Boşanma

man1awww

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2025
10
-5
1
25
Arkadaşlar acil bir fikrinizi sormak istiyorum .
Daha önceki konulardan devam ediceğim. Boşanma sürecindeyiz . Bebeğimi 1 hafta boyunca o şerefsiz ailesinin yanına götürmüştü bana göstermiyordu üstüne uzaklaştırma da almıştı . Bebeğim 20 aylık emziriyor bana çok bağlı . Çocuğumu çok şükür aldım onların ellerinden . Çok zayıflamıştı yanıma geldiğinde . Şimdi ortak velayet devam ediyor hala . Mahkemeden ara kararla bebeğimin velayetini istedim . Şuan onun evinde yaşıyorum çocuğumla kendisi kirayı ödüyordu ve başka bir kiralık yerde oturuyor burayı iptal etmiş . bugün ev sahibi aradı evi satılığa koymuşlar . Zaten maddi konusunda çok sıkıştım ailemde başka bir şehirde onların yanına da gidemiyorum . Bu durumda ne yapacağımı şaşırdım artık . Kadın sığınma evine gitsem çocuğumla mahkeme sorun çıkar mı bilemiyorum . Bunu bilerek yapıp çocuğumu benden almak istiyor . Gerçekten kafam çok karışık . Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim 🙏🏼

Ailenizin yanına neden gidemiyorsunuz, istemiyorlar mı?

Bebeğinizin fiziksel durumuyla ilgili rapor alabiliyor musunuz avukatınızla bunu sorguladınız mı?aileniz farklı şehirde olsun neden gidemiyorsunuz?

boşanma davanız varsa avukatınız var, siz bunları avukata sorun burada kimse hangi durumda ortak velayetin hükümlerinin ihlali demek olduğunu bilemez ki.

siz çalışmıyorsunuz herhalde?
boşansanız ne olacak? adam sizin kiranızı sonsuza kadar ödemeyecek ya? boşanınca nerede kalmayı planlıyorsunuz?

Hiçbir hazırlık yapmadan neden boşanmaya karar verdiniz? Küçücük bebek varken böyle ciddi bir karar vermek doğru olmamış. Önce plan yapıp öyle boşansaydız keşke.

Ortak velayet evlilik içinde de vardır bu durumda her şehir değiştiren çocuğumu kacurdi diyebilir mi ? Mahkeme böyle demiş olamaz yanlışınız var. Ülke dışına çıkarken sadece iki ebeveyn izni isteniyor.
Şikayette bulunabilir orası ayrı ben şimdi sizi gidip şikayet edebilir miyim? Edebilirim. Sonuç çıkar mı ? Çıkmaz. Böyle bisey söylemişlerdir size. Baba sizi şikayet edebilir mi edebilir yani bunda engel yok ama bundan sonuç çıkmaz gidin ailenizin evine

Ortak velayet evlilik içinde de vardır bu durumda her şehir değiştiren çocuğumu kacurdi diyebilir mi ? Mahkeme böyle demiş olamaz yanlışınız var. Ülke dışına çıkarken sadece iki ebeveyn izni isteniyor.
Şikayette bulunabilir orası ayrı ben şimdi sizi gidip şikayet edebilir miyim? Edebilirim. Sonuç çıkar mı ? Çıkmaz. Böyle bisey söylemişlerdir size. Baba sizi şikayet edebilir mi edebilir yani bunda engel yok ama bundan sonuç çıkmaz gidin ailenizin evine
ailesinin evine gitmeyecek, ailesinin evine "taşınacak" 3 gün gezmeye gitmiyor.

evi kapatacak (çünkü kirayı ödeyemiyor ve de ev satılırsa da çık diyecekler zaten).
böyle bir fark var.

ailesinin evine gitmeyecek, ailesinin evine "taşınacak" 3 gün gezmeye gitmiyor.

evi kapatacak (çünkü kirayı ödeyemiyor ve de ev satılırsa da çık diyecekler zaten).
böyle bir fark var.
Bir sorun olacağını zannetmiyorum. İyi araştırmak lazım.

Googledaki avukatlar demis ki:

Boşanma davasında ortak velayet kararı verilmişse, eşlerin çocukları ile birlikte şehir değişikliği yapmalarında bir engel yoktur. Ancak, şehir değişikliği yapmadan önce, diğer eşin rızasını almak veya mahkemeden izin almak gerekir. Aksi takdirde, diğer eş velayet hakkının ihlal edildiğini ileri sürerek dava açabilir.

Hiçbir hazırlık yapmadan neden boşanmaya karar verdiniz? Küçücük bebek varken böyle ciddi bir karar vermek doğru olmamış. Önce plan yapıp öyle boşansaydız keşke.
Bana haber bile vermeden gitmiş dava açmış ben davanın açıldığını 15 gün sonra öğrendim . Gitmiş baya bir iftira atmış hakkımda çocuğu alsın diye . Çocuğu alamayınca da kira sözleşmesini iptal etmiş

Googledaki avukatlar demis ki:

Boşanma davasında ortak velayet kararı verilmişse, eşlerin çocukları ile birlikte şehir değişikliği yapmalarında bir engel yoktur. Ancak, şehir değişikliği yapmadan önce, diğer eşin rızasını almak veya mahkemeden izin almak gerekir. Aksi takdirde, diğer eş velayet hakkının ihlal edildiğini ileri sürerek dava açabilir.
👍🏼👍🏼

boşanma davanız varsa avukatınız var, siz bunları avukata sorun burada kimse hangi durumda ortak velayetin hükümlerinin ihlali demek olduğunu bilemez ki.

siz çalışmıyorsunuz herhalde?
boşansanız ne olacak? adam sizin kiranızı sonsuza kadar ödemeyecek ya? boşanınca nerede kalmayı planlıyorsunuz?
Şuan bebeğime baktığım için çalışmıyorum .

Back
X