Boşanma süresinde, çoçuğumu yurtdışına cikarabilirmiyim?

KaraGozlu89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2016
43
6
36
36
Selamunaleyküm

Kocamdan daha ayrilmadim. Yakinda ben ve oglum yurtdisina gezmeye gitcez. Gitmisken ben orda kocamin dedigi gibi iki uc hafta degil, iki uc ay kalip, o sure icinde orda calisip geri dondugumde de bosanma davasini acmak istiyorum. Oyle dusundum.
Sorum kanunen yonelik. Kocam bu sure icinde gidip oglumu kacirdi diyebilirmi? Yada o sure icinde ilk bosanma davasini o acarsa sorun cikarmi. Cocugun velayetini kayip etme sorunu yasayabilirmiyim?
Hatda belki bosandikdan sonra yurtdisinda yasamayi bile dusunuyorum. Hem nafaka almama gerek kalmaz. Orda meslegim de var iyi oara kazanirim ve daha rahat olurum. Peki mahkeme buna izin verirmi?

Ayni seyi yasayanlar yada kanunu iyi bilenler lutfen cevap bekliyorum. Tesekkur ederim.

Sanırım ortada daha boşanma davası yok,dava yoksa niye gidemiyorsunuzki...
Davadan sonra da vekalet sizde de olsa,babanın çocuğu görmesi için haftada bir gün belirlenir,ama yurtdışında yaşayamak isterseniz bu nasıl olur bilemedim şimdi

Ben de bu tür seyler yasadım,cocuklarımı alıp gittim. Ama ben yurtdısında yasıyorum.Buranın kanunu,kadın cocugunu alıp evden cıktıgı anda erkek suclu durumundadır.O yüzden sıkıntı yasamadım.Lakin TR nin sartlarını bilmiyorum.Allah yardımcın olsun.Umarım düzelir hersey,hicbirini gerek kalmaz.
Cok zor,biliyorum.:(
İyi arastırıp sormadan bir işe kalkısma,iyice ögrenmelisin kanunları.İmkanın varsa bir avukatla istişare yapın.

Çok ilginç

Ben iki değişik avukata defalarca sordum, gerek yok dediler
Henüz yurtdışına çıkmadık ama hiç.

tecrubeyle sabit :)
polis memurunun keyfi ile alakali tamamen.
ancak ola ki pasaport cikista istemediler, zaten vizede isteniliyor.
ote yandan anne ve babanin muvaffakatnamesi yok ise cocuk polis merkezinden pasaport da cikartamiyor. tecrubemle sabit, surekli giris cikis yapiyorum oglum ile ulkeye.

tecrubeyle sabit :)
polis memurunun keyfi ile alakali tamamen.
ancak ola ki pasaport cikista istemediler, zaten vizede isteniliyor.
ote yandan anne ve babanin muvaffakatnamesi yok ise cocuk polis merkezinden pasaport da cikartamiyor. tecrubemle sabit, surekli giris cikis yapiyorum oglum ile ulkeye.

Babalarının muvafakatnamesi olmadan pasaport çıkarttırdım ben. Hatta sordum gerek var mı diye, babaları vermeye razı idi o dönemde. Hayır yok, velayet sizde zaten dediler

Hepinize cok tesekkur ederim cevaplariniz icin <3
Ne olur olmaz genede bi avukata danisiyim oyle karar veriyim.
Sagolun

yurtdışına çıkartabilseniz bile, söylediğinizden daha uzun süre kalacak olmanız ve orada çalışacak olmanız çocuğu kaçırdığınız izlenimi oluşturabilir bence.
hakimin kanaati de bu yönde olursa size dezavantaj sağlayabilir boşanma davasında.

hukuk bilgim yok ama bana öyle geldi sadece diyeyim.

Back
X