Boşanmak

Peripadisahininkizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2022
975
829
53
Eşimle çocuktan sonra didişmelerimiz çok oldu ben şikayet eden birine dönüştüm bi şekilde hep barıştık. Ben hemen gülen tarafım hemen affederdim eşimse kabuğuna çekilir adeta sessizleşirdi ben konuşmak isterdim bana el sallardı git diye.
Eşim cinsel yönden düşkündü ama ben benimle ilgilen duygusal boşlukta hissediyorum sadece böyle ilgi olmaz dedikçe aynı devam etti. Sonra geceleri hala çocuk uyanıyor ve uyanınca bazen devam sütü yapıyordum onu bekleyip yan odaya gidiyordu uyumak için. Öyle bi nedenle yanımdan gitti. 3 haftadır ayrı yatıyor. Niye diyorum bilmiyorum diyor. O zaman ben de cinsellik için gelmem yanına diyorum sen bilirsin diyor.
Bu 2 yıllık süreçte ağlıyordum ağlarsan ağla diyip sinirlenip gidiyordu asla eskisi gibi ilgilenmek yok eskiden ağlasam benimle üzülür bana sarılırdı sen ağlama diye. Ben iyiyken iyiymiş bana meğerse. Ben sakinken nazikken öyleymiş.
Agresifleştim, yoruldum, ilgisiz kaldım.
Çocuğumuzla son zamanlarda güzel ilgilendi hakkını yiyemem ama bana yetmiyodu hiçbişeye yetişemiyodum
Küstüğümüz gün kahvaltı hazırlamadım onu bahane etti sen beni hiç düşünüyo musun kahvaltı hazırlıyo musun diye. Halbuki onun öncesi gün ve önceki haftalarda hazırlamıştım. Bazen de dışarı çıkardık kendi isterdi dışarda kahvaltı yapalım diye.
Bu evde bir gün kek pişti mi, düzenli yemek oldu mu dedi falan halbuki evlendiğimden beri benim yapım böyleydi pek böyle şeylere ilgim yoktu ona rağmen gözümün içine bakardı yani hiç de böyle şeyler demezdi 3 yıl boyunca demedi. Şimdi son 2 yıl ne değişti?
Bir de sen benim dediklerimi yapmıyorsun diye ona kafayı taktı ben o ne derse tersini yapıyor muşum ben sadece fikrimi söylüyordum ona zıt gitmek gibi bi amacım yoktu ama o hep öyle algıladı ve bundan dolayı benden soğudu.
Ben de soğuyorum aşık değilim sanki alışkanlık o giderse yalnız kalınca ne yapacağım diyorum her şeyi ona odaklamışım her şeyimi ona anlatmışım çok güvendim dışarda kimseye güvenmedim asosyal biriydim 5 yıl evlilik öncesinde 6 yıllık sevgililik. Hep beni tanıyodu biliyodu ama ona son 1 sene de bu batmaya başladı beni beğenmedi böyle olduğum için dışarı iş arkadaşlarıyla çıkmaya zorladı çıktım ama keyif alamadım gitmek istemedim bana bağırdı çağırdı
Yani önceden hayran olduğu özelliklerim artık ona batmaya başladı her şeyime hayrandı ama şimdi ben bir konuda fikir söylerkem yüzünü ekşitiyor. Önceden çok zeki, akıllı bulurdu. Bu duruma geldiğimize inanamıyorum.

Aynı durumdayız aynı saatte işe gidiyor eve dönüyoruz yemek hazırlıyoruz sırayla çocuğumuzla ilgileniyoruz . sonra o çekilip binlerce reels videosu kaydırıyor ben de çocuğumla ilgilenip uyutıyorum ve yatıyorum evliliğimiz bundan ibaret. Tabiki çocuğumla ilgili sorumluluk bende daha üst düzeyde. O bir saat dışarı çıkarır gezdirir . Oyun oynaması, uyutması, gece uyanması bende . Tabiki ben annesiyim ben de olacak ama ben hep iyi olmak istedim sadece istediğim şey ilgiydi.

2 yıllık evliyiz deseniz neyse ama 11 yıldır berabermişsiniz eşinizin sizi tanıması lazımdı. altında kesinlikle başka bir şey var yoksa hiç kimse bir anda bu kadar tahammülsüzleşemez. açıkça konusun ve sorun. bazı insanlar bir şeye sinir olur kurulur kurulur sonra alakasız bir yerde bir şeye patlar siz de günlerce düşünür durursunuz ne oldu diye. buna fırsat vermeyin. eğer geçinmeye gönlü varsa açıkça derdini anlatacaktır yoksa da bu gidişle daha da kötüye gider maalesef tecrübelerimden biliyorum. yemek yaptın yapmadın bunlar hikaye.

Aşk bitmiş sabırlar tükenmiş olabilir siz hep pohpohlayacak sanmışsınız kota dolmuş olabilir.Eşiniz bencil sizde onun aşkına güvenip kendinizi salmış hep eskisi gibi gelsin toparlasın istemişsiniz.Geçici bir durumda olabilir,iletişim kurabiliyorsanız terapi alabilir bu evliliğe tekrar şans verebilirsiniz.Sizin içinizde sevgi var bunu görebiliyorum.Kocanız bir süreçten geçiyor olabilir.En kötü ihtimal biri var aklında bu şıkkı da hemen elemeyin bir takip edin bakalım....

Onun sıkıntısı sen ben dediklerimi yapmadın, ben dedim diye yapmadın son zamanlarda bir şey söylüyor basit bi konu mesela ben de şöyle olsa daha iyi olmaz mı diyorum ya da bir soru soruyor güya bana danışıyor yapalım mı diye yok olmaz diyince patlıyor evet dememi bekliyor

Ben hatırladım eski konularınızı. Eşiniz size bebek bakımında yardımcı olmayıp spora gidip durmadan cinsellik mi talep ediyordu neydi.

Benim gördüğüm kadarıyla insanlar birbirinden sıkılabiliyor.

Bizim arkadaş grubumuzda bir çift sırf bu yüzden boşandı.

Maddi olarak bir zorunluluk olmadığı zaman manevi boşluğu hobilerle,gezmelerle doldurup şıp diye boşandılar.

Beklentiler değişiyor,eski beğendiklerimiz batmaya başlıyor,beğenmediklerimiz de keşke olsaydı deniliyor.

Belki sizin durumunuz da böyledir.

Eski konularını az çok hatırlıyorum, güzelim üzgünüm ama siz artık uzatmaları oynuyorsunuz. Ya çok çok radikal bir değişim yapacaksınız evliliğinizde ya da boşanacaksiniz.
Evlilik terapisi bir çözüm sunabilir. Ki senin eşin bu fikre yanaşmaz. Hadi oldu diyelim terapistte işe yaramazsa bu mevzular katlanarak artacak ömrün ziyan olacak ve ortada yıllar sonra senin tabirinle kocaman bir " yorgun" kalacak.

11 yıldır birbirinizi tanıyorsunuz. O sizinle evlenirken nasıl olduğunuzu niye bilmiyor muydu? Şimdi ne değişti de böyle ilgisiz ,sorumsuz davranıyor? Böyle şeyler en başından konuşulur. Asosyal biriydim yazmışsınız. Sevgiliyken gezip tozmayı , insanlarla muhatap olmayı sevmediğinizi biliyor olması lazım en azından?

Biliyor hep ikimiz buluşurduk mesela o 6 yılda bir arkadaş ortamımız olmadı ki aradan 11 yıl geçmiş niye böylesin seni anlamıyorum diye soruyor

Biliyor hep ikimiz buluşurduk mesela o 6 yılda bir arkadaş ortamımız olmadı ki aradan 11 yıl geçmiş niye böylesin seni anlamıyorum diye soruyor
Ben de pek sosyal biri değilim hayatıma alacağım kişi bunu bilmesine rağmen böyle davransa aklından şüphe ederim. Eğer sizi böyle tanıyıp evlendiyse , iş arkadaşlarıyla görüşmenizi zorlayamaz. Dış görünüşünüze laf edemez. Yemek işleri halledilir bir şekilde. Yemek yapmayı bilmiyorsanız bile tariflere bakar deneyerek öğrenirsiniz. Ama kocalık, babalık yapmayan, ayrı yatakta uyuyan, sizi beğenmediğini söyleyen biri var. Saygısı kalmamış gibi davranıyor. Karşılıklı olarak sağlıklı iletişim kurulsa, arada bir dışarı çıksanız, o da kocalık ve babalık vazifesini yerine getirse sorunlar azalır belki.

yani tamam da bunlar 11 yıldır yoktu çocuktan sonra mı başladı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…