• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma Protokolündeki Madde

Belirtmeye gerek var bence, çünkü istediği taktirde ilerde size tekrar velayet davası açma hakkı var. İşin kötüsü evlenir ve velayet davası açarsa çocuğun aile ortamında büyümesi için malesef evliyken sizden daha avantajlı durumda olur çocuğunuzun velayetini alabilir. İlerde böyle bişey yapmayacağını bilemezsiniz. Bence kesinlikle siz de şart koyun.
sizden ümitli değildim imzalayacağım deyince ısrarla ama beni şaşırttınız.adam sorunlu bence imzalamamakla iyi yapmışsınız ülkede hukuk tam olarak sağlıklı işlemiyor ne olacağı belli olmaz riske atmaya değmez zaten ayrı yaşıyorsunuz.işi yokuşa sürerse sizi aldattığını kanıtlayabilirseniz kullanın belki o zaman boşanmaya yanaşır.
valla çekişmeliyse çekişmeli yarın öbür gün hayatına karışabileceği hakkını verme ona kesinlikle.

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sanırım buradaki kadınlar bana bu kadar çok “sakın imzalama” demeseydi, ben o protokolü imzalar gönderirdim. :)) bu yüzden hepinize çok teşekkür ederim.

Kurtulmak istiyorum ama düşündüm, bugün kurtulayım derken, yarın başımı daha fazla ağrıtabilirdim. O yüzden, söz konusu maddeyi sildim, gerisini de akışa bıraktım.

Hanımlar merhaba,
Uzun uzun anlatamayacağım, gerçekten sinirim de bozuk, halim de yok. Beni ve konularımı bilen üyeler var, uzun zamandır boşanmaya çalışıyorum, boşanma davam reddedilmişti ve ben de tüm haklarımdan feragat ederek eşimle anlaşmalı boşanma yoluna gitmiştim.

Şimdi buraya kadar sorun yok, dün eşim bir protokol göndermiş, tüm maddeler tamam ama bir maddeye benim evlenmem halinde çocuğun velayetinin kendisine verilmesi şartını eklemiş.

Evlenmeyi düşündüğüm filan yok ama kendinde bu hakkı görmesi, kendisi boşanmadan başkalarıyla olurken, benim geleceğimi bu şekilde kısıtlamaya gitmesi sinirimi bozdu.

Çocuğa ben bakayım, büyüteyim; sen yılda iki üç kez gör, sen anne-babandan yarım saat uzağa taşınamıyorsun diye ben çocuğu yalnız büyüteyim, bundan zerre rahatsızlık duyma ama birgün evlenecek olma ihtimalimden rahatsızlık duy ve “ben çocuğumu üvey babayla büyüttürmem.” de, velayeti al.

Bir hukuk sitesinde araştırdım biraz, bazı avukatlar bu maddenin kişinin gelecekteki hak ve özgürlüğünü kısıtlayıcı olduğu için, geçersiz olduğunu düşünüyor; bazı avukatlar da hakimin inisiyatifine kaldığını, günün şartlarında normal velayet davası gibi yeniden değerlendirileceğini yazmış. Yani kesin sonuç doğuran bir madde değil.

Protokolü imzalayacağım, diğer türlü eşim boşanmayı kabul etmeyecekmiş. Ben de başlarken söylediğim gibi, oğlum büyüyene dek yani bayağı uzun bir süre evlenmeyi düşünmüyorum. Bu yüzden madde geçerli sayılsa da sorun değil ama yine de bu zihniyet, kendinde bu hakkı görmesi sinirimi bozdu.

canım merhaba
arkadaşım eşinden boşandı. eşi ben delirdim piskolojim bozuk size zarar veririm felan demiş oda barışırız piskolojisi bozuk dıye tamam demiş ama adam bunu kandırmış tabiki bişeyi yok iki ay sonra başkasıyla evlendi. boşanırken bi madde koydurmus evlenırsen cocugun velayetı bana gececek dıye bosanma sırasında hakım demıs boyle bi madde olamaz. iptal etmiş o maddeyi korkma canım . içini ferah tut.

Evet ileride hak ve özgürlükleri kısıtlayacağı için otomatikman geçerli olmaz, ileride velayet için yine dava açmak zorunda ama böyle bir şey imzalamış olmanız o davada aleyhinize kullanılabilir. Siz de benzer bir madde koydurtun.

Kızdım size biraz. Neler yaşıyorsunuz, adam hayatınıza karışıyor. Açıkça protokol aracılığı ile özgürlüğünü kıaıtlamaya çalışıyor ve siz ayrıyız istediği ile beraber olabilir diye aldatmayı öne sürmüyorsunuz. Siz öyle düşünebilirsiniz ama sadakat yükümlülükleriniz devam ediyor. Ne siz, ne de o adam biriyle olamaz. Bir düşünün bakalım bugün boşanmadan başka bir ilişkiye başlasanız, o adam bunu size karşı bir koz olarak kullanır mı, kullanmaz mı?

Onun evlenmesi durumunda velayetin asla ona verilmeyeceği gibi bir madde de siz ekleseniz oluyor mu.
Hiç bi hukuk bilgim yok ondan soruyorum.
O adama söylenecek çok laf var ama değmez.
Maddeyi okuyunca bile sinirlendim.
Aklınca uyarıyor bak uğraşırım diye. Saygısız

Hanımlar merhaba,
Uzun uzun anlatamayacağım, gerçekten sinirim de bozuk, halim de yok. Beni ve konularımı bilen üyeler var, uzun zamandır boşanmaya çalışıyorum, boşanma davam reddedilmişti ve ben de tüm haklarımdan feragat ederek eşimle anlaşmalı boşanma yoluna gitmiştim.

Şimdi buraya kadar sorun yok, dün eşim bir protokol göndermiş, tüm maddeler tamam ama bir maddeye benim evlenmem halinde çocuğun velayetinin kendisine verilmesi şartını eklemiş.

Evlenmeyi düşündüğüm filan yok ama kendinde bu hakkı görmesi, kendisi boşanmadan başkalarıyla olurken, benim geleceğimi bu şekilde kısıtlamaya gitmesi sinirimi bozdu.

Çocuğa ben bakayım, büyüteyim; sen yılda iki üç kez gör, sen anne-babandan yarım saat uzağa taşınamıyorsun diye ben çocuğu yalnız büyüteyim, bundan zerre rahatsızlık duyma ama birgün evlenecek olma ihtimalimden rahatsızlık duy ve “ben çocuğumu üvey babayla büyüttürmem.” de, velayeti al.

Bir hukuk sitesinde araştırdım biraz, bazı avukatlar bu maddenin kişinin gelecekteki hak ve özgürlüğünü kısıtlayıcı olduğu için, geçersiz olduğunu düşünüyor; bazı avukatlar da hakimin inisiyatifine kaldığını, günün şartlarında normal velayet davası gibi yeniden değerlendirileceğini yazmış. Yani kesin sonuç doğuran bir madde değil.

Protokolü imzalayacağım, diğer türlü eşim boşanmayı kabul etmeyecekmiş. Ben de başlarken söylediğim gibi, oğlum büyüyene dek yani bayağı uzun bir süre evlenmeyi düşünmüyorum. Bu yüzden madde geçerli sayılsa da sorun değil ama yine de bu zihniyet, kendinde bu hakkı görmesi sinirimi bozdu.

Yahu sizin avukatınız yok mu? Tabi ki bu maddeyi kabul etmeyeceksini ne münasebet.

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sanırım buradaki kadınlar bana bu kadar çok “sakın imzalama” demeseydi, ben o protokolü imzalar gönderirdim. :)) bu yüzden hepinize çok teşekkür ederim.

Kurtulmak istiyorum ama düşündüm, bugün kurtulayım derken, yarın başımı daha fazla ağrıtabilirdim. O yüzden, söz konusu maddeyi sildim, gerisini de akışa bıraktım.
Banlıydım yazamadım.
En doğrusu buydu.
Bırak 1 sene daha uzasın.
Bu 1 sene boş durma ama delil topla ki kolayca boşan.
Eşinin sadakatli davranmadığını, hala resmen evli olduğunuz halde başka kadınlarla olduğuna dair mesajlar attırmaya çalış. Ağzından laf al. Onları sakla.

Protokole böyle bir madde koyulamaz zaten. Hakim kabul etmez. Hadi hakim unuttu, vs. Yine de hüküm geçersizdir. Yarın evlendiğinizde protokolü gösterip velayeti isteyemez. Velayet ancak dava ile değiştirilir. Taraflar bu konuda anlaşamazlar.

Çok teşekkür ederim, benim görüştüğüm avukat da aynısını söyledi, hukuk portallarından da benzer şeyler yazıyor.

Cocuk kucukse, hele kiz cocuguysa ben de elalemin adamiyla ayni eve sokulmasi taraftari degilim.
Kucuk cocugumla boşanmiş olsam eşim oyle bir kisitlama koymasa da bir sure evlenmezdim zaten koca bitmiyor dunyada...
Mahkeme ne karar verir bilemem tabi ama bana normal geldi.

Off ikidir eski konuya yaziyorum ya. 😐😐😐😐

Evlendigin takdirde velayet benim diye bu kural yok istediği kadar protokole yazdirsin gecersiz madde kafan rahat olsun 😊

Back
X