boşanma psikolojisi ve süreç

Haklısınız insan verdiği emeğe yaşadıklarına açıyor . Şuan ne hissediyorum bilmiyorum inşallah geçer

İnsan ne yaparsa kendine yapıyor. Verdiğiniz emeğe acımayın, siz kendiniz için verdiniz o emeği aslında. O da kendi için kötülük yapmış oldu. Ben yeni boşandım, hiç bir şey için pişman değilim. Hiç de emeğime acıyorum gibi düşünmedim, verdiğim emeğin karşılığını nerden nasıl alırım Allah bilir.

Hayatınızın düzenini değiştirmek elbette kolay değil. İnsan ne umutlarla evleniyor, sonunun böyle olması elbette çok üzücü. Bu duyguları olduğu gibi kabullenmek ve üzülmekten korkmamak gerekiyor bence. Çünkü hiçbir üzüntü sonsuza kadar aynı şiddetle devam etmiyor. Oysa böyle bir evliliği sürdürmeye çalışmak, her an sizin için ayrı, çocuğunuz için ayrı bir ziyan olacak. Şiddet görmenize şahit olmuş, ne korkunç bir şey farkında mısınız? İnsan yuvasında güvende hissetmeli, mutlu olmalı. Ama kızınız da siz de öyle değilsiniz. O zaman o koca müsveddesiyle aynı çatı altında olmanın anlamı ya da faydası ne? Bu açıdan bakmanız, güçlü olmanız gerekiyor. Güç demek de öyle hiç üzülmemek, ağlamamak anlamına gelmiyor. Yanıp bitmek, sonra küllerinden yeni şeyler inşa etmek de güçtür. Bu psikopat, sorumsuz, sevgisiz, hatasını anlamaktan bile aciz insandan ne kadar çabuk kurtulursanız kardır. Ayrıca sizin değerinizi bu ailesinin, karısının, çocuğunun kıymetini bilememiş sefil insan belirleyemez. Lütfen değersiz hissetmeyin.

'Hakk'ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. "Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir" diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?
Şems'sin bu güzel sözünü hatırlarım hep böyle durumlarda.. Siz de kendinize hatırlatın.. Yolunuz açık olsun..

Boşanma fikri biz kadınlar için hem zor hemde ürkütücü ama son raddeye gelmeden hiçbir kadının kolay kolay yuvasını yıkacağına da inanmıyorum. Şiddet, aldatma vs olan bir evlilikten kendiniz için dahası evladınız için ne bekleyebilirsiniz ki? Yıllarca emek vermişsiniz ama olmamış...Olmayanı olduramıyoruz bazen. Bir dönem bende boşanmayı düşünmüştüm ki elle tutulur bir nedenimde yoktu. O zaman bile çocuğum babasız kalır diye düşünmedim, babası hayattayken neden babasız kalsın? Kaldı ki babası ölen çocuklar ne yapıyor?Siz öncelikle maddi konularınızı halledin, çocuklar her duruma bizden kolay adapte oluyorlar...Rabbim gönlünüze ferahlık versin.

Alkol , şiddet ve aldatma
Nasıl döneceksınız? Adam sızı ıstemıyor kı

güçlüymüş gibi görünmeye çalışırken bi bakmışsın milletin gıpta ettiği bir mücadelenin içindesin..

sana sorsalar içinde ürkek, kırılgan bir kız çocuğu var ama dışardan on kaplan gücünde bir kadın...

bir adım at gerisi gelir.. bu adımın önce maddi olarak ayaklarının üstünde durmak olsun düzenini kurana kadar baba evi iyidir.. ne alabiliyorsan esya , para , altın , nafaka.. iyi bir avukatla görüşmekte fayda var.

ve en önemlisi asla iletişime geçme, insanoğlu ölüme bile alışıyor kızın dedesinin evine de alışıp sahiplenecektir.
Cok haklısınız kendimde o gücü buluyorum basaracagima da inanıyorum ama üzülüyor insan hersey yoluna girince iyilerimin başladığı günlerde gelecektir teşekkür ederim

Boşanma fikri biz kadınlar için hem zor hemde ürkütücü ama son raddeye gelmeden hiçbir kadının kolay kolay yuvasını yıkacağına da inanmıyorum. Şiddet, aldatma vs olan bir evlilikten kendiniz için dahası evladınız için ne bekleyebilirsiniz ki? Yıllarca emek vermişsiniz ama olmamış...Olmayanı olduramıyoruz bazen. Bir dönem bende boşanmayı düşünmüştüm ki elle tutulur bir nedenimde yoktu. O zaman bile çocuğum babasız kalır diye düşünmedim, babası hayattayken neden babasız kalsın? Kaldı ki babası ölen çocuklar ne yapıyor?Siz öncelikle maddi konularınızı halledin, çocuklar her duruma bizden kolay adapte oluyorlar...Rabbim gönlünüze ferahlık versin.
Haklısınız zamanla herseyin yerine oturacağıni umuyorum .insanız duygularımız hayallerimiz ve emeklerimiz var tüm üzüntüm bu mutlu olabilirdik aile kavramını benimseyebilseydi olmadı çok şükür sağlığım yerinde elim ayağım tutuyor çalışır önüme bakarım Allah iyi insanlarla karşılaştırsin

size sahip çıkan bir aileniz varsa artık o adamdan bir şey beklemeyin. ardınıza bakmadan kaçın. çocuğun dedesi ve anneannesiyle büyümesi öyle bir aile ortamında ve böyle bir babayla büyümesinden çok çok sağlıklıdır. en büyük nimet sağlık ve evdeki huzurdur. huzuru yavrunuza siz sağlayın. kolaylıklar dilerim

Merhabalar öncelikle belki daha önceki konumdan hatırlayan olur. Eşimle problemlerimiz vardı. Kendisi ev ile ilgilenmiyor içiyor bir çok bayanla konuşuyor yetmezmiş gibi tepki gösterdiğim de şiddete yöneliyordu. 4 gun once eve geç gelmesinden ve elinden düşmeyen telefon nedeni ile tartıştık teli şifrelidir ve ben bilmiyorum bu arada yine şiddete yöneldi vurdu kızım şahit oldu bosanicam senden boşanmasam adam değilim dedi gitti bnde biraz laf saydım. Abimi aradım olanları anlattım eşimi aramış abim ayıp değilmi sahipsiz mi sandın demiş içip eve gelmemesini sormuş neden olarak beni göstermiş yapamıyoruz demiş. Bunun üzerine abim gelip beni aldı .4 gün oldu herkes aradılar mi diye sorup duruyor . Kimse aramadi . Neden aramadilar biliyorum kıymetim yokmuş demekki yinede üzülüyorum ne kadar baba evi de olsa evimi özlüyorum kızımda durmuyor gidersem aynisi olucak değişmez biliyorum . Hayatım ne zaman düzene girecek benim şimdiden böyle hissedersem bosaninca kim bilir ne kadar üzülürüm. Benim gibi bu tarz sorunları yaşamış kişiler varmı ruhsal olarak hersey ne zman yoluna girecek?

Ancak, eş dediğiniz o insan olmayan varlıkla da mutlu olamayacağınız görünüyor. Bu süreç sizin için zor olacak ama yaşamanız gerekecek galiba. Bakın abiniz de size sahip çıkmış. Boşandıktan sonra ailenizle yaşamak büyük ihtimal biraz zor gelecek ama kısa sürede kendi düzeninizi kurabilirsiniz.

O adamda bir düzelme ihtimali görmüyorsanız neden boşanıp kendinize daha huzurlu bir yuva kurmayasanız? Siz güçlü olursanız kızınızda güçlü olacak ve eminim siz ve kızınız güzel bir hayat kuracaksınız kendinize...

1 ay once 16 yilkik evliligimi bitirdim ben.bizde de alkol aldatma eve gelmeme vardi.iki tane kiz cocugum var.inanki bazen oyle bir noktaya geliyosun ki o 16 yillik emegi bile gormuyosun.bende sen gibi dusune dusune bu kadar yilimi heba ettim.keske daha once bosansaymisim.bu yuzden hic dusunme uzulme duzelmiyor duzelmicek.simdi kafam rahat huzurluyum.deriinnnn bir nefes aldim.

size sahip çıkan bir aileniz varsa artık o adamdan bir şey beklemeyin. ardınıza bakmadan kaçın. çocuğun dedesi ve anneannesiyle büyümesi öyle bir aile ortamında ve böyle bir babayla büyümesinden çok çok sağlıklıdır. en büyük nimet sağlık ve evdeki huzurdur. huzuru yavrunuza siz sağlayın. kolaylıklar dilerim
Çok yakın bir zamanda annemi.kayip ettim 3 ay kadar oldu üstüne böyle birşey yaşayınca da umudumu yitirir oldum ailem.yanimda çok şükür teşekkür ederim

Back
X