Bosanma ve temyiz

Vanilyalikahve

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016
435
301
53
Iyi aksamlar oncelikle cevap vereceklere tesekkur ederim.
Eşimle 2yildir suren bosanma davamiz suresinde surekli ceza evindeydi bir ara kacti sonra tekrar yakalandi. Kendisi uyusturucu bagimlisidir. Son celsemizde annesi de bosanmayi kabul ettiklerini beyan etti ve imzaladi. Hicbir maddi manevi talebim yok. Aramizda cocuk vs hicbirseyimiz yok. Buna ragmen eşim annemin evine hicbir sekilde bosanmayacagini pesimi birakmayacagini iceren bir mektup yollamış. 5nisanda son karar celsemiz olacak bu celsede bosanmaya karar verilirse eğer annesi vasisi olarak karar çıkınca alabilir mi? Yani kesinlesme kagidini ikimizde alirsak nufus cuzdanimi degistirebiliyormusum kesinlesmeyi illa da ona cezaevine yollanip gelmesini beklemem mi gerekiyor?

Evet karari kesinleşmiş yani temyiz yapilacak olursa annesinin temyiz etmesi mi gerekir? Çünkü peşini birakmicam falan yazmış temyiz ederse cok uzun surede kesinlesme saglanmaz diye korkuyorum saygilar tesekkurler

Kararın tebliğe çıkma tarihinde hala tahliye edilmemişse , vasisi olan anneye tebligat yapılır, vasi anne temyiz edebilir isterse. Tahliye edildiyse kendisine yapılır tebligat.

Birsey daha sorabilir miyim? A asli
Bosanma gerceklestigi anda mahkemeden cikarken kesinlesme saglayan ciftler var bunlar nasil yapiyorlar?
Temyizden feragat icin dilekce verilse hemen kaleme olmaz mi? Illa da temyiz teblig edilip oyle mi imza atmamiz lazim?

Birsey daha sorabilir miyim? A asli
Bosanma gerceklestigi anda mahkemeden cikarken kesinlesme saglayan ciftler var bunlar nasil yapiyorlar?
Temyizden feragat icin dilekce verilse hemen kaleme olmaz mi? Illa da temyiz teblig edilip oyle mi imza atmamiz lazim?

Anlaşmalı boşanmada gerekçeli karar aynı gün yazılabilirse, aynı gün gerekçeli karar tebliğ alınıp temyizden feragat edilip kesinleştirme işlemi yapılabilir. Sizinki çekişmeli boşanma davası oldugundan aynı gün gerekçeli karar yazılması mümkün değil. 1 aylık yazım süresi var normalde. Gerekçeli kararı tebliğ almadan da temyizden feragat edemezsiniz.

Merhabalar benim bir derdim var 3 ay once mahkememiz goruldu bosandik esim anlasmali bosanma icin bana imza attirdi atmazsan cocuklarin yuzunu bile goremezsin seni rezil ederim dedi bende cocuklarim icin attim. Dilekcede nafaka mal varlihi zinet talebinde bulunmayacagim ve cocuklarin velayeti babada kalacak ve mahkeme masraflarin kocaya aittir diye 3 tane madde yaziyordu. Mahkemeden sonra karar kesinlesmesi icin 2 hafta sonra gelin imza atin dediler ben gitmedim esim gecen hafta gitmis atmis ben simdi ameliyat oldum ben hastanedeyken eve tebligat gelmis ama yokum diye bildiri kagidi asmislar. Ben temyize basvurmak istiyorum. Esim zorluk cikarirsan seni ahlaksizlikla suclarim diyor. Ben oyle bisey asla yapmadim asil yapan kendisi ben disardan okuyorum diye sucladi facedeki acikogretim sayfasinda bilgi amacli gorusmemi ve internetten kitap aldihim kisiyi ile aramda bursey olduhunu idda ediyor gec saatteki whats app gorusmelerini falan delil saydiririm diyor ama alisveris yaptigim kisiler saat 11 12arasi musaitler diye o saatte iletisime gecoyordum mecburen o da onlari kotu anlama cekiyor. Simdi ben ne yapmaliyim. Bunlar gercekten beni haksiz saymaya yetermi temyize basvurdugumda muhtemelen bunlari ortaya dokecek cocuklarimi ve velayeti alabilirmiyim temyize nasil basvurabilirim?

A asli lutfen bana da yardimci olurmusunuz cuma gunu tebligat posta ile yollanmis fakat evde olmadihim icin alamadim temyiz surem basladi sanirim surem cok kisitli nolur yardimci olun bilgi verin cok zor durumdayim k mseye diyemiyorum ve hata yapmak.istemiyorum avulat tutmaya h cbir gicum yok ev hanimiyim hicbir gelirim yok

A asli lutfen bana da yardimci olurmusunuz cuma gunu tebligat posta ile yollanmis fakat evde olmadihim icin alamadim temyiz surem basladi sanirim surem cok kisitli nolur yardimci olun bilgi verin cok zor durumdayim k mseye diyemiyorum ve hata yapmak.istemiyorum avulat tutmaya h cbir gicum yok ev hanimiyim hicbir gelirim yok

Özelden yazdım.

Back
X