Boşanma sonrası ne zaman iyi oldunuz?

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
944
275
323
merhaba arkadaşlar, bana şimdi yine çok kızacaksınız ama ben yine çok kötüyüm Akşamdan beri ağlıyorum, ailem de hem kızıyor hem de üzülüyor ama bugün yine çok kötü oldum. Bugün bir arkadaşıma gitmiştik orada düğün cd sini falan izletti. Tabi yaşadağım her şey aklıma geldi çok kötü oldum. İçim çok acıyor. Ne zaman tamam bu sefer ayağa kalktım desem her seferinde tekrar düşüyorum. Ben evlenmeden önceki günlerimdeki gibi olmak istiyorum. Ama hayata dair ne ümidim ne de beklentim yok. Bu arada psikiyatri ye gidiyorum ama o lanet olası ilaçlar bana kilo aldırmaktan başka bir işe yaramadı. Şimdi kendimi çok çirkin ve çok yaşlı buluyorum. Daha yeni 29 yaşına girdim oysaki. Çocuğum yok çalışıyorum ama bugün o cd yi izleyince çok kötü oldum

merhaba arkadaşlar, bana şimdi yine çok kızacaksınız ama ben yine çok kötüyüm Akşamdan beri ağlıyorum, ailem de hem kızıyor hem de üzülüyor ama bugün yine çok kötü oldum. Bugün bir arkadaşıma gitmiştik orada düğün cd sini falan izletti. Tabi yaşadağım her şey aklıma geldi çok kötü oldum. İçim çok acıyor. Ne zaman tamam bu sefer ayağa kalktım desem her seferinde tekrar düşüyorum. Ben evlenmeden önceki günlerimdeki gibi olmak istiyorum. Ama hayata dair ne ümidim ne de beklentim yok. Bu arada psikiyatri ye gidiyorum ama o lanet olası ilaçlar bana kilo aldırmaktan başka bir işe yaramadı. Şimdi kendimi çok çirkin ve çok yaşlı buluyorum. Daha yeni 29 yaşına girdim oysaki. Çocuğum yok çalışıyorum ama bugün o cd yi izleyince çok kötü oldum
Ilac kullanmasan? Psikiyatri yerine psikoloğa gitsen?

Psikiyatri sana ilaç yazar .
Onun yerine psikolog ve terapilere gitmen daha uygun olur
Marjinal fikirler bazen ilaçtan daha etkilidir
İyi bir psikolog bulmanız dileğiyle
...

İyi olmak kişiden kişiye
psikolojiden psikolojiye
Kişilikten kişiliğe gibi birçok etkenle değişir ki
A kişisi 5 ayda iyi oldu diye sende 5 ayda iyi olmazsın

Canım bu zamanla geçecek ama önce güçlü olmalısın. ... herseyin sonu değil hayatın sonu değil boşanmak. İlk Aşama çok zor oluyor evet sanıyorsun ki bu böyle devam edecek hiç mutlu olamayacagim hayallerim yıkıldı belkide dul damgası yiyeceğim kimse beni sevmeyecek diyede dusunebilirsin. Ama böyle değil inan.. evlendik ve olmadı bosandik bu bizim karakterimizi degistiremez yada bosandik diye birdaha sevip aşık olmayacakmiyiz. Önce topla kendini ve unut o eski şeyleri nasıl evlendgni ne yasadgni unut..... izleme hatrlama at eskiye dair ne varsa . Eşya cd fotoğraf at gitsin... sonra kafandan atacaksın. Aileni üzme böyle yaptıkça onlar da yipraniyor. Yeter artık ya onlarda sende artık üzülme. .. mutlu olacağım de ve mutlu olmak için cabala. .. hayat devam ediyor bır gün seni gerçekten hak eden insan çıkacak karşına buna inan.

Cocugunun olmamasi cok buyuk avantaj senin icin, calisiyorsunda bunlar guzel seyler.. tabikide bu donemlerde uzman yardimina ihtiyacin var.. ama ilaclar biraz agir gelmis belliki.. hayata pozitif bakmaya calis, bende bosandim ve cok nadir agladim bir iki kez oda.. ne zaman bosanma gerceklesti o zaman psikolojim duzeldi.. zordur bosanmak ama atlatirsin.. kimler atlatmadiki.. kendine yep yeni bir sayfa ac.. ve es ki defterleri kapatmaya bak..

Cocugunun olmamasi cok buyuk avantaj senin icin, calisiyorsunda bunlar guzel seyler.. tabikide bu donemlerde uzman yardimina ihtiyacin var.. ama ilaclar biraz agir gelmis belliki.. hayata pozitif bakmaya calis, bende bosandim ve cok nadir agladim bir iki kez oda.. ne zaman bosanma gerceklesti o zaman psikolojim duzeldi.. zordur bosanmak ama atlatirsin.. kimler atlatmadiki.. kendine yep yeni bir sayfa ac.. ve es ki defterleri kapatmaya bak..

Aynen katılıyorum arkadasa. ...

Ya ne bileyim evleneli bir yıl geçti hala düğün cd si derdinde. Başka arkadaşlarda vardı. Açtılar ben de mecbur izledim. Eve gelince ağla ağla bir hal oldum.

Cevrenizi değiştirin. ... böyle insanlar size zarar verir yipratir .. 1 yıl olmuş hala duygusal düşünmeniz de size bağlı çünkü saliyosunuz kendinizi. Yani olabilir cd de canlı düğün de bunlara alışın ve kendinize baglamayin. Siz önce kendi kafanızda birşeyleri unutmalisiniz kimse değil ilaçlar değil doktor değil siz kendinizin ilacisiniz. Bende bosandim 9 ay oldu öncesinde 2 yıl önce bitti duygusal anlamda ve hiç aklıma gelmiyo takmiyorum. ... neden ? Çünkü kendimi mutsuz edemem. ... mutlu olun önünüze bakın :)

Ya ne bileyim evleneli bir yıl geçti hala düğün cd si derdinde. Başka arkadaşlarda vardı. Açtılar ben de mecbur izledim. Eve gelince ağla ağla bir hal oldum.

düğün cdsi izlemek saçma geliyor bana ya üzerinden 10 sene geçer açılır izlenir anlarım da. ne bileyim yeni moda herhalde basmıyor kafam.

hayır kadınlarda evlilik konusunda saçma bir nispet atma durumu olabiliyor da, ondan dedim, o arkadaşınıza dikkat ederdim ben olsam eğer yeni boşandıysanız sizi üzmek için nispet için yapmış olabilir. çok tuhaf kadınlar var.

3 yıllık evliyim bikere bile düğün cd mi izlemedim baskasininki de dikkatimi çekmez hiç anlamam öyle insanları. Kaynanamlar kim düğünde ne yapmış diye izler arada bi. canım daha çok gençsin ne kadar oldu bosanali güzel anılar biriktirmelisin eski günleri unutturacak en önemlisi hiç aklına getirmemeye çalış bi terapiste gitsen çok iyi olur ufkunu açar yeni bi sen ol eskisi olmaya da çalışma yeni aliskanliklar hobiler edin derim . Allah çok güzel bi hayat yaşamayı nasip etsin insallah

3 yıllık evliyim bikere bile düğün cd mi izlemedim baskasininki de dikkatimi çekmez hiç anlamam öyle insanları. Kaynanamlar kim düğünde ne yapmış diye izler arada bi. canım daha çok gençsin ne kadar oldu bosanali güzel anılar biriktirmelisin eski günleri unutturacak en önemlisi hiç aklına getirmemeye çalış bi terapiste gitsen çok iyi olur ufkunu açar yeni bi sen ol eskisi olmaya da çalışma yeni aliskanliklar hobiler edin derim . Allah çok güzel bi hayat yaşamayı nasip etsin insallah
iyi dileklerin için teşekkür ederim. Boşanalı neredeyse 4 yıl olacak. Ben de saçma buluyorum ama mecbur izledim.

Bi kere oncelikle bosanmis bir arkadasinin onunde ( ki buna arkadas denirse karsi sahistan bahsediyorum cd yi acan ) evlilik cd sini acan o patavatsiz dusuncesizle bir daha gorusme . Anlayissiz bir insan demekki. Ve sen neden cirkin buluyorsun kendini ? Kime gore neye gore ? Rabbim sana saglik vermis goren iki goz duyan iki kulan herseyden onemlisi akil vermis kalp vermis... kalbini duygularini aklini guzel seylere kullan.. guzel bakan guzel gorur. Kilo nedir allah askina takmadikca verirsin ... saglik icin verirsin.. bende bosanma asamasindayim... siddet gordum oldum dirildim ustelik iki tane cocugum var hayatlari boyunca kaderleri bana bagli olan... siyril at kotu dusuncelrri .. derin derin nefes al... eski esinle ilgili olumlu veya olumsuz herseye kapat kulaklarini kapatki o igrenc dusunceler gelmesin aklina ... kiyaslama yapma kendi hayatinla onunkini.. herkesin hayati kendine sen daha cok gencsin ve eminim cok guzelsin bu guzel yureklerle yazdigin duygularindan belli guzelligin... hayat sana senin gibi duygularin gibi guzellikler versin isallah.

Bi kere oncelikle bosanmis bir arkadasinin onunde ( ki buna arkadas denirse karsi sahistan bahsediyorum cd yi acan ) evlilik cd sini acan o patavatsiz dusuncesizle bir daha gorusme . Anlayissiz bir insan demekki. Ve sen neden cirkin buluyorsun kendini ? Kime gore neye gore ? Rabbim sana saglik vermis goren iki goz duyan iki kulan herseyden onemlisi akil vermis kalp vermis... kalbini duygularini aklini guzel seylere kullan.. guzel bakan guzel gorur. Kilo nedir allah askina takmadikca verirsin ... saglik icin verirsin.. bende bosanma asamasindayim... siddet gordum oldum dirildim ustelik iki tane cocugum var hayatlari boyunca kaderleri bana bagli olan... siyril at kotu dusuncelrri .. derin derin nefes al... eski esinle ilgili olumlu veya olumsuz herseye kapat kulaklarini kapatki o igrenc dusunceler gelmesin aklina ... kiyaslama yapma kendi hayatinla onunkini.. herkesin hayati kendine sen daha cok gencsin ve eminim cok guzelsin bu guzel yureklerle yazdigin duygularindan belli guzelligin... hayat sana senin gibi duygularin gibi guzellikler versin isallah.
Teşekkür ederim. Aslında güzel biriydim ama artık kendimi o kadar değersiz hissediyorum ki... Bu saat olmuş hala ağlıyorum :(

O onun hayatı canım tamam sende yaşadın ama düşmez kalkmaz bir Allah ve insanız basımıza herşey gelebilir sen neden bu kadar kendini strese soktun ki moralini sıfıta indirdikçe içinden çıkamaz hal alırsın o depresan haplarınıda kullanma sadece beynini hamur eder bende kullandım intihara kadar sürüklendim bence bırak insan kendinin doktorudur o ilaçlar mı mutlu edecek seni. Hayata değil Allaha olan inancını asla yitirme ben öyle şeyler yaşadım ki ölmeden mezardaydım sanki ama hayatım sanki tek tuşla değişti o yüzden sende sabret bak çocukta yokmuş nice insan çocuk için istemediği bi evliliğe katlanıyo biliyomusun daha dün arkadasm beni aradı ağlıyor ailesi sahip çıkmıyo mesela kız imkanını bulsa kaçıp gidecek yat kalk haline şükret benim teyzemin kızı 35 yaşnda kızı liseye gidiyo kendisi çoktan boşandı ve bekar biriyle nişanlı şuan. Oda kı tırlatsaydı sen baskasının hayatını görünce üzülürken belkide senin yerinde olmak isteyen milyonlarca kadın vardır emin ol. Şimdi silkelenip kendine gelme vakti o ilaçları bırak işine konsantre OS sosyal aktivitelerde bulun gez toz hayatını yaşa tam yaşındasın ne hayata küsüyosun yahu? Başımıza herşey ama herşey gelebilir ayrıca unutma kötü şeyler oluyosa iyi şeylere zemin hazırlıyodur Rabbim... Üzülme Allah bize yeter.... Lütfen Dediklerimi dikkate al....

Üzülme, her zaman dik dur. Ağlama. Ağlarsan bile, kimseye gösterme ki "güçsüz" demesinler.
Çünkü her kadın güçlüdür, güçlü olmalıdır.

ben dava actım
1 ay snr davam oldu 5 dakıkada bosandım
ve mahkemeden hemen snr ıyı oldum
bosanma kararını verene kadar cok acı cektım snrasında hersey su gbı aktı gtti

ne zaman bosandin yani ne kadar sure gecti uzerinden? bende yeni bosanma karari almis hatta 11 aylik da kizi olan bir anneyim. karsilikli aldik bu karari ama yine de gecen yillarima harcagidim emegime uzuluyorum, uzulmemek elimde degil cunku :(

Back
X