Boşanmak dünyanın sonu mudur?

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.319
298
İstanbul
Gerek BDV'de gerekse gerçek yaşamımızda aldatılma, şiddet, psikolojik baskı, aşırı kıskançlık, cimrilik ya da savunganlık, ailelerin tacizleri ya da sevgi bitmesi denen tahammül sınırının sıfırlanması ile evlilikler son bulmaktadır.
Tabii ki bekara gelince, boşan git demek evliye 'bekara karı boşamak kolay, boşanmak işin basit tarafı' gibi dense de acaba gerçekten boşanmak neyin ilacıdır, neyin değildir?

Yoksa insanı en çok yaralayan şey yalnız kalmak ve tek başına hayata tutunmanın zorluğu mudur?
Kimi kadınlarımız evliliğine hangi nedenden boşanmayı isterse istesin 'çocuk için dayanıyorum' vasfı altında devam ediyor. Çocuk evliliğe sebep midir ya da evliliği kurtarmak için gereç midir?

Çocuğu tek başına büyütmek illa ki zordur ama ya o çocuğun o annenin içsel huzursuzluğu ile büyümesi? Asıl günah ve yazık bu değil midir?
Buyrun konuşalım...

Boşanmak mı kolaydır yoksa boşanmamak mı? :3::3::3:
İsteyen deneyimlerini, yaşadıklarını isteyen ise düşüncelerini paylaşsın. Bu hepimizin konusu olsun diyorum ve sözü sizlere bırakıyorum. :34::34::34:

bo%C5%9Fanma.jpg

oo. konu süper.
boşanmamak kolaydır bence. zoru boşanmaktır. ama boşanmamak aldatılma,şiddet vs şeylere katlanmak sadece güçsüzlüktür. eğer kadının ekonomik özgürlüğü yoksa,ailesine geri dönemiyorsa örneklerinin dışında evet güçsülüktür. bahane çocuktur.çevredir....
ama esas neden boşanmak istememektir.
güçlü kadın boşanır. zoru seçer. ama onuruyla çeker gider.

oo. konu süper.
boşanmamak kolaydır bence. zoru boşanmaktır. ama boşanmamak aldatılma,şiddet vs şeylere katlanmak sadece güçsüzlüktür. eğer kadının ekonomik özgürlüğü yoksa,ailesine geri dönemiyorsa örneklerinin dışında evet güçsülüktür. bahane çocuktur.çevredir....
ama esas neden boşanmak istememektir.
güçlü kadın boşanır. zoru seçer. ama onuruyla çeker gider.

Teşekkür ederim canım. :38:
Tabii ki boşanmayıp katlanmak da unutmak ya da unutmaya çabalamak da zordur.
Kolaydır demiyorum. :31: Gene de ne için ve neden çabalasın ki kadın?
Tek başına mı evleniliyor?
Çocuksa 2 kişinin çocuğu, evlilikse iki kişinin evliliği...
Neden kadın fedakar olsun ki? Erkek ezsin geçsin, kadın sussun idare etsin sonra evliliğini kurtarmış olsun.
Kimin için kurtaracak? Kendi için mi? Ele güne karşı mı? Yoksa arkasına sığındığı çocuk meselesi için mi?
:19:

Tabii ki bekara gelince, boşan git demek evliye 'bekara karı boşamak kolay, boşanmak işin basit tarafı' gibi dense de acaba gerçekten boşanmak neyin ilacıdır, neyin değildir?

Bazi evli insanlar evlenince kisiliklerin degisecegini o yuzden bekarlarin bu tur konulara yorum yapmamasini istiyor. Evlenince kisiligim, on yargilarim , bakis acim degismez o yuzden bir bekar olarak konuya yorum yapiyorum.

Benim katlanamadigim; Aldatma , siddet (fiziksel+ psikolojik), kufur olursa bosanirim onun disinda ki ufak tefek meseleleri cozebilirim gibime geliyor. Tuzum kuru mu acaba ondan mi boyle yaziyorum. :27:

Son düzenleme:
Bazi evli insanlar evlenince kisiliklerin degisecegini o yuzden bekarlarin bu tur konulara yorum yapmamasini istiyor. Evlenince kisiligim, on yargilarim , bakis acim degismez o yuzden bir bekar olarak konuya yorum yapiyorum.

Benim katlanamadigim; Aldatma , siddet (fiziksel+ psikolojik), kufur olursa bosanirim onun disinda ki ufak tefek meseleleri cozebilirim gibime geliyor. Tuzum kuru mu acaba ondan mi boyle yaziyorum. :27:

bende boşarım gibi geliyor bu tarz durumlarda ama bekara karı boşamak kolay gelir diye bır laf var .evlendıkten sonra neler olacağını bılemeyız.

Evet Hayyalcim; boşanmak dünyanın sonudur.
Sonrasında yepyeni bir dünya ve hayat bekler insanı.
Acısıyla tatlısıyla yeniden anılarınız olur.
Yeni kahkahalar,yeni gözyaşları...
Veeee yepyeni bir birey olursunuz.
Allahım herkese,herşeyin en hayırlısını,en güzelini nasip etsin inşallah.
Gerçekten çok zordur. Sil baştan yepyeni bir dünya kurmak...
Yaşayan bilir sadece...

Bence yürümüyorsa onunla hayatının devamı hayatının içine edecekse dur bakalım evt en güzeli zor da olsa o acı ilacı içip bence boşanmak . Evt ya ohh be boşanmak ben şahsen boşanıcam hemde daha yeni aldım bu kararı sıcak taze karar :34:

Su ana kadar 10-20-30 yil boyunca kocasinin her turlu pisligini cekip bosandiktan sonra "keske bosanmasaydim" diyen tek bir kadin gormedim. Ama evliligine "cocuklari icin" devam eden kadinlarin mutsuzluklari hala suruyor...

Sanirim konuna cevap vermis oldum.

Bence boşanmak zordur.hele bir de çocuk varsa daha zordur,boşandıktan sonraki evreyi düşünemiyorum bile..Allah kimseyi bununla sınamasın...çoğu insan belli alışkanlıklar yüzünden bosanamiyor yada istemiyor,,yeni bir ilişki,yeni bir düzen,yeni bir hayat...Bunlar çok zor.Eğer böyle bir durumla karşılacak olursak (ki allah korusun) allahım bize güç versin...

Evet Hayyalcim; boşanmak dünyanın sonudur.
Sonrasında yepyeni bir dünya ve hayat bekler insanı.
Acısıyla tatlısıyla yeniden anılarınız olur.
Yeni kahkahalar,yeni gözyaşları...
Veeee yepyeni bir birey olursunuz.
Allahım herkese,herşeyin en hayırlısını,en güzelini nasip etsin inşallah.
Gerçekten çok zordur. Sil baştan yepyeni bir dünya kurmak...
Yaşayan bilir sadece...

Lalişim ya, sen gördüğüm en neşeli pozitif tatlı insanlardan birisin. Boşanmak seni (gerçi boşanmadan önceki halini iyi bilmiyorum ama) çok güzel yapmış.
Yeni baştan doğmuş gibi.
Çok teşekkürler, aslında kafamdaki cevaplardan biriydi yazdıkların öperim çok... :38::38::38:

boşanana zaten diyecek lafım yok, kendisi icin cocukları icin ailesi icin kararı coktan vermiştir.
ama boşanamayan kadınlara sanki cok rahat bir toplmuda yetismisiz gibi onyargı ile yaklasmanın dogru olmadıgını dusunuyorum...

aynı evde yasamaya devam eden pek cok kadının daha agır sıkıntıları oluyor, ama asıl engel korku.
bazen asıl korkuları icin cocugu bahane ediyorlar bazen de tek korkuları cocuk oluyor.

fakat hepsinin ortak noktaları, ekonomik ozgurlukleri olsa bile dış hayatın gozlerini korkutması.
bunun bir nedeni de okurken veya mezun olduktan sonra tek baslarına bir evde kalmış olmamaları. surekli yanlarında ya ev arkadası ya ailesi birileri olmus ve hayatta yalnız kalmaktan evin sorumlulugunu tek basına almaktan gecim derdinden, ozetle tecrube etmedikleri her seyden korkuyorlar. fakat aynı korkuyu nedense evlenirken cogu gostermiyor...

bence bosanmak veya bosanmamak kararlarını hangi dogrultuda vermis olsalar da kendi iç celiskileri cozmeleri gerek... o zaman sebep veya bahane olarak gosterdikleri cocuklarını da daha iyi ve ozguvenli yetistireceklerine inanıyorum.

Lalişim ya, sen gördüğüm en neşeli pozitif tatlı insanlardan birisin. Boşanmak seni (gerçi boşanmadan önceki halini iyi bilmiyorum ama) çok güzel yapmış.
Yeni baştan doğmuş gibi.
Çok teşekkürler, aslında kafamdaki cevaplardan biriydi yazdıkların öperim çok... :38::38::38:

Rica ederim birtanem.
Evliliğimin ilk dönemlerimde pozitif,kıpır kıpır bir kadındım.
Boşanma kararımla yani evliliğimin son 2 senesi depresif,hayattan bezmiştim.
Tabii o zamanlar Facebook'a izin vermeyen eşim yüzünden birbirimizi pek yakından tanıyamadık sanırım seninle.
Boşandığım gün açacam Facebook'u derdim.
Nasıl bir bunalıma girmişsem,1 sene sonra anca açabildim. Böylece ikimiz daha çok yakınlaşmış olduk işte. Hayatlarımızı,yaşadıklarımızı gördük di mi?
Şimdi iyiyim sonsuz şükürler olsun ki Rabbime.
Ama inan ki boşanma ve sonrası çok zordur.
O yüzden kadınların "çocuğum var,elalem ne der" bahanelerini çok iyi anlıyorum.
Her babayiğidin harcı değildir yepyeni bir dünyaya başlamak.
Allahım doğru yoldan ayırmasın bizleri inşallah...
Ben de kocaman öperim...

Herşeyin ucu paraya çıkıyor........ayrı bir evin ve i§in varsa boşanmak benim için çok kolay..........ben çevreye bakmıyorum........evliliğimin çok rezil bir evlilik olduğunu anladığımda gururumu ve onurumu aileme karşı korumaya çalıştım hep......onlara hep güçlü görünmeye çalıştım.......evdeki umrumda bile değildi.......odaları ayırdım kötü yemekler yaptım evle de ilgilenmedim çünkü elim gitmiyordu......mümkün olduğunca hayatımı o evde düzene sokmak istedim nedense ailemin yanına dönmek bana zor geldi...........evlilik bu hale gelince son noktayı karşı taraf koyuyor tabi
Kötü giden evliliklerde sorun kar§ımdaki adamın hala onun hayatına tabi olmamı istemesi aslında......beni aldatan bir adama eve kaçta geldiğimle ilgili hesap vermek istemiyorum mesela......eninde sonunda bitiyor

bana dünyanın sonu geldi..nefes alamıyorum ..

Yapmayınız...bakın belki bir evlilik yaşamadim ama iki sefer nişanlanıp ayrıldım ...bende çok zor günler yaşıyorum su anda nisanlimla ayrıldık onbeş gün oldu ve daha çoğu kişinin haberi yok geceleri uyuyamiyorum..ilaçlarla geliyorum...ama ne ilkim ne sonum bu durumda olan..

keşke benim kararıma tamam demeseydi keşke herkesi engelleseydi durun o benim karım ben yine yine hata yaptım ama o benim karım deseydi.evi dagıtmayın deseydi..sevn erkek bunu yapmalıydı .en çokta hiç sevmemiş olmaması cnımı acıtıyor.uğraşmaması.aileme de rezil oldum hiç aramıyor mu seni diye sorup duruyorlar adam değilmiş dedirtiyor kendisine.amma adam olsa onca hatayı yapmazdı diyorum kendi kendime .. kendi sorularımın cevabımı kendim buluyorum ama beni tesselli etmiyor hiçbir şey.resmen uçurumun kenarındayım..sevgili veya nişanlı olsaydık yüz kere aramıştım ama şimdi ailem karşı istemiyor arayamıyorda zaten evimde kalmadı.keşkbirmucize olsada ben düzelcem düzeldim seni bırakmam dese keşke bu kada zr mu ya şu 3 günlük dünyada bu kadar mı zor.:cry:

keşke benim kararıma tamam demeseydi keşke herkesi engelleseydi durun o benim karım ben yine yine hata yaptım ama o benim karım deseydi.evi dagıtmayın deseydi..sevn erkek bunu yapmalıydı .en çokta hiç sevmemiş olmaması cnımı acıtıyor.uğraşmaması.aileme de rezil oldum hiç aramıyor mu seni diye sorup duruyorlar adam değilmiş dedirtiyor kendisine.amma adam olsa onca hatayı yapmazdı diyorum kendi kendime .. kendi sorularımın cevabımı kendim buluyorum ama beni tesselli etmiyor hiçbir şey.resmen uçurumun kenarındayım..sevgili veya nişanlı olsaydık yüz kere aramıştım ama şimdi ailem karşı istemiyor arayamıyorda zaten evimde kalmadı.keşkbirmucize olsada ben düzelcem düzeldim seni bırakmam dese keşke bu kada zr mu ya şu 3 günlük dünyada bu kadar mı zor.:cry:

Erkek milletini anlayabilmek çok güç sevgililik yada nişanlılık farketmiyor sonuçta onlarda evliliğin bir on aşaması...

Boşanma kararı almak en zoru .. Bir dolu acabalar bir dolu dolu insanın beyninde ve evdeki mutsuz sevgisiz yaşam ..

Back
X