Boşanıyorum ama caymak üzereyim.Lütfen yardım edin...

ebediz

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2008
78
0
286
İstanbul
Günaydın arkadaşlar, uzun zamandır sıkıntılarım var sizleri hep okuyordum ama yazamıyordum.Dillendirmeye çekiniyordum. Eşimle 2009 yılında evlendik.İlk bir yıl güzeldi.Maddi anlamda bir sıkıntımız yoktu çok şükür.Ben şu an 39 eşim 43 yaşında.Aileler de şahane, kimse birşeyemize karışmadı.Sonrasında ne oldu bilmiyorum.Eşim uyuyamıyorum deyip yataklarımızı ayırdı.Küçük bir odamız vardı orada uyumaya başladı.Ayda yılda bir yatağa gelir oldu.Yemeklerimizi de ayırdı.Ayrı sofralarda yemek yemeye başladık.3,5 yıldır da bu şekilde.Kahvaaltılar ayrı, yataklar ayrı.Eve gelir sadece merhaba, merhaba.Ben konu bulmaya çalışırım.Kısa ve keskin evet, hayır, bilmiyorum ve farketmez şeklinde cevaplar verir.Onu tanımıyorum resmen.Öncesinde 2 yıl çıkmamıza rağmen...

Eskiden de konuşmazdı ama az da olsa ilgilenirdi.Şaka falan yapardı.Ne hissetiğini bilmiyorum.Hep suskun, kırgın ve kızgın.Küser sürekli, konuşmaz neye küstüğünü dahi bilmem.Beni hiç aramaz, merak etmez,sormaz.Hatırımı sormaz.Şakalaşmaz.Hep bir duygusal duvar var karşımda.Ben bazen yatağına giderim üfleyip, püfleyip sinirlenir.Gururum kırılır kalkar giderim.Son aşamada artık ben selam vermezsem,selam bile vermez olmuştu.Arkadaşları ile konuşur, güler.

Eve gelince bilgisayarın başına geçer.Photoshopla ilgileniyor onunla uğraşır.Birşeyler yapalım.Hayır.Kahvaaltıya gidelim.Hayır.Tatil?Hayır.Yemek yaparım bazen yer, bazen yemez.Çoğunlukla çöpe gider yaptıklarım.
Aynı evi paylaşan iki yabancı olmuştuk tek kelime konuşamayan iki insan.ben eşyalarımı topladım.Babaevine döndüm.Benim ikinci evliliğim.10 Şubatta evden ayrıldım.
Boşanmak istiyordum.Ama caymak üzereyim sanki.Lütfen bana yol gösterin.Doğru mu yapıyorum?Şiddet yok.Ama psikolojik baskı had safhada.Kendimi sığıntı gibi hissediyordum artık evde.Yanlış birşey konuşsam kızacak diye korkuyordum.Bazende kızmazdı ama cevap vermezdi.Birşeyi iki defa soramazdım.Öyle bir kural koymuştu.
İkimizde mutsuzduk ama şimdi uzaklaşınca şu saçma acabalar kafama doluştu.Caymamam için bana destek olun lütfen...

Kararından caymak demek , kendinden vazgeçmek demek arkadaşım.
Kısa ve net.

Sana değer verse seni bu duruma düşürmezdi sakin barışma çatlayan bardak düzelmez sizinki kırılmış hiç bir kadın değersiz değildir
ister 2 kere evlen ister 4 fark etmez senin mutlu olman önemli olan kim ne der diye yaşamamlı kadınlar çünkü çok değerliyiz bu dünyada
sana çaba göstermiyorsa boşan inan ki bir gün kıymetini bilen biri çıkar dünyada kaç milyar insan var neden o olsun ki ?
Boşanıp kendine yeni bir sayfa aç bence kendini sev sabahları mutlu uyan önemli olan bu seni mutlu edecek şeyler yap biz kadınlar veya kızlar çok önemliyiz bunu unutmayın kendimizden taviz vermeyelim ve emin ol bu dünyaya gelen şanslı kişilerdeniz bunun tadını çıkar hayatı sev yaşa

Günaydın arkadaşlar, uzun zamandır sıkıntılarım var sizleri hep okuyordum ama yazamıyordum.Dillendirmeye çekiniyordum. Eşimle 2009 yılında evlendik.İlk bir yıl güzeldi.Maddi anlamda bir sıkıntımız yoktu çok şükür.Ben şu an 39 eşim 43 yaşında.Aileler de şahane, kimse birşeyemize karışmadı.Sonrasında ne oldu bilmiyorum.Eşim uyuyamıyorum deyip yataklarımızı ayırdı.Küçük bir odamız vardı orada uyumaya başladı.Ayda yılda bir yatağa gelir oldu.Yemeklerimizi de ayırdı.Ayrı sofralarda yemek yemeye başladık.3,5 yıldır da bu şekilde.Kahvaaltılar ayrı, yataklar ayrı.Eve gelir sadece merhaba, merhaba.Ben konu bulmaya çalışırım.Kısa ve keskin evet, hayır, bilmiyorum ve farketmez şeklinde cevaplar verir.Onu tanımıyorum resmen.Öncesinde 2 yıl çıkmamıza rağmen...

Eskiden de konuşmazdı ama az da olsa ilgilenirdi.Şaka falan yapardı.Ne hissetiğini bilmiyorum.Hep suskun, kırgın ve kızgın.Küser sürekli, konuşmaz neye küstüğünü dahi bilmem.Beni hiç aramaz, merak etmez,sormaz.Hatırımı sormaz.Şakalaşmaz.Hep bir duygusal duvar var karşımda.Ben bazen yatağına giderim üfleyip, püfleyip sinirlenir.Gururum kırılır kalkar giderim.Son aşamada artık ben selam vermezsem,selam bile vermez olmuştu.Arkadaşları ile konuşur, güler.

Eve gelince bilgisayarın başına geçer.Photoshopla ilgileniyor onunla uğraşır.Birşeyler yapalım.Hayır.Kahvaaltıya gidelim.Hayır.Tatil?Hayır.Yemek yaparım bazen yer, bazen yemez.Çoğunlukla çöpe gider yaptıklarım.
Aynı evi paylaşan iki yabancı olmuştuk tek kelime konuşamayan iki insan.ben eşyalarımı topladım.Babaevine döndüm.Benim ikinci evliliğim.10 Şubatta evden ayrıldım.
Boşanmak istiyordum.Ama caymak üzereyim sanki.Lütfen bana yol gösterin.Doğru mu yapıyorum?Şiddet yok.Ama psikolojik baskı had safhada.Kendimi sığıntı gibi hissediyordum artık evde.Yanlış birşey konuşsam kızacak diye korkuyordum.Bazende kızmazdı ama cevap vermezdi.Birşeyi iki defa soramazdım.Öyle bir kural koymuştu.
İkimizde mutsuzduk ama şimdi uzaklaşınca şu saçma acabalar kafama doluştu.Caymamam için bana destek olun lütfen...

Okurken hep şu soruyu sordum kendime; nasıl yani? E siz iki ev arkadaşı gibiymişsiniz. Nasıl olur anlamıyorum, ayrı yemek yeme ayrı uyuma.... Hicbir zaman ortak bir paydada buluşamamışsınız.

Sizin adınıza çok üzüldm , emin olmadan bişy söylemek istemiyorum ama acaba hayatında birisi mi var? Neden bir problemi olmadan sizi kendinden uzaklaştırmak için elinden geleni yapıyor acaba :( kendinden sogutmak istiyor gibi sanki bir anlam veremedim ama , nedenini konuştunuz mu hiç neden böyle yapıyorsun sorun ne diye sordunuz mu ? Kendi içinize sorun bence o evdeki hayata geri dönmek istiyormusunuz ? Böyle mi mutlusunuz onunla mı ? Bir de değişme düzelme ihtimali varmı sizce , ? Boşanmak istediğinize hemen tmm mı dedi yoksa istemiyormu ,ona göre kestirebilirsiniz belki bu davranışlarının nedenini .allah yardımcınız olsun ama pek bi anlam veremedim adamın durumuna

Evden ayrıldıktan sonraki süreci de yazmak istiyorum.Evden ayrıldıktan iki hafta sonra ne yapacağımızı konuşalım diye mesaj yollamıştı.Ben tamam dedim.Buluşacağımız hafta çalışacağını söyledi.Ertelememizi istedi.Ancak başka bir şehire arkadaşları ile gittiğini bir şekilde öğrendim.Sonraki hafta da herhangi bir talep gelmedi buluşma ile ilgili. Ve ben anlaşmalı boşanma protokolunü kendisine gönderdim.E mail ile istediğin boşanmaksa imzalayıp göndereceğim diye yazmış.Ben de bu sadece malumun ilamı olacak dedim.İmzalamış göndermiş...

Sonuçta ortada evlilik kalmamış aslında.Ama... İşte bu ama canımı çok acıtıyor.Yarın gidip dilekçe vereceğim.İnşallah hayırlı olur ikimiz içinde...

Siz 3 buçuk yıl önce boşanmışsınız zaten haberiniz yok..
Şok içinde okudum arkadaşım.
Evlilik değil o yani ya da benim bildiğim evlilik başka:26:

Zaten bu bir evlilik değilmiş ki.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Evden ayrıldıktan sonraki süreci de yazmak istiyorum.Evden ayrıldıktan iki hafta sonra ne yapacağımızı konuşalım diye mesaj yollamıştı.Ben tamam dedim.Buluşacağımız hafta çalışacağını söyledi.Ertelememizi istedi.Ancak başka bir şehire arkadaşları ile gittiğini bir şekilde öğrendim.Sonraki hafta da herhangi bir talep gelmedi buluşma ile ilgili. Ve ben anlaşmalı boşanma protokolunü kendisine gönderdim.E mail ile istediğin boşanmaksa imzalayıp göndereceğim diye yazmış.Ben de bu sadece malumun ilamı olacak dedim.İmzalamış göndermiş...

Sonuçta ortada evlilik kalmamış aslında.Ama... İşte bu ama canımı çok acıtıyor.Yarın gidip dilekçe vereceğim.İnşallah hayırlı olur ikimiz içinde...

Bitirmek zor ama sizin de dediğiniz gibi malumun ilanı.

Bu evlilik hic olmamış bence :(

siizn gibi bir arkadaşım var.onunda 2. evliliği.cesaret edip boşanamadı.adam aynı adam.zor.vazgecerseniz sizi çok iyi anlarım.biraz mucadele edin diyorum ben.

Ortada evlilik adına bir şey kalmamış ki zaten.
Acabalarla da kafanı yorma hiç.
Evi terkedip gittiğinde bile kılı kıpırdamamış, daha ne diye canın yanıyor?
Kendine zaman ayır bu süreçte.
Evliliğini, bu durumu düşünmemeye çalış.
Yoksa o acabalarla yanlış bir karar bile alabilirsin.

kararından asla vazgeçme böyle bir adamla ömür geçmez hayatın zindan olmuş, artık eşinden kurtulda güneşi gör derim...

Okurken hep şu soruyu sordum kendime; nasıl yani? E siz iki ev arkadaşı gibiymişsiniz. Nasıl olur anlamıyorum, ayrı yemek yeme ayrı uyuma.... Hicbir zaman ortak bir paydada buluşamamışsınız.

Sevgili Elmayra, keşke ev arkadaşı olsaydık.O kadar arkadaşlığa bile razıydım.İletişim sıfır.Paylaşım öyle.Aslında bir yabancı ile aynı evi paylaşmışım sadece.Desteğin için teşekkür ederim...

kararından asla vazgeçme böyle bir adamla ömür geçmez hayatın zindan olmuş, artık eşinden kurtulda güneşi gör derim...

Sevgili Uhde, inan her sabah Allahım ben böyle mi yaşlanacağım, hep yalnız uyuyup, yalnızlığa mı uyanacağım diyordum.İnşallah güneşli günler yakında.Şimdi annemlerde sevildiğimi hissediyorum.Değer veriliyor bana.O kadar özlemişim ki bu hissi...

sen caymak uzereyim deyince bende e$in pi$man oldu geri dön dedi sandim
ama yazida bunu goremedim..
evlilik iyidir gueldir ho$ tur ama sizin evde evlilik goremedim ben
çocuklarin oynadigi evcilik daha çok benziyor inanin evlilige, çocuklar oturup yemek yiyolar oyuncak masada .. ..
sizin izmek istemem ama inanin du$unecek bi yani yok, 3.5 sene iyi dayanmi$siniz ..

Ortada evlilik adına bir şey kalmamış ki zaten.
Acabalarla da kafanı yorma hiç.
Evi terkedip gittiğinde bile kılı kıpırdamamış, daha ne diye canın yanıyor?
Kendine zaman ayır bu süreçte.
Evliliğini, bu durumu düşünmemeye çalış.
Yoksa o acabalarla yanlış bir karar bile alabilirsin.

Sevgili Kandilll, geçen senede eşyalarımı toplamıştım.Tekrar deneyelim dedik.Bazı kararlar aldık güya.Uygulamaya geçmedi.Maalesef.
ve çok rahat uygulanabilecek kararlardı oysaki.Tek isteğim hayatı paylaşmaktı olmadı...Bu kadar az isteğim varken olmamasına üzülüyorum.Dökülen su toplanmaz.Benim için de geri dönüş yok artık.Sizlerle paylaşmak iyi geldi.Teşekkürler

Sevgili Kandilll, geçen senede eşyalarımı toplamıştım.Tekrar deneyelim dedik.Bazı kararlar aldık güya.Uygulamaya geçmedi.Maalesef.
ve çok rahat uygulanabilecek kararlardı oysaki.Tek isteğim hayatı paylaşmaktı olmadı...Bu kadar az isteğim varken olmamasına üzülüyorum.Dökülen su toplanmaz.Benim için de geri dönüş yok artık.Sizlerle paylaşmak iyi geldi.Teşekkürler

arkadasim zaten denemissiniz olmamis.bende esiniz pisman oldu da onun icin cayiyorsunuz sandim basligi okuyunca ama icerikte boyle birsey yazmamissiniz.
yeniden donerseniz;onun gozunde hicbir degeriniz kalmayacak.lutfen o adami zayifliginiz ile beslemeyin!!!

Sizin adınıza çok üzüldm , emin olmadan bişy söylemek istemiyorum ama acaba hayatında birisi mi var? Neden bir problemi olmadan sizi kendinden uzaklaştırmak için elinden geleni yapıyor acaba :( kendinden sogutmak istiyor gibi sanki bir anlam veremedim ama , nedenini konuştunuz mu hiç neden böyle yapıyorsun sorun ne diye sordunuz mu ? Kendi içinize sorun bence o evdeki hayata geri dönmek istiyormusunuz ? Böyle mi mutlusunuz onunla mı ? Bir de değişme düzelme ihtimali varmı sizce , ? Boşanmak istediğinize hemen tmm mı dedi yoksa istemiyormu ,ona göre kestirebilirsiniz belki bu davranışlarının nedenini .allah yardımcınız olsun ama pek bi anlam veremedim adamın durumuna[/QUOTE

Sevgili intelligent, hayatında biri olmadığından emin gibiyim.Hep evden işe, işten eve.Telefonu hep ortada durur.Ama yinede insanoğlu...Sürekli konuyu açan ben olurdum.Neden böyle davranıyorsun diye.Kaç tartışmamız oldu.Kendisi çok sabit fikirli.En ufak bir esnekliği yok.Ben onu dinlemiyor muşum.Dediklerini yapmıyor muşum.O da o yüzden bana bu şekilde davranıyormuş.Eşim pasif agresif.Bir tartışmamızda bana kendi söylemişti.Sonradan araştırdığımda pa ların istemedikleri bir durumdan kurtulmak istediklerinde böyle mutsuz, tatminsiz davranışlar sergileyerek kendileri bir sorumluluk almadan karşı tarafı bir karar vermek zorunda bıraktıklarını öğrenmiştim.Bizde de öyle oldu sanırım.İyi dileklerin için çok teşekkür ederim.

Back
X