Olay da zaten Game of Thrones gibi
Hatırladığım kadarıyla özetleyeyim.
Konu sahibinin eşi, çocuğun kendisinden olmadığını düşünüyor. Kadına o...pu diyor, çocuk kimden diyor hatta hamile kaldığında kadının yanında mıydı onu hesaplıyor falan. Hatta hamileyken birkaç kez dövüyor konu sahibini. Neyse çocuk doğuyor. Eş kişisinde psikolojik şiddet, fiziksel şiddet, küfür kıyamet ne isterseniz var. Konu sahibi bir ara aklına estiğinde baba evine gidiyor çocuğu alıp. Sonra koca evi de bir başka oluyor diye kalkıp dönüyor.
Babası boşan, o adama geri dönme diye konu sahibine destek oluyor hatta kalkıp yanında olmak için konu sahibinin olduğu şehre taşınıyorlar ama "eş başka şey, şiddet gösterse de eşim" diyerek tekrar barışıyor. Hatta diyor ki, "beni sevmediğini biliyorum, nafaka vermemek için boşanmıyor."
Ayrıldığı zamanların birinde adam babasının kapısına dayanıyor, tehditler savuruyor küfürler ediyor, polise gidiliyor konu sahibine koruma veriliyor. Yine ayrıldığı zamanların birinde -belki de aynı zaman bilmiyorum, devamlı ayrılıp ayrılıp döndüğü için-, eşi konu sahibinin anne babasını sokak ortasında dövüyor. Mahkeme uzaklaştırma kararı veriyor falan.
En son konularında 3.500 TL maaşım var, 40.000 TL birikmişim var, tayin alıp gitmek istiyorum falan diyordu. Gerçi tayin konusunda bile "eşim evet döverdi beni sevmez falan ama iyi günlerimiz de oldu" alt metni vardı hep, hatta başka konularında yazdı bunu sanırım.
Yani aslında çok olay var ama inanın ben hatırlamıyorum diğerlerini. Aklımda bu kadarı kalmış. Konu sahibi maaşı + nafakasıyla geçinme paniği içinde, yeni hayat kurmak kocasız olmak zor geliyor. Bu konuda da dayanamamış artık kocasızlığa nitekim.
O yüzden diyorum konu sahibinin başına gelen her şey müstehak.