Boşanıyoruz ama nasıl bir yol izlemeliyim

cnstprk

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2013
7
0
16
İstanbul
Arkadaşlar ben 1 ay önce ewi terk ettim Davamı açalı 4 gün oldu ne zaman sonuç gelir 18 aylık bir oğlum var velayetini neye göre veriyor hakim eşimin maaşı 3000 den aşşağı deil ama nafaka vermemek için çalışmıyor ne yapıcam tecrübeli olanlardan destek bekliyorum :(

Öncelikle Allah yardımcınız olsun..18 aylık çocuğun velayeti anneye verilir.eşinizde hem çocuğa hem size nafaka vermek durumunda .kendisi nasıl geçiniyor?ama evi terkeden kusurlu oluyor yani eşiniz boşanmak istemezse boşanmanız biraz zor.ama gerekçeleriniz sağlamsa mahkeme sizden yana oluyomuş.boşanma hakkında bayağı bişeyler araştırmıştım ..benim bildiklerim bunlar..umarım hakkınızda hayırlısı olur..

o ailesinin yanında zaten 3 ay önce bütün evimizin eşyasını sattı ve evden kovulduk k.validemlere taşınmıştık şimdi onlarla o bende annemdeyim. Ailesi çalıştırmicaz oğlumuzu diyor ailesi varlıklı ama eşimin üstüne birşey yok kusurlu tarafa gelince evden kovulduk o yüzden terk ettim ve aldatma çalışmama gibi durumlar var 1 aydır annemdeyiz hiçbir şekilde maddi yardım olmadı ne kadar nafaka bağlanır vermesse ne olur ayrıca 12 sinde baroya dilekçe verdim ne zaman gün veririler :S çocugu kaybetmekten ve geçinememekten korkuyorum

çalışmasanda çocuk küçük olduğundan velayet sana verilir cnm iyi bir avukat bulursan tazminatta sıkıntı olmaz az çok hakimlerde insanlardan anlar ailesi istediği kadar çalıştırmasın zaten sorunda adamın çalışmaması sorumsuzluğu heralde

inş öyle olur tskkr ederm cvp için
kızkardesım bosandı canım altınları onda kaldı kızını da aldı 15 mılyar tazmınat 600 tl nafaka baglandı senın durumunla aynıydı hemen hemen olay barodan ucretsız avukat talep ettı hakımler kadını koruyor merak etme ınsallah magdur etmesın rabbım senı

kızkardesım bosandı canım altınları onda kaldı kızını da aldı 15 mılyar tazmınat 600 tl nafaka baglandı senın durumunla aynıydı hemen hemen olay barodan ucretsız avukat talep ettı hakımler kadını koruyor merak etme ınsallah magdur etmesın rabbım senı

amin saol tek isteğim bir an önce olması baroya gittim dilekçe yazdırdım 10 gn snra avukatla görüşüceksn dediler simdi tek korkum mahkeme ne zaman açılır çünkü beni süründürmeye çalışıcak eminim kardeşin baroya başvurduktan ne kadar süre sonra mahkeme oldu

Yüreğini ferah tut. Yavrunun velayetini sana verirler.
Nafaka konusunda da endişelenme. Hem kendin hem çocuğun için talep et. İnşallah davadan önce işten ayrılmaz.

Çevremde boşanan o kadar çok arkadaşım oldu ki.. Gözlemlediğim aile mahkemelerinde hakimler kadından yana. Hele bir arkadaşım (iki çocuğu olan, çalışan ve iyi kazanan bir kadın) nafaka istemiyorum dediğinde hakim azarlamış. "Onun da çocukları bunlar, babanın evinden getirmedin. 500 lira nafaka verecek" diye..

benim bir yakınım çocuğu olmadığı halde ayda 500 lira nafaka alıyor onunda kocası bir ara işten çıkmış çalışmıyorum demiş tam detay bilmiyorum ama şu an nafakayı ödüyor.bunun kaçarı yok nafakanı mutlaka alırsın çocuk da küçük olunca anneye verilir diye biliyorum ben sen canını sıkma

inşallah öyle olr mutlu haberi ilk buraya yazıcam rabbim yardımcı olucak eminim ama her anne gibi bende endişeliyim :S

davayı açtıktansonra 15gün içinde karsı tarafa tebli edilir.ve bu sürede cevap vermek zorunda.çalışmıyosan nafaka hem çocuguna hem sana olması lazım çalışıyosan sadece çocuguna odeyecek oda genelde 200 500 arası oluyor.bu kadar yanlışı varsa hakım senden yana olacaktır zaten magdur taraf olarak hele aldatmada varsa kanıtla birlikte çabuk olur umarım.zignet hersekilde kadında kalıyor talep edebilirsin

Back
X