boşanma davası hakkinda

Beroom

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2015
10
0
1
İyi akşamlar beni bilgilendirirswniz çok sevinirim 2 yıllık evliyim 6 aylık kızım var kocam bu süreçte en ufak tartismalarimizda sürekli boşucam seni zaten diyordu hakaret ve küfür ediyordu tartışma olmasada sonra telefonumda bi sms gördüm ve sonrasında hattının görüşmelerini inceledim açıkçası aldattığı kesin ama kendi inkar ediyor ama ispatlayamiyirda barismak isteyen biri gibide davranmiyir ben tazminat istedim anlaşmalı bosanalim o zaman dedim kabul etmedi kendine dava açmıyor şuanda boşanmak istemediğini söylüyor merak ettiğim şu neden kendisi dava acmiyir kusurlu taraf olduğu için mi veya kusurlu taraf dava aç arsa ben istediğim tazminatı alirmiyim bu sebepten acmiyor dava onu öğrenmek istiyorum yani gerçekten boşanmak mi istemiyor yoksa tazminat öder diyemi dava acmiyor

Avukat veya avukat bürosunda çalışan kişiler yorum yapabilir mi lütfen fikre ihtiyacım var

Merhaba;
Aağır kusurlu eşin boşanma davası açması durumunda hakim davayı reddeder. Sizin lehinize hükmedilecek tazminat bakımından davayı onun açmasının veya sizin açmış olmanızın bir farkı yoktur. Açacağı boşanma davasının reddedileceğini düşündüğü için dava açmıyor olabilir.
İyi günler dilerim.

Cevabınız için teşekkürler.duydugum kadarıyla davayı ben acarsam çekişmeli olacağından çok uzarmis ama karşı taraf dava açarsa bende aldattigini beyan edip bosanirsak daha kısa surer mis ve davayı kusurlu taraf açınca hakimin belirlediği tazminatı kabul etmek zorunda oldugundan çekişmeli ye ceviremezmis yanlış mı söylenenler

çok fazla bilgi kirliliği olmuş, kafanız karışmış. dava süresinin uzunluğu açan kişiye göre değişmez. her iki taraf iddialarını ispatladığı ve hakimin bu evliliğin devamında tarafların artık menfaati kalmadığına kanaat getirdiği anda dava sona erer. ayrıntılı bilgi almak için özelden yazabilirsiniz.

avelifkaya06@gmail.com

Benim çok sevdiğim biri çok zor durumda. boşanmak istiyor ama 4 yaşında bir oğlu var kocası onu çocuğunu kaçırmak lâ bir daha görememekle tehdit ediyor. hakim verse bile ben dinlemem diyor. O da
oğlu için sabrediyor. acaba bu dediği ne kadar olabilir kanunlar bu kadar boşluklu mu ne yapılabilir bi yardimci olur.musunuz kova işsiz kadın öğretmen..

Benim babam bundan 5 sene önce bizi terketti sorumluluk sahibi bi baba yada es olmadı hiç bir zaman annemi hep aldattı babam baska bi aile kurmuş tabi kadının coluğuna cocuğuna bakıyo annemle ayrıldılar bi kac sene önce. Bi kız kardeşim daha var babamın eve hiç katkısı olmadı biz annemle calıştık borçla krediyle ev aldık ev kerpiçtendi dökülmüş harebeydi bide yıkıp temelden yaptırdık. Bunları babam bizi terkrtmeden yaptık bu arada ben şimdi evliyim babamla görüşmüyorum.annemde evlendi ev annemin adına oda kardeşimle bana verecekti evi ama hiç piyasada olmayan baba çıkıverdi ortaya malı sahiplenmeye çalıştı neyse sonuc olarak annemi kandırarak tehditle tapu vekaletini istedi ve sattı evi herkese payını verecekti sahitler önünde yemin etmiş annemde buna güvenerek vekalet gönderdi 70 sbine satmış ve sadece anneme 5 bin vermiş. Annem yeni evli olduğu için evliliği bozulsun istemiyor dava açamıyor peki evlat olarak biz hak talep edebilir miyiz bizim Hakkımızla kadının cocuklarınarestoran acıcak bilgisi olan var mı varsa lütfen cvp verirseniz cok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…