• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanmak istiyorum ama çirkef koca evden hak talep edecektir

Nitrit

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2021
3.137
6.903
108
Krediyi benim çektiğim ödemesini benim yaptığım ve halen kredisi dewam eden bir evim var..boşanmak istiyorum ama çirkef koca evden hak talep edecektir şiddet uyguladı darp raporu alsam kusurlu bulunsa dahi evden hak talep edebilir mi bu arada bankalardan hacizli bankaların kapısından almayacağı biriydi benim aldığım evde hak talep ediyor yedirmek istemiyorum kızlar bir yol gösterin

Krediyi benim çektiğim ödemesini benim yaptığım ve halen kredisi dewam eden bir evim var..boşanmak istiyorum ama çirkef koca evden hak talep edecektir şiddet uyguladı darp raporu alsam kusurlu bulunsa dahi evden hak talep edebilir mi bu arada bankalardan hacizli bankaların kapısından almayacağı biriydi benim aldığım evde hak talep ediyor yedirmek istemiyorum kızlar bir yol gösterin

Evlilik birliği içerisinde edinilen mallar ortaktır.
Krediyi erkek birey çektiği zaman ortaksa , kadın birey çekince de ortaktır.

Bir bir daha iki talep edecek hatta o kadar cirkeflesiyorlarki evin hepsini bile isterler onlara kalsa .evin kalan birclarinada ortak olacak tabiki ama darp raporu ve haklı sebepleriniz var ise belgeleyebilirseniz alacağınız tazminata sayıp basabasta çıkabilirsiniz.evde oturur kalan borclarinida ödemeye devam edersiniz . Bu şekilde anlaşmaya bakın varsa arabasını verin yol verin gitsin erkekler için araba çok önemli

Bi avukatla görüşün ama yarı yarıya ortaklık olabilir
Bacım evi kendi üstüne değil aileden birinin üstüne yapacaktın o zaman ne kadar karaktersiz de olsa o adam sana koca ve aile evi ortak konuttur avukatlar daha iyi bilir ama evin yarısı ne yazık ki adamın da sayılır muhtemelen hakkını alır tazminat vs ile basbasa giderse şanslısın tabi

Onun çalışmadığını sizin çalışıp ödediğinizi ispatlarsanız hakimin insiyatifine kalabiliyor diye biliyorum.
Erkeklerin birincil görevi evinin geçimini sağlamak çünkü.
Darp raporu alıp tazminat mutlaka isteyin.
Arkadaşıma avukat çalışmadığı ve sorumluluğunu yerine getirmediği yıllar içinde tazminat isteyebilirsin demişti.
Evet yasalar gereği her şey ortak. Ama perde arkasında evlilik birliği için yazılı olmasa da erkeğin ve kadının yapması gereken görevleri var. Bunlarıda göz önüne alıyor hakimler karar verirken.

Evi başkasına satış göster

Bir yolu yok. Evlilik birliği içinde alınan herşey ortaktır. Eğer bu süre zarfında hiç çalışmadıysa belki işler değişebilir, bir avukatla konuşun yine de.

Şiddet için darp raporu alın tâbi ki, yasal olarak ne yapacaksınız da yapın ama iki çocuğunuz varmış, eşiniz de çalışıyormuş eski konularınızdan anladığım. Siz kredi ödüyorsanız o da evin giderlerini karşılamıştır muhtemelen. Boşanmaya gelince ev sadece benim demek ne kadar doğru bilemedim.

Kesinlikle darp raporu alın ihmal etmeyin. Evlilik sürecinde alınan mallar ortak diye biliyorum ama işin içinde darp var belki hakim insiyatifini senden yana kullanabilir

Tabii ki eşiniz evden hakkını alacak. Şiddet göstermesi onun kişiliğini gösterir, kötü bir insan olduğunu gösterir ama hakkı olanı almasını engellemez.

Ortak malda onun da hakkı var. Şimdi burada kadın evlilik birliği içerisinde saçma sapan davransa hak etmiyorsun diyebilir miyiz tabikide hayır.
Ha şiddeti için rapor alın tazminat isteyin o ayrı. Her şeyi hak ediyor.
Ama ev mevzusunda hak oluyor.

Bacım evi kendi üstüne değil aileden birinin üstüne yapacaktın o zaman ne kadar karaktersiz de olsa o adam sana koca ve aile evi ortak konuttur avukatlar daha iyi bilir ama evin yarısı ne yazık ki adamın da sayılır muhtemelen hakkını alır tazminat vs ile basbasa giderse şanslısın tabi
Evi ben ödedim bi kuruşu geçmedi eve

Darp raporu alırsan sana tazminat verir. Ama yine de evden hak isteyebilir evlilik Birliği içinde alındığı için

Back
X