kız kardeşim 28/07/2008 tarihinde anlaşmalı bir şekilde eşinden boşandı... fakat nüfusundan kendini düürtmedi ve bu evlilik kendi aralarında devam etti... kanunlar nezdinde hala evli olarak görüldükleri içinde yeniden nikah kıyma gereği duymadılar... olay şöyle oldu... mahkemeye çıkdılar hakim boşanmayı onayladı... bundan sonra yapılması gereken işlemler neyse yapılmadı... şimdi hala onun soyadını taşıyor görünüyor.. bu durumda ne yapılabilir... yani bu evlilik geçerlimi yoksa işine gelmediği bir konu olduğunda biz şu tarihde boşandık diyebilirmi... mesela e devlet şifresiyle girirdiğinde duruşma devam ediyor yazısı çıkıyor ama aynı zamanda üst kısmındada karara bağlanmışda yazıyor...
kızkardeşimin eşi ticari bir takım sıkıntılar yaşıyor bu dönemde ve icralık durumlar söz konusu olma ihtimali var. bu durumda kız kardeşimin üzerindeki maldan alacaklı taraf bir hak talep edebilirmi.. kız kardeşim ben boşandım şu tarihde diyebilirmi. yoksa kendini nüfusdan düşürmediği için mesulmu tutulur.. derdimi anlatabildimmi bilmiyorum.. yanıtlarsanız sevinirim...