Vallahi şu yazdıklarınızı annem okusa bana kızar yinemi kendini kk’ ya yazdın, aynı konularla insanları meşgul ediyorsun diye. Yaşım dışında her şey aynı. Şiddet, kumar, aşağılama, hakaret… sıfır saygı.. Ama gel gör ki ne kadar kendime de kızsam sana bunları yapan adamı nasıl seviyorsun diye engel olamıyorum. Ailem boşan boşan diye bana tam destek verirken onsuz nasıl yaparım diye kahrediyordum kendimi. Sanki hipnoz edilmiş gibiydim. Ben bağırdığım için beni dövüyor bende böyle yaptım diye bana bunu yaptı. Hep kendimi suçladım. Kendimi düzelteyim belki aramız iyi olur dedim. 1 buçuk yılın sonunda nerdeyse onun istediği gibi biri olup çıktım. Sinirlenmesin diye sevmediği kıyafetlerimi bile terk ettim. Sonra bir baktım ki git gide fazlasını yapıyor bana. Taviz tavizi doğurdu. En son kumarı öğrendim. Bir daha oynamaması şartı ile borcunu ödemeyi teklif ettim. İkimizinde işi gücü yerinde bu arada. Tamam dedi. Bende bir umut diyorum böyle bir hatayı yaptı ben destek olur atlatırsak bana karşı iyi olur, aramız düzelir diye düşündüm. Hatta bu yüzden kumara bile üzülmedim. Param pulum feda olsundu ona yeter ki aramız iyi olsun da boşanmiyim. Bankaya başvuru yaptım kredi çekecektim. Bir imza kalmıştı. Uyandık imza atmaya gidiyordum ki aramızda yine bir tartışma, arkasından eski eşimin gereksiz yükselmesi ve eşyalar kırılmaya başlayınca anladım ki ne kadar fedakarlık yaparsam yapayım bu düzelmeyecek. Evden çıktım direk avukata gittim. Anlaşmalı bir şekilde bir hafta sonra boşandım. Boşandıktan sonra oturdum yazdım bana yaptığı tüm hataları. Betimleyerek detaylı bir şekilde. 3-4 ay oldu boşanalı benimde haka geliyor aklıma güzel anlar, bende özlüyorum bazen. Bekliyorum geçiyor. Geçmeyince hemen açıp bana yaşattığı kötülükleri okuyorum. Gözlerimi kapatıp o anları canlandırıyorum. Kendimi suçluyorum bazen. Bende hatalar yapmıştım tabi. Ama düşünüyorum onu dövmek gibi bir hata yapmadım. O bana şiddet uyguladığı halde onun benim hatalarıma verdiği tepkileri vermedim. Böyle böyle kendimi iyileştiriyorum. Çalışıyorum zaten. Ailemle arkadaşlarımla zaman geçiriyorum. Aklıma geldiği zamanlar yalnız kalmak isteyince kapanıyorum odama yalnız kalıyorum. Düşünüyorum bol bol. Böyle böyle geçecek inşallah