Boşanmalı mi ?

-observer-

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2014
17
3
38
hiçbirşey düşünemiyorum yardım edin lütfen
3 aylık evliyim bir yıl görüştük tartışırdık arada da. nişandan beri eşimle sürekli tartışıyoruz ikinci evliliği onun benim ilk. o konuşmuyor ben artık susamıyorum. her zaman catismalar kavgaya variyor sevgi saygı yok. namussuz davranmadım ailesini saydim hic sorun yasamadim. yuvam olsun diye herseyde üzerime düşeni yapmaya çalıştım. çalışıyoruz ikimizde. çocuğumuz sadece tedavi ile olabilir bilerek yola çıktım belki Allah nasip etmeyecek. ikimizde şu an acı çekiyoruz yüzümüz gülmüyor. müdehale algılıyor her şeyi çok zor biri kendini kapattı. susamıyorum benimde hatalarım var biliyorum büyüttüm tahammül edemedim bazen art niyetli yaklaştım bazen saldırgandım. yiprandik donustugumuz insanlardan nefret ediyoruz bu konuda benim gibi hissettigini biliyorum.
saçma gelmesin dediğim kalbi iyidir kocamın. biz anlasamadik kisiliklerimizden kaynakli. ne olmalı ikimiz için artik?

Son düzenleme:
  • Sizde bir süre sussanız. Eşiniz konuşma karar verinceye kadar

Biraz susmayı deneyerek ve birbirinizi yıpratmayarak biriniz bağırıyorsa biriniz sussun her kavgada iki tarafta büyütürse daha kötü olur siZin için

söylenen sözler tavır saygıdan uzak elestri sen yap sen de sen gorme gibi. ittirip çıkması sarsmasi şiddetli yaklasimi var anlatamadim sanirim toparlayamiyorum dusuncelerimi. çocuk konusu bu hal içinde dusunulmez bu hal doğacak evlada yuva olmaz zaten. ve onun benden farksız olmadığını biliyorum. ikimizde böyle değildik.

Kimin ne oldugu belli olmaz ama bosanmis adamlarla evlenmeden once 10 kere dusunmek lazim. Her bosanan adam kotu degil ama bizim toplumumuzda bosanmak bircok kadin icin hic kolay degil. O yuva yikildiysa altini deşmek lazim.
çok kapalı bir evlilik olmuş dışarı çıkmazmış eşim hep ailelerle ilgili kavga olurmuş bir kere bebek kaybetmişler ve eşim ayrılmış deştim bazen neden bu kadar konuşmaktan fikir ayrılığından kaçtığını anlamaya çalıştım.

çok kapalı bir evlilik olmuş dışarı çıkmazmış eşim hep ailelerle ilgili kavga olurmuş bir kere bebek kaybetmişler ve eşim ayrılmış deştim bazen neden bu kadar konuşmaktan fikir ayrılığından kaçtığını anlamaya çalıştım.

O deşmek sadece adamla konusarak olmaz. Kac kisi evlenecegi kadina eski esimle bosanma sebebi benim kusurumlarimdi der, sunlari bunlari yaptim der. Diyinle evleniyorsa bi kadin soyleyecek birsey yoktur. Size siddet gosterdiyse O na da gostermistir.

O deşmek sadece adamla konusarak olmaz. Kac kisi evlenecegi kadina eski esimle bosanma sebebi benim kusurumlarimdi der, sunlari bunlari yaptim der. Diyinle evleniyorsa bi kadin soyleyecek birsey yoktur. Size siddet gosterdiyse O na da gostermistir.
bilemem doğru söylüyorsunuz tabiki. kadın ile aynı iş sektöründeyiz ben bunların bir kısmını ortak tanidiklarimdan duydum biri eski komşularıydı. yalan değilse tabi.

eminim ki burada bir çok büyüğüm küçüğüm sorunlar yaşayıp aşmışlar var. bu catismalar biter mi aşılır mi sorunlar yoksa daha fazla zarar görmeden ikimiz içinde bitmeli mi? ben sadece doğruyu yapmak istiyorum.

Anladığım kadarı ile anlaşmazlığın büyük kısmı sizin onun ilk evliliğini hazmedememenizden kaynaklanmış. Bence herşeyin üzerine bir sünger çekin , eskiyi deşmeyin , yaşadıklarınızı da unutun , kendinizi frenlemeyi öğrenin , ortak ilgi alanlarınız varsa onlara yönelin... Bakalım neler olacak , zaman her şeyin ilacıdır , biraz zaman verin karşılıklı olarak birbirinize baktınız olmuyor ayrılırsınız hakkınızda hayırlısı olsun.

İçkili araba kullanan, şiddet gösteren biri için iyi diyorsunuz, hakikaten ayıp. Kendi ölebilirdi, siz ölebilirdiniz. Bi hayvan ölebilirdi, çocuk ölebilirdi. Biri, bi şey ölebilirdi. Katil olabilme ihtimaline rağmen bindi arabaya.

Size bile isteye zarar verdi. Vermeyi düşünmek korkunç, bu adam hayata geçirdi. Baya kör olmuş gözleriniz ya.

Zor insanlarla geçinmekte zor oluyor çünkü karşındaki insan bunu istemiyor. Ya alttan alacaksın ya da böyle devam edip boşanacaksınız.

Kimin ne oldugu belli olmaz ama bosanmis adamlarla evlenmeden once 10 kere dusunmek lazim. Her bosanan adam kotu degil ama bizim toplumumuzda bosanmak bircok kadin icin hic kolay degil. O yuva yikildiysa altini deşmek lazim.

Bu yoruma katılıyorum ne yazık ki.
Büyüklerin de bir lafı vardır bu konuda kulak vermek gereken "kimse sıcak yuvasını, tabiri caizse yağlı ekmeğini bırakmaz", ben de bu şekilde düşünüyorum, hiç bir kadın (istisnalar kaideyi bozmaz) sıcacık yuvasını, iyi kötü de olsa geçim sağladığı kocasını bırakmaz...

Sizin için tabii ki şansız bir durum olmuş.
Eğer aşamayacağınızı düşünüyorsanız zaten boşanın.
Sürdürdükçe kendinize aslında en büyük zararı veriyor olacaksınız.
Yaptığınız fedakarlıklar, özveriler sonuç vermediği sürece, hep giden sizden olacaktır.

Bütün bunları 3 ayda mı yaşadınız? Çok hızlı olmuş sevgi saygı kaybı. Bence artık susun. İkiniz de sakin kalın. Öyle karar verin. Şiddet dediniz gerçi, bence bunun dönüşü yok ...

Back
X