Bosanmak zormu?

Dilaraunl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2015
315
61
48
31
Merhaba hanimlar bu dert benim derdim degil en yakinim kuzenimin derdi bi iki saat once aglayarak geldi bize ben dinledim ama sizede danismadan yorum yapmak istemedim onun uyeligi yok buraya boyle konu yazildigindan bile haberi yokmus o yuzden ben yardim edicem simdi. Kuzenim Ela 21 yasinda eside ondan iki yas buyuk iki senelik evli cok erken evlendi evet erken evlenmenin en buyuk yani kavgalari basladi ilk zamanlar cok siddetli kavga ederlerdi bi iki kere dayaga kadar gitti ailesi arkasinda ama kocasi napip edip gonlunu aliyo kayinvalidesi surekli cektiriyo ogluna sikayet ediyo e onunda yasi kucuk aldaniyo anneye ve karisiyla kavga ediyo bu seferki kavgalari yine boyle bisey kayinvalidesiyle arasi yok eladan surekli ona temizlige gitmesini istiyo bi gun gitmeyincede kiyameti kopariyo seni oglumdan bosaticam diye yemin ediyo ogluda ana kuzusu annesinin yaninda hicbisey demiyo ama eve gelince aslinda annem hakli ama seni bosamicagimi bilip bana guvenmen gerekir diyo. Su an benim karsimda pskolojisi alt üst bi genc kiz var hayattan bikmis yipranmis bu yasta bunlari cekmeye degermi sizce bosan demek bize kolay belki ama su an cocuguda yok gencliginin baharinda sinir hastasi olmaya degermi akil verin bize oda okusun lütfen

Bence herşey gayet net bişekilde ortada. "Seni boşamayacağımı bilip bana güvenmen gerekiyor" oh ne güzelmiş gelene ezdir sonra "ben seni boşamam". Lütfedersin. Hayatı zindan olsun istiyorsa bide çocuk yapsın

O bosamiyor, taraflar karsilikli bosaniyor. Erkeklerde bu seni bosarim mantigi ne sacma, kendilerini ne saniyor bunlar. Su insanlara haddinden fazla deger verip oyle davranmayin. Boyle kendisini ustun insan olarak gorurler iste.

Kuzeninin belli ki boşanmayacak ya da boşanacak kadar cesareti yok.

Ona bir sor. İki senede ne hale gelmiş. Daha kaç sene bu şekilde yaşabilirmiş. Hele çocuk oldu mu kendini kurtarması da daha zor. Bu ana kuzuları adamlar maalesef ki değişmiyor. Kuzenin ne yapsa yaranamaz.

Şimdi psikolojisi bozulmuş bi iki sene daha geçirsin üzüntüden sinirden kanser olmazsa iyi.

Valla daha gencecik yol yakınken önüne baksın. Kim ne diyecek diye düşünmesin. Bu zindan hayatını o yaşıyor. Birşey diyen olursa da bu benim hayatım evlenirken sormadım da boşanırken mi sorucam desin. O kadar.

Hangi devirde yaşıyoruz böyle saçmalık mı olur.
İyi vallahi, her oğlunu evlendiren kendisine hizmetçi tutmuş gibi evini de temizletsin, bütün işlerini de yaptırsın. Ne güzel dünya.

Kocasıda hakikaten hödükmüş.
Kendisine eş mi almış yoksa annesine hizmetçi mi?
Terbiyesizlik ve görgüsüzlük bence.
Kültür düzeyi çok düşük bir ailede benim görüşümce.

Bir de en kızdığım nokta sanki kendi oğlu evlat, gelen gelin ağaç kavuğundan çıktı.
O da bir ana-babanın kuzusu. Kimse kendi evladının çekmesini istemediği şeyleri başkasına çektirme lüksünde olmamalı.
Bence boşansın, hayatını heba ettiğine değmez.
Eşi bugün kıymet bilmez, yarın belki kıymetini öğrenir, ama o kıymeti öğrenene kadar da Ela, Ela'lıktan çıkmış olur, hırpalanmış psikolojisi altüst olmuş bir kadın olur.
Gençliğine yazık, hiç kimse için değmiyor bu hayatta çünkü...

Sanki boşanma hakkı sadece ona ait. Ayrılırmi bilmem ama kaybetme korkusu yaşatsin adama.kimse vazgeçilmez değildir

Kuzenine ithafen;
Bak güzel kızım 38 yaşındayım iki kez evlendim, birincisinden boşandım hem de bi celsede çünkü BOŞANMAK İSTEDİM... Neyse gelelim sana daha 21 yaşındasın ben senin yaşında olsam ne hayaller kurardım kendim için, ömrümü beni boşamadığı(bu da ayrı bi rezil düşünce kafaya göre kendi kendine boşanma lüksü) için bana lütfettiğini sanan bir hayvanla(çok afedersin başka tabir bulamadım) geçirmezdim.... Sen de onunla bir ömür geçirmek mutsuz olmak, gün gelip şiddet görmek, kaynananın psikolojik şiddetine maruz kalmak, bi de çocuk olunca hem çocuğuna hem kendine bu acıları yaşatmak değil de boşanıp kendi hayatını kurma şansın hala varken kendine bi şans vermek İSTİYORSAN lütfen ailen de arkandayken bu şansını kullan ve boşan..
Bu insana şans vermek senin ömründen gidecek yıllar demek ve sonuç da koca bir hiç olacak... Koca bulunur güzelim ama giden ömür bi daha gelmez... Yaşın genç oku meslek sahibi ol özgür olmanın tadını çıkar elbet yine evlenirsin
Tabi İSTİYORSAN istemiyorsan bi ömür bu adamı çekebilirsin bol sabırlı günler dilerim

bu şekilde ömür geçer mi diye düşünüyorum..yok hayır kesinlikle geçmez...

Back
X