Boşanma davasının duruşması nasıl gerçekleşiyor???

BEBEGGGIIIMMM

BEBEĞĞĞİİİMMMMM VE HUZURRRRR
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2013
167
81
28
Merhaba arkadaşlar
Boşanma davalarında duruşmalarda herşey nasıl gerçekleşiyor yani adım adım duruşmada neler yaşanıyor herşeyin sıralaması nasıl oluyor?
Birde karşı tarafı en baştan sona kadar herşeyi yalanlarla anlattığını çok iyi biliyorum bunu nasıl ispatlayabilirim sadece şahitlerim var kanıtlarım yok ama karşı tarafında yalancı şahitleri var bunu hakim çok iyi anlar öyle değil mi?
Boşanmış olan bayanlar bu konularda bilgi sahibi olanlar bana bilgi verebilirmisinizzz???
Teşekkür ederiiimmm.....

Merhaba arkadaşlar
Boşanma davalarında duruşmalarda herşey nasıl gerçekleşiyor yani adım adım duruşmada neler yaşanıyor herşeyin sıralaması nasıl oluyor?
Birde karşı tarafı en baştan sona kadar herşeyi yalanlarla anlattığını çok iyi biliyorum bunu nasıl ispatlayabilirim sadece şahitlerim var kanıtlarım yok ama karşı tarafında yalancı şahitleri var bunu hakim çok iyi anlar öyle değil mi?
Boşanmış olan bayanlar bu konularda bilgi sahibi olanlar bana bilgi verebilirmisinizzz???
Teşekkür ederiiimmm.....

anlaşmalı boşandım.
hakim her iki tarafada soruyor istiyorsunuz diye. evet denilince hemen bitiyor.
sanırım çekişmeli de yine her iki tarafın şahitleri dinlenir, duruma göre isteyeceği belge vs için sonraki tarihe gün verir diye düşünüyorum.

Allah sabır ve kolaylık versin. zor işler zor :18:

Anlaşmalı davayı arkadaş anlatmış. Cekismeli de ilk önce dava günü belirlenir. Avukatına vekalet verirsin davalara katilmaman en hayirlisi. İlk celse iki taraf avukatı savunmasını yapar. Hakim sahitlerin dinlenmesi için tekrar gün verir. Davayı açan tarafın sahitleri ilk olarak dinlenir. Tekrar gün verilir. O gün de karşı tarafın sahitleri dinlenir. Ekstra bir durum yok ise son dava günü kararlaştırılır ve sonuca bağlanır. Taraflar savunmalarında bahsettikleri delilleri sunmalidır. Mesela fotoğraf, kredi kartı ekstreleri, internet, darp raporu(boşanma sebebinizi bilemediğim için herşeyi sıraladım) bu şekilde uzar gider. Arkasından varsa ziynetleriniz tekrar ziynet davası açmanız gerekir... Umarım yardımcı olmuşumdur.

Anlaşmalı davayı arkadaş anlatmış. Cekismeli de ilk önce dava günü belirlenir. Avukatına vekalet verirsin davalara katilmaman en hayirlisi. İlk celse iki taraf avukatı savunmasını yapar. Hakim sahitlerin dinlenmesi için tekrar gün verir. Davayı açan tarafın sahitleri ilk olarak dinlenir. Tekrar gün verilir. O gün de karşı tarafın sahitleri dinlenir. Ekstra bir durum yok ise son dava günü kararlaştırılır ve sonuca bağlanır. Taraflar savunmalarında bahsettikleri delilleri sunmalidır. Mesela fotoğraf, kredi kartı ekstreleri, internet, darp raporu(boşanma sebebinizi bilemediğim için herşeyi sıraladım) bu şekilde uzar gider. Arkasından varsa ziynetleriniz tekrar ziynet davası açmanız gerekir... Umarım yardımcı olmuşumdur.

Evet gerçekten yardımcı olmuşsun bunları öğrendiğim çok iyi oldu çok teşekkür ederiiimmm...Allah'ım ne kadar zor ve sancılı bir süreçmişşş daha mahkemeye de zaman varrr...

anlaşmalı boşandım.
hakim her iki tarafada soruyor istiyorsunuz diye. evet denilince hemen bitiyor.
sanırım çekişmeli de yine her iki tarafın şahitleri dinlenir, duruma göre isteyeceği belge vs için sonraki tarihe gün verir diye düşünüyorum.

Allah sabır ve kolaylık versin. zor işler zor :18:

Evet gerçekten çoookkk zooorrrmuşşş Allah yardımcım olsunnn inşaallah teşekkür ederiiimmm...

Evet gerçekten çoookkk zooorrrmuşşş Allah yardımcım olsunnn inşaallah teşekkür ederiiimmm...

bana göre hayatta bir ölüm birde boşanmak çok zor.
diğerleri hep bi şekilde atlatılıyor.

ama şöle düşün hep huzursuz olmnak mı yoksa 1 sene üzülüp sonra huzurlu olmak mı?
huzur gibisi yok insan huzuru bulunca boşanmayıda takmıyor belli süre sonra.

Bu arada avukatın anlatacaktir mutlaka ama maddi manevi tazminat ve nafaka talep edebilirsin. Mühim olan karşı tarafın gelirini ispatlaman. Genelde asgari ücretten sigorta primi yatırır iş yerleri. Maasin bir kısmı banka diğer kısmı elden verilir. Bunu kredi kartı ekstreleri ile ispatlayabilirsin. Tabi asgari ücret üzeri maaş aliyorsa.

Merhaba arkadaşlar
Teşekkür ederiiimmm.....

boşanma sebebinize bağlı,hangi sebeple boşanma davası açıldı... hakim delillere,tanıkların beyanlarını samimi bulup bulmamasına göre bir kanaate varınca kararını verir.çocuk varsa onun velayetinde çekişme varsa onunla ilgili araştırma yapabilir ama 2,5 yıllık evliyseniz çocuk küçükse muhtemelen size verilirdi velayet... nafaka,tazminat talebi varsa sosyal ekonomik durum araştırması yapılır.

bana göre hayatta bir ölüm birde boşanmak çok zor.
diğerleri hep bi şekilde atlatılıyor.

ama şöle düşün hep huzursuz olmnak mı yoksa 1 sene üzülüp sonra huzurlu olmak mı?
huzur gibisi yok insan huzuru bulunca boşanmayıda takmıyor belli süre sonra.

Çok doğru söylüyorsun turkuazbulut insan böyle zor zamanlarda sanki hiç huzuru bulamayacakmış gibi hissedebiliyorrr bazen ama benimde tek düşüncem HUZURRR...
Yüce Allah'ın iziniyle inşaallah ben Bebeğiiimmmmmle birlikte çok mutlu ve çok huzurlu bir hayat yaşamak istiyoruuummmmm...Tabiki bunun gerçekleşebilmesi için bayağı uzun bir zamana ve bu zor zamanlarımızı bir an önce atlatmaya ihtiyacımız varrr.....:5:

boşanma sebebinize bağlı,hangi sebeple boşanma davası açıldı... hakim delillere,tanıkların beyanlarını samimi bulup bulmamasına göre bir kanaate varınca kararını verir.çocuk varsa onun velayetinde çekişme varsa onunla ilgili araştırma yapabilir ama 2,5 yıllık evliyseniz çocuk küçükse muhtemelen size verilirdi velayet... nafaka,tazminat talebi varsa sosyal ekonomik durum araştırması yapılır.

Çok teşekkür ederimmm sağolll...

Back
X