Boşanma kararım / Çaresizlik

kizilajan

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2013
45
1
6
35
İzmir
Merhaba,

Arkadaşlar problemimi uzun uzun yazmaya kalksam ya eksikler kalacak anlaşılmayacağım yada tamamını anlatamadığım için havada kalacak.
Kısaca şunu söyleyebilirim, 5 aylık evliyim ve ilk günden bu yana şiddet, aldatılma her türlü şeyi yaşadım. Bir önceki konumda bahsettiğim sorumsuzluk cabası.
Dolayısıyla ayrılmak istiyorum artık. Ama onunla evlenebilmek için çektiğim banka kredisini tek başıma ödeyebilmem mümkün değil, ayrıca ailemin yanına dönemem kirada oturmaya devam etmem gerekecek, tüm bunları tek başıma karşılayamam.
Çocuğun olmadığından nafaka vb alamazsın dedi çevremde bazı kişiler.

Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Bu durumda boşansam, nafaka benzeri maddi bir karşılık alabilir miyim? 20 bine yakın borcum var (kendi adıma bekarken evlilik, çeyiz vb şeyler için yaptığım borçlar)
en azından kira giderim kadar nafaka alabilir miyim?

Ayrılmasan borçlarımı toparlamayı beklesem sabrım, takatim kalmadı, Ayrılsam tek başıma ayakta kalacak gelire sahip değilim. Bu süreç hakkında bilgisi olanlardan fikir rica ediyorum.

şiddet vb. eşinin haksız olduğu durumlar dolayısıyla tazminat talep edebilirsin tabii bu işin sonuçlanması uzun sürer.

nafaka almanın önkoşulu çocuk değildir. çocuk için alınan nafaka ayrı eşe ödenen nafaka ayrıdır. fakat nafaka için onun aldığı maaş ve senin iş durumun önemli.

şiddet vb. eşinin haksız olduğu durumlar dolayısıyla tazminat talep edebilirsin tabii bu işin sonuçlanması uzun sürer.

nafaka almanın önkoşulu çocuk değildir. çocuk için alınan nafaka ayrı eşe ödenen nafaka ayrıdır. fakat nafaka için onun aldığı maaş ve senin iş durumun önemli.

teşekkür ederim.

ben çalışıyorum. 1500'e yakın bir gelirim var. o ise 2500 civarı bir maaşla çalışıyor fakat zannediyorum bordrosunda asgari ücret görünüyor. yani kıstas buysa o benden kötü durumda görünecektir kağıt üstünde. evimiz yok. sadece kendisinin bir arabası var.

o zaman alman çok zor canım. boşanmada nafaka alabilmen için eşinin senin için sağladığı hayatı onun kusuru ile kaybetmen lazım kısacası. ama diğer kusurlu davranışları sebebiyle tazminat talep edebilirsin. ve bunun dışında evliyken aldığının menkul veya gayrimenkul mallarda ikiniz arasında eşit paylaştırılır.

Çocuğun olsun olmasin kendin icin nafaka alabilirsin bir avukata danismak daha iyi olacaktır ama nafaka alamazsin diye birsey yok

Ailenizin yanına dönmeniz neden mümkün değil çok özel bir konu değilse.
Tüm borçlarınızı toplar yeniden yapılandırır daha küçük taksitler haline getirebilirsiniz.
Eğer bu dediklerinizi ispatlarsanız tazminat alabilirsiniz ama çok büyük rakam olmayabilir.
Tazminatı ödemesi için arabasını sattırabilirsiniz.
Eğer davadan sonra arabasını satmaya kalkarsa kötü niyete giriyor bildiğim kadarıyla..

Çocuğun olsun olmasin kendin icin nafaka alabilirsin bir avukata danismak daha iyi olacaktır ama nafaka alamazsin diye birsey yok

Ailenizin yanına dönmeniz neden mümkün değil çok özel bir konu değilse.
Tüm borçlarınızı toplar yeniden yapılandırır daha küçük taksitler haline getirebilirsiniz.
Eğer bu dediklerinizi ispatlarsanız tazminat alabilirsiniz ama çok büyük rakam olmayabilir.
Tazminatı ödemesi için arabasını sattırabilirsiniz.
Eğer davadan sonra arabasını satmaya kalkarsa kötü niyete giriyor bildiğim kadarıyla..

ailemi karşıma alarak evlendim. bunu öngördü ve beni uyardılar. oluşacak baskıları biliyorum. dolayısıyla bu saatten sonra onlarla yaşamam çok zor.

şiddeti ispatlayamam, 2 kez oldu ve maalesef o dönemde rapor vb almadım ama aldatma olayını ispatlayabilirim biraz daha beklersem, delil topluyorum şu an telefonu face i mailinden.

çok büyük bir rakam olmasada en azından borçlarımı kapatacak kadar bir rakama ihtiyacım var. çünkü bir zamandır eve kira fatura gibi şeylere yardım etmediğinden ben tek başıma yürüttüğümden kredi ve kredi kartı ödemelerim gecikti, toparlamak için yeni bir kredi almak istediğimde bu sebeplerle vermiyor bankalar.
şu an bir avukat tutacak durumda bile değilim. bu şekilde bilgi toplamaya çalışıyorum
herkese teşekkürler.

Back
X