Boşanma hukukuyla alakalı bilgisi olanlar yardımcı olurmusunuz?

ivrindi

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2008
715
643
303
İstanbul
merhaba arkadaşlar...

pek aktif bir üye sayılmam ama açtığım bikaç başlıktan eşimle yaşadığımız sorunları belki bileniniz vardır...
3.5 senede kumar haricinde herşeyi yapan eşimle boşanmaya karar verdik...
nikahı boyunca sadakat sevgi ve saygısını görmediğim bu adamın boşandıktan sonra kuruşunu bile istemediğim halde
2 küçük çocuğum olduğu ve onlara baktırıp dışarda çalışma imkanım olmadığı için tazminat ve nafaka almak zorundayım...
şu anda halen libyadayız ve ay sonu dönüyoruz inşallah ve hemen işlemlere başlatacağız...
benim bu konularda hiç bir bilgim olmadığı için bilen arkadaşlara bir kaç sorum olacak...

1:bizim halen borcunu ödemekte olduğumuz yaklaşık 230.000 tl değerinde bir evimiz var bu evin muhtemel borcu 130.000 ve alınırken bende kefil oldum... benim istemeyi düşündüğüm tazminatı ödemek için bu evi satması gerekiyor...bu durumda eline geçecek muhtemel 100.000 liranın tamamını alabilirmiyim?

2:hamileliğimde ve sonrasında defalarca şiddet gördüm sanal ve belkide gerçek hayatta defalarca aldatıldım...ama şiddet için rapor aldatılma için ispatım maalesef yok...bu durumda hakimi ikna etme olasılığım sizce nedir?

şimdilik aklıma gelen bunların...bunun dışında bu konuda tavsiye edeceğiniz başka şeyler varsa lütfen bekliyorum...

banada yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler...

yarım yamalak okudugum icin bazı noktalara cevap verememisim duzeltip tekrar yazıyorum kusura bakmayın: ev satıldı bu evden kalan paranın tamamını istiyorum diye bir talep one suremezsiniz. İstediginiz miktarda maddi-manevi tazminat talep edersiniz, hakim talebinizi haklı bulursa miktarı onaylar ya da daha azına karar verebilir. Tamamen hakimin takdir yetkisine baglı bir durum. ispat durumunda ise kural olarak iddiaları kanıtlamakla mukellefsiniz. İyi bir avukat bulmanızı oneriyorum. Hukuk fakultesinde okuyorum bu kadar yardımcı olabildim.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar...

pek aktif bir üye sayılmam ama açtığım bikaç başlıktan eşimle yaşadığımız sorunları belki bileniniz vardır...
3.5 senede kumar haricinde herşeyi yapan eşimle boşanmaya karar verdik...
nikahı boyunca sadakat sevgi ve saygısını görmediğim bu adamın boşandıktan sonra kuruşunu bile istemediğim halde
2 küçük çocuğum olduğu ve onlara baktırıp dışarda çalışma imkanım olmadığı için tazminat ve nafaka almak zorundayım...
şu anda halen libyadayız ve ay sonu dönüyoruz inşallah ve hemen işlemlere başlatacağız...
benim bu konularda hiç bir bilgim olmadığı için bilen arkadaşlara bir kaç sorum olacak...

1:bizim halen borcunu ödemekte olduğumuz yaklaşık 230.000 tl değerinde bir evimiz var bu evin muhtemel borcu 130.000 ve alınırken bende kefil oldum... benim istemeyi düşündüğüm tazminatı ödemek için bu evi satması gerekiyor...bu durumda eline geçecek muhtemel 100.000 liranın tamamını alabilirmiyim?

2:hamileliğimde ve sonrasında defalarca şiddet gördüm sanal ve belkide gerçek hayatta defalarca aldatıldım...ama şiddet için rapor aldatılma için ispatım maalesef yok...bu durumda hakimi ikna etme olasılığım sizce nedir?

şimdilik aklıma gelen bunların...bunun dışında bu konuda tavsiye edeceğiniz başka şeyler varsa lütfen bekliyorum...

banada yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler...

Bunlar avukatınızla görüşülecek şeyler. Tazminat nafaka gibi durumlar hakkında bilgim yok.

Fakat ihanet konusunda, eğer somut bir ispatınız yoksa hakim şahit isteyecektir bu konuda ve şiddet konusunda. Yine de %100 ispat etme olasılığınız yok.
Muhakkak bir avukatla görüşün.

Back
X