Bosanma davasi sorularim

Kaderim37

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2015
309
211
103
35
Merhabalar.

1 yillik evliyim.. esim surekli beni suclayarak benden ayrilmak istiyor. Daha dogrusu ufak seyleri bahane ediyor. Beni tum cevreme cok rencide etti. Aileme eve istemedi vs. daha bir suru sey var.. 4 duvar arasinda kalmasi gerekenleri herkese anlatti. Simdidie bosanmak istiyor. Bir kac sorum olacak;

1-esim beni resmen evde istemedi babamin evine gönderdi o yuzden tum kiyafetimi alip baba evine gittim. O ankarada ben istanbuldayim. Ankarada o dava acarsa gidip gelmem sorun olacak cunku evimde beni istemiyor. Davayi istanbula cekme sansimiz var mi?

2-dugun takilari ve bana odedigi mehir benim hesabimda. Kendisi nafaka ve/veya tazminat alirsam bu parayi ikiye boldurcegini iddaa ediyor. Boyle bir sey olabilir mi?

3-birde kendisi gecen persembe gunu yada cuma günü avukata vekalet vereceğini soylemisti. E devletten surekli bakiyorum dava gozukmuyor. Vekalet verildikten sonra islemler bir yada iki gun icinde dava acilir mi? Ve bu hemen e devlette gözükür mu?

Merhabalar..

Avukata vekalet vermiş olabilir ancak avukat henüz davayı açmamış olabilir.

Kanuna göre boşanma davası, eşlerin ikametgahında ya da en son birlikte oturdukları yer mahkemesinde açılabilir. Birlikte Ankara'da oturduğunuz için Ankara'da açmasına bir engel yoktur, yetki itirazı ile İstanbul'a alamazsınız. fakat bütün duruşmalara bizzat gelmek zorunda değilsiniz, avukat ile kendinizi temsil ettirirseniz, avukatınız katılır duruşmalarınıza.

Mehir kadının hakkıdır ve sizden bunu talep edemez. Düğün takıları konusunda ise, bulunduğunuz bölgenin örf ve adeti göz önüne alınarak, (genelde kadına ait olduğunu kabul edilir) değerlendirme yapılır.

Tazminat ve nafaka istemeniz durumunda ikiye böldüreceğim söylemlerine itibar etmeyiniz, buna eşiniz değil hakim karar verir. Eşinizden nafaka ve kusurlu olması durumunda tazminat isteyebilirsiz.

Tesekkur ederim.. dun davami avukatim acti. O ankarada acmadan biz hizli davranalim dedik. Herseye rağmen seve seve ayriliyorum

Merhaba benim de bir sorum olacak,
Bir arkadaşım eşinden ayrıldı sadece tazminat konusunu yargıtaya taşıdılar temyiz etti iki taraf ta nisanda yargıtaya ulaştı dosya ve iki aydır ön incelemede tahmini bir süresi var mıdır sizce kararın çıkmasın da bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Merhaba odenmeyen nafaka için icra cezaya başvuruldu 1 buçuk ay önce ama bi şekilde ertelendi dava. acaba kaç ay sonunda karşı tarafın maaşına el konularak nafaka ödenir.

Kizlar bnde bosaniyrm banda bi yardmci olun ben siddetli gecimsizlk vardi darp raporu alamadigim icin kanitlayamadm davam onumuzdeki ay ben daha fazla muhattap olmk istemdgm icn anlasmaliya cevirmek istiyrm esim barismak istiyo ama red ediyrm anlaasmaliyi kabul etmk uzere o da sizce iyi yapiyorm cekismelidn anlasmaliya cevirerek.?? Aslnda kocamida seviyrm ama cok anneci hep onlar yuzunden huzursuzlik cikio ustume gelio beni hirpalio 1.5 senelik evliym cok cocuk istiyo aceba yapsaydm duzelr mydi bu aileci tavri agrasifligi. die dusunuyrm aklim cok karsk duzelmezse barisirsamda aileme geri donemem die korkuyorm napsam ki en iyisi bosayip onu ailesine birakmak gibiii. Sizce ???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…