak ettiğinden çekişmeli davaya çevirecek belli ki.
Şimdi sorum şu; Bu adam çocuğumuz için olan iştirak nafakasını düşürmek istiyor bende düşürmüyorum, kızımız küçük olduğundan velayeti bende olacak. İlk davamız 1 hafta sonra görülecek, kızım tam gün kreşe gidiyor ve benim aldığım maaş aslında kızımızın kreşini de , kiramı masraflarımı da çok şükür karşılıyor, ancak o da babasıysa masraflarına dahil olmalı, nafakayı vermek zorunda!
Kızımızın velayetini istiyor , vermediğim için de hiçbir masrafına destek olmuyor.
Benim maaşım gerçekte onunkinden yüksek ama resmi belgelerde ikimizin de maaşı düşük görünüyor, ondan yüksek aldığımı ispat edip nafakayı düşürmeyi talep edemez.
Benim sorum şu ki; ben bu adama neler yapabilirim, nasıl süründürebilirim?
Hemen boşanmak zorunda olduğum bir durum yok, çekişmeliyse çekişmeli hodri meydan.
Kızımızı da anlaşmamız haftada 2 gün almaktı ama bu sürtüşmemizden sonra kanunen hakkı olan 15 günde bir görme hakkı verdim. (Kendi zaafımdan değil, kızımız bana karşı doldurduğu için, kızımızın psikolojisini bozduğu için)

Bu arada 20 eylüldeki davamız anlaşmalı olarak açılacak ama mahkeme muhtemelen anlaşmamız bozulduğu için çekişmeliye çevirecek, bu da bir tahmin neler olacağını bilmiyorum.

Süründüreceğim dersen sen zararlı çıkarsın
Çekişmeli davalar çok uzun ve yıpratıcı bir süreç
Evladına bakmamaya çalışan bir adamı sal gitsin, ne hali varsa görsün
Çekişmeli dava için vereceğin avukat ücretine yazık, evladına harca, iştirak nafakası dediğin üç kuruş zaten alsan ne olacak

Olan her zamanki gibi cocuga olucak. Bir an once ayrilmayi deneseniz? Kari koca gibi degil de anne baba gibi oturup konussaniz ve birbirinizi kotulerseniz cocugunuz icin tramva olacagini anlatsaniz birbirinize, olmaz mi?

Olan her zamanki gibi cocuga olucak. Bir an once ayrilmayi deneseniz? Kari koca gibi degil de anne baba gibi oturup konussaniz ve birbirinizi kotulerseniz cocugunuz icin tramva olacagini anlatsaniz birbirinize, olmaz mi?
En baştaki tutumumuz bu yöndeydi, ama davaya 2 hafta kala babasında çekememezlik midir nedir birşeyler başladı, kızım bende olmasına rağmen istediği zaman getirdim götürdüm, gelip alma tenezzülünde bile bulunmadı, ben sırf kızım özledi diye şirketten arabayı alıp getirdim götürdüm. Kızımın yanında asla babası ile ilgili olumsuz konuşmadım ama maalesef kızımın yanında benimle ilgili çok olumsuz konuşmalar geçmiş, bizzat kızımdan duyuyorum.
Bir an önce ayrılmak için velayeti ona vermeliymişim.

Velayeti ona vermezsem anlaşmalı boşanmaya gitmeyecekmiş, vazgeçmiş eski kararından.

Önceki mesajlarınızda avukat tutamayacağınızı yazmışsınız, çekişmeli davayla avukatsız başa çıkamazsınız
Çocuğunuz kaç yaşında, 6 yaşından küçükse zaten direk size verilir, velayet talebinin bir anlamı olmaz

Önceki mesajlarınızda avukat tutamayacağınızı yazmışsınız, çekişmeli davayla avukatsız başa çıkamazsınız
Çocuğunuz kaç yaşında, 6 yaşından küçükse zaten direk size verilir, velayet talebinin bir anlamı olmaz
Çocuğumuz 3 yaşında, evet velayet bende kanunen ama eğer istersem velayeti babasına verebiliyorum ve bunu yapmamı istiyor. Bu yüzden de uğraşayım davalarla diye çekişmeliye gidiyor. "Ayrılmayı sen istedin al bakalım sana ayrılık" diyor özetle.

Avukatsiz cekismeli dava olmaz, surundureyim derken kendiniz surunursunuz. Ya avukat tutun ama bu yillarca size ekstra masraf demek,ya da anlasmali ayrilin

Umarim inadi davaya kadardır. Siz bu süreçte tavrını zi bozmayın. Esinize karsi sakin ve sabırlı olmaya çalışın. Dava günü geldiğinde hakime dersiniz anlaşmalı ayrılma kararı aldık ancak nafaka vermek istemediğini söyleyerek çekişmeli sürdürmek istiyor diye. Hukuki prosedürü bilmiyorum ama sanırım hakim bu durumları dikkate aliyordur. Çekişmeli gideceksek de gider. Siz evladiniza yoğunlaşın.

Ayrıca istediğiniz nafakadan ne kadar daga az veririm diyor yani aradaki fark çok mu? Bakın burda çoğu arkadaş çekişmeli davaların zorlugunu an bahsetmiş. Evladinizi bütçenizi pdikolojinizi düşünün. Attığınız taş urkuttugunuz kurbağa ya değecek mi?

Süründüreceğim dersen sen zararlı çıkarsın
Çekişmeli davalar çok uzun ve yıpratıcı bir süreç
Evladına bakmamaya çalışan bir adamı sal gitsin, ne hali varsa görsün
Çekişmeli dava için vereceğin avukat ücretine yazık, evladına harca, iştirak nafakası dediğin üç kuruş zaten alsan ne olacak
+1

Back
X