bosanirken ve sonrası

xci

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2016
53
11
18
32
boşanma sürecinde olan çok arkadaşımız var bu kararı verdikten sonra nereden başladıniz mesela ev bulmak vs.
hem kendim hemde fikir arayanlara yardımcı olurmusunuz

kendimden örnek vereyim elimden geleni yapsamda sonlandırmak zorunda olduğum bir evliligim var 24 yaşındayım ve asgari ücretle çalışıyorum

İstanbul da yaşıyorum

boşandiktan sonra gidebileceğim destek olacak kimse yok bu durumda olanlar var mi

Son düzenleme:
Annenlere gidemezmisin? Asgark ücretle cok zor ya. Allah yardimcin olsun. Baskalariyla bi evde yasayabilirsin mesela...kira daha uygun olur, sonrada kendi evine cikarsin.

Ben de ayrildim ve su an annemlerin evindeyim.

Son düzenleme:
Ailen destek olsa keşke senin yeni bir hayat kurmana. Ama hiç yanaşmıyolarsa da yapcan bişey yok allah sabır versin sana inşallah. Hangi şehirde olduguna bağlı tutacagın evin kirası. Başlangıc için eşyalı küçük 1+1 yada direk stüdyo denen dairelerden tutabilirsin. İstanbul gibi bi şehirde değilsen uygun tutabilecegini düşünüyorum. Yokun açık olsun. Allah yardım etsin

Allah yardımcın olsun canım...
Ben de annemlerdeyim, daha mahkeme günü bile belli değil, mahkemenin gidişatına göre ev tutacağım, alabilirsem evde kalan mobilyalarımı almam lazım, sonra eksikleri tamamlarım yavaş yavaş diyorum. Bir de ufak bebeğim var.

Çocuğun var mı bilmiyorum, yoksa asgari ücretle zor da olsa geçinebilirsin, ailenin yanına gidemez misin acaba?

Ailenizden destek almanızı hatta durumunuz bir ev ve yeni bir hayata başlaamaya yetecek kıvama gelene kadar orda yaşamanızı tavsiye ederim öyle bir imkanınız yoksa da küçük bir kiralik daire tutun işyerinize durumu anlatıp maaşınızı artırma imkanları varmi öğrenin.

Allah yardımcınız olsun. Asgari ücretle eve gücün yetmeyebilir. Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama 500 tl ye ev bulsan, bir de bunun faturası, yol parası vs vs. Var sa akrabaların biraz idare et derim.

eve gücün yetmeyebilir ama ek olrk ev arkadaşı bulablrsn üni olan bir şehirde yaşıyorsan bunlar üni öğrencisi de olabilir

İnsanın iyisiyle kötüsüyle ailesi vardır canım bilmiyorum belki ailenle aranda problem var o yüzden şimdi kimsem yok diyosun ama yaşın daha küçük öfkeyle karar verme ailen küfür de etse bağırıp çağırsada anne baba sen onların canlarısın dayanamazlar ama el adamı öyle değil onlar hakaret edip söverler bide dönüp özür beklerler kısadan hisse sen ne kadar kötü olursa olsun dön ailenin evine pişman olmayacaksın zaten çalışıyomuşsun hiçbirşey olmaz sıkma canını;) kimse senden kıymetli değil

Nerede yaşadığını bilsek daha net yorum yazardık aslında.. Mesela İstanbulsa kiralar çok uçuk asgari ücretle çok zor kira, elektrik, su 1000 tl anca kalan parada sana yetmez. Ama İst dışıysa kiralar değişiyor mesela 300 lirayada kirası olan evler var.
Şimdiden Allah kolaylık versin.

Annenlere gidemezmisin? Asgark ücretle cok zor ya. Allah yardimcin olsun. Baskalariyla bi evde yasayabilirsin mesela...kira daha uygun olur, sonrada kendi evine cikarsin.

Ben de ayrildim ve su an annemlerin evindeyim.

gidemem maalesef zaten sahip çıkmazlar

Ailen destek olsa keşke senin yeni bir hayat kurmana. Ama hiç yanaşmıyolarsa da yapcan bişey yok allah sabır versin sana inşallah. Hangi şehirde olduguna bağlı tutacagın evin kirası. Başlangıc için eşyalı küçük 1+1 yada direk stüdyo denen dairelerden tutabilirsin. İstanbul gibi bi şehirde değilsen uygun tutabilecegini düşünüyorum. Yokun açık olsun. Allah yardım etsin
aminn sağolun

Allah yardımcın olsun canım...
Ben de annemlerdeyim, daha mahkeme günü bile belli değil, mahkemenin gidişatına göre ev tutacağım, alabilirsem evde kalan mobilyalarımı almam lazım, sonra eksikleri tamamlarım yavaş yavaş diyorum. Bir de ufak bebeğim var.

Çocuğun var mı bilmiyorum, yoksa asgari ücretle zor da olsa geçinebilirsin, ailenin yanına gidemez misin acaba?
çocuğum yok bizde henüz davaacmadik ama karar belli açılacak bende bi boşluktayım sanki Allah seninde yardımcın olsun bebekle birlikte

eve gücün yetmeyebilir ama ek olrk ev arkadaşı bulablrsn üni olan bir şehirde yaşıyorsan bunlar üni öğrencisi de olabilir
aslında benim aklımdan da bu geçiyor nasıl bulurum acaba hem bulsamda beni kabul ederler mi boşanmış halimle

İnsanın iyisiyle kötüsüyle ailesi vardır canım bilmiyorum belki ailenle aranda problem var o yüzden şimdi kimsem yok diyosun ama yaşın daha küçük öfkeyle karar verme ailen küfür de etse bağırıp çağırsada anne baba sen onların canlarısın dayanamazlar ama el adamı öyle değil onlar hakaret edip söverler bide dönüp özür beklerler kısadan hisse sen ne kadar kötü olursa olsun dön ailenin evine pişman olmayacaksın zaten çalışıyomuşsun hiçbirşey olmaz sıkma canını:KK66: kimse senden kıymetli değil
çok teşekkürler tavsiyeniz için ama benim ailem özellikle de babam hayatımda çok kötü yerlerde rol oynuyor o yüzden donemem donsemde psikolojik olarak çok kotu duruma duserim biliyorum

Nerede yaşadığını bilsek daha net yorum yazardık aslında.. Mesela İstanbulsa kiralar çok uçuk asgari ücretle çok zor kira, elektrik, su 1000 tl anca kalan parada sana yetmez. Ama İst dışıysa kiralar değişiyor mesela 300 lirayada kirası olan evler var.
Şimdiden Allah kolaylık versin.

İstanbul da yaşıyorum

çok teşekkürler tavsiyeniz için ama benim ailem özellikle de babam hayatımda çok kötü yerlerde rol oynuyor o yüzden donemem donsemde psikolojik olarak çok kotu duruma duserim biliyorum
X xci o zaman kadın sığınma evleri var internetten araştır bi süre orda kalabilirsin yada kimseye hayatını anlatmamak koşuluyla yazlık bölgelerde antalya vs hem konaklayıp hemde tatil köylerinde çalışabilirsin hemde birikim yapmış olursun kışında ev tutarsın

Allah kolaylık versin.
Yatılı iş düşünmez misiniz?
Hani yatılı ev yardımcısı, aşçı ya da bakıcılık gibi.

Asgari ücretle İstanbul'da tek başına yaşam zor olur çünkü :(

Malesef hayat zor ve acımasız. Baban ne kadar kötü olursa olsun, onlar senin ailen. Ailenin yanına dön. Çalışır para biriktirirsin. Şartların olgunlaştığında da ayrı eve çıkarsın..

Back
X