boşanma sürecinde mal paylaşımı bilen arkadaşlar lütfen cevaplarmısınız??

moryel-00

Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2015
106
62
18
diğer konularımı okuyanlar bilir.Artık canıma tak etti.şimdi kafamda kurduğum plan şu şekilde ama bunun dışında hertürlü yoruma açığım:
oturduğum sehirde bolca Eşyalı apart veya studyo daire gibi evler var bunlardan biriyle anlaşıp sadece kıyafetlerimi toplayıp evden ayrılmakla başlıycam bu şuan için 2,3 haftaya bulabilir.
Evdeen gittikten sonra zaten dava için girişimlerde bulunacağım.şimdi bu durumda para mı düşünüyorsun kaç canını kurtar diyenler çıkabilir lakin hakkım olan ne varsa almak için uğraşıcam.düğünde takılan bütün altınları 8 ay önce filan o ara yalancıktan bir iyiliğe tutulmuş olmalıyız ki altında yüksek olunca bozdurup ev almaya niyetlendik.sonrasında nakit para olarak eşimin hesabına yatırdık ve ozamandan sonra ev alma düşüncesi rafa kalktı ve ne var yoksa eşimin hesabında kaldı şuan son 8 aydır filan zaten hiç iyi olmadık.şimdi bu adam evi terkettiğimi görür görmez hesabını boşaltabilirmi?sonrada bir gecede yedim kaybettim düşürdüm vs diyebilirmi ben ordaki parayı nasıl güvence altına alabilirim?bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum.

Bence de kuru gururla gitme
Hakkını al, ne alaka bi onun mu takısı sanki
Yasal prosedürü bilmiyorum ama evi terketme durumu sakıncalı mı neydi
Dava aç sonra git olmadı...

tabii ki de boşaltabilir ...O yüzden ben olsam az biraz iyi geçinirdim kim parayı garantilemek adına yine kabul etmezse cazgırlık yapıp parayı isterdim ;) En azından yarı yarıya

O parayi alamazsin ki, gercekten bozdurulan altinlarin parasi oldugunu nasil ispatlayacaksin, sen ispatlayana kadar da kocan o paralari kaybeder...onu önceden düsünecektin

bi de evi terkeden bir tanıdığım vardı kocası kusurlu eş davası mı açtı kusurlu eş mi sayıldı tam hatırlamıyorum geçmiş zaman ..Bence para konusunu halletmeden ayrılmayın

Başıma geldiği için biliyorum. Sizin tek yapmanız gereken altınların takılırken dvdsi yada resimleri alıp saklamanız. Çünkü mahkeme takılan bütün takıları( isterse erkek tarafı damada takmış olsun hiç farketmez ) bayana veriyor. Tek tek adetlerini yazın resimlerle mahkemeye sunun. Ayrıca erkek altınları bozdurup yemiş ise o halde altınların toplam tutarını size ödemek mecburiyetinde.

evi terkeden kusurlu sayılır, evinizden ayrılmayın hele ki bi ev tutup oraya yerleşmeyin size iftira atabilir?

dava dilekçenizde düğün takılarını/eşinizin hesabında olan ortak parayı da anlatın, bunun için muhakkak bi avukata başvurmalısınız...

Avukata bunu anlatacksınız ve tazminat ve nafaka talep ederken altınların varlığını da belgeleceyek ve ayrıca başka eviniz ve malınız varsa bir katkı payı alacağı davası tedbir talepli olarak açılacak böylece evlerin banka hesaplarının üstüne bloke konulacak yani hem boşanma davası devam ederken hem de malların üstüne tedbir konularak boşanma davası sonundaki alacaklarınız garanti altına alınmış olacak
Ancak sizin sadece altınlar söz konusuysa başka çok mallarınız yoka düğün videosuyla altınların miktarını belgelemeniz yeterli olacaktır.
Ayrıca cevaplarda yazıldığı üzere evi terkeden kusurludur diye kesin bir kural yoktur. Her somut olaya göre kanun hükümleri uyguılanır

Evden gitme.Bizim evlilik sözleşmemiz var mesela,böyle dertlerimiz olmayacak.

Back
X