Boşanmalı mıyım, zamanla ona mı alışmalıyım, pişman olur muyum, ailemi mi dinleyeyim?

yafrimu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2008
533
1
0
İstanbul
öncelıkle aıle meselelerıne acmıyorum bu konuyu cunku dert bu benımkı ortada aıle yok..

arkadaşlar ben 2 yıl once burda cok başınızı agrıtmıştım... okuyummu evlenıyımmı derken baskılar sonucu evlendim. evlendıgım ınsan bana çok aşık. bense onu sevmiyorum hiç hemde. yurt dışına gelin gittim. 5 ay kadar orda kaldım. fakat aıle olmadık hıcbır zaman. yanıma yaklastırmadım cunku. sımdı turkıyedeyım. boşanıp boşanmama konusunda tereddutlerım var.. aılem hala gıtmemden yaana. oysa ben sevmedıgım bırıyle ömür gecırmek ıstemıyorum. bana bı kere olsa şu iş ( anladınız sız ne iş oldugunu) zamanla alısırsın dıyolar bana.. sizcede bu boylemıdır zamanla sevmedıgım bırıne alısırmıyım? ben ki yanıma oturmasından bıle rahatsız olan bırı....

evlilik nası bırsey? sorun şu ki orayı ozluyorum ama eşim olmadıkca ıyı o oldugunda ıcın daralıyo.... ben orda yasamak ıstıyorum ama eşimi işstemıyorum.. zamanla alısırmıyım ona? ama ıcımde hıc ıstek yok ona karsı hıc hemde

çok zor bir durum 1 yıl olmuş sanırsam alışman zor ve zorunluluk üstüne evlilik yürümez hakkında hayırlısı cnm

öncelıkle aıle meselelerıne acmıyorum bu konuyu cunku dert bu benımkı ortada aıle yok..

arkadaşlar ben 2 yıl once burda cok başınızı agrıtmıştım... okuyummu evlenıyımmı derken baskılar sonucu evlendim. evlendıgım ınsan bana çok aşık. bense onu sevmiyorum hiç hemde. yurt dışına gelin gittim. 5 ay kadar orda kaldım. fakat aıle olmadık hıcbır zaman. yanıma yaklastırmadım cunku. sımdı turkıyedeyım. boşanıp boşanmama konusunda tereddutlerım var.. aılem hala gıtmemden yaana. oysa ben sevmedıgım bırıyle ömür gecırmek ıstemıyorum. bana bı kere olsa şu iş ( anladınız sız ne iş oldugunu) zamanla alısırsın dıyolar bana.. sizcede bu boylemıdır zamanla sevmedıgım bırıne alısırmıyım? ben ki yanıma oturmasından bıle rahatsız olan bırı....

evlilik nası bırsey? sorun şu ki orayı ozluyorum ama eşim olmadıkca ıyı o oldugunda ıcın daralıyo.... ben orda yasamak ıstıyorum ama eşimi işstemıyorum.. zamanla alısırmıyım ona? ama ıcımde hıc ıstek yok ona karsı hıc hemde

Nasıl yani?
Biz mi baskı yaptık okuma evlen diye!
Allah Allah burada neler dönüyor yav?
Kusura bakmayın,özür dileriz sevmediğiniz biriyle evlenmenize sebep olduğumuz için..
Şimdi boşanabilirsiniz..

zaten tereddütte kalıp okumak ve evlilik arasında bir seçim yapmışsın..
tamamen yanlış!!!seçimin...
yalnız sevmediğin biri ile evlenmeni de ben anlayamadım açıkçası..evlenmek kurtluş olmuyomuş dimi..
herneyse olan olmuş eşinle beraberliğin olmamış ve olduktan sonra ona alışırmıyım die soruyosun..
asla...alışman imkansız bir evlilik sex üzerine kurulmamalı..yada nereye kadar sürer temelleri çok zayıf atılmış bu evliliğin..
orda yaşamayı özlüyorum diyosunuz ama eşim olmadan ben bu mantığıda hiç doğru bulmuyorum açıkçası

neden evlendiğinizi bimiyorum eski konunuzu okumadım ama eşinize büyük haksızlık yapıyorsunuz sanırım onada yazık sevilmediği halde evlenmiş

yurt disinda yasayabilmek icin biriyle evlenmek hemde sevmedigi halde evlenmek
sirf bunun icin bir kisiye tahammül etmek
hic dogru bulmuyorum ne kendinizi ne de karsinizdakini mutlu edemezsiniz

Zorla güzellik olmaz :19:sevecek olsan çokdan severdin, bu saatten sonra ne kendini nede karşındakini oyalama, istediğin hayatı sana sunacak diye bu evliliği devam ettirmenin bir anlamı yok.

istemediğin halde sevmediğin biriyle evlenmişsin..çok yanlış....

evlilik kolay bişey mi?bi sürü hazırlık,masraf,hayaller,umutlar...bunları sevmediği biriyle nasıl yapar insan anlamıyorum....baskılar sonucu evlendim nasıl bişeydir?

hayat senin hayatın...nasıl başkalarının istekleri,baskıları doğrultusunda yön verirsin hayatına? sonuçta zararı sana...ki öylede olmuş...

sana tavsiyem başkalrının lafıyla,isteğiyle,baskısıyla "kendi hayatını" şekillendirme.....bu senin hayatın ona ancak sen şekil verebilirsin....yanlışta yapsan bu senin yanlışın olur,sonra kalkıp "başkaları yüzünden,baskılar sonucu " vs gibi cümleler kurmak zorunda kalmazsın....senin tabirinle baskılar sonucu evlenmişsin olan olmuş,en azından şimdi baskı sonucu ne kendini ne de karşındakini mutsuz etme,en azından şimdi "kendin" için yap ne yapacaksan....iç sesini dinle,istemiyorsan boşan....böyle mutsuzken birde buna çocuk ekleyip o küçücük masumuda mutsuzluğa sürükleme.....

sadece cesaret ve kararlılık....

neden yaptın ki istemediğin bir evliliği şimdi eşine yazık değil mi ama bu şekilde ona daha çok acı çektiriyorsun

ben ona çok soyledım kendısını sevmedıgımı hıc sevmeyecegımı. brak beni diye yuzlerce kez söyledim. bırakmadı ona zerre acımam o yuzden.

ve ben boşanmaya karar verdim fakat benım butun esyalarım yurt dısında kaldı... onları nası gerı alabılırım nası gonderılırkı bunlar?

ben ona çok soyledım kendısını sevmedıgımı hıc sevmeyecegımı. brak beni diye yuzlerce kez söyledim. bırakmadı ona zerre acımam o yuzden.

ve ben boşanmaya karar verdim fakat benım butun esyalarım yurt dısında kaldı... onları nası gerı alabılırım nası gonderılırkı bunlar?

esyalarin geri gonderilir ama hem cok uzun suruyor gelmesi benim 1 ayda gelmisti, hemde cok pahali ona verilecek parayla gidip bir ev tekrardan kurulur yani.. bence esyalarin icin kaygilanma

bencede eşyalar mühim değil o kadar.. hem karşıdakine de yazık sevmiyosun madem 1 yıl boyunca sevememişsin olsa o 1 yıl içinde olurdu aşk sevgi olayları.. ne kendine yazık et ne karşıda ki insana yazık et derim ben..

1 yıl olmuş evleneli eşinizle bu yıl içinde hiç mi gzel şeyler paylaşmadınızmı,onunla ilgili anınız yokmu başbaşa kalıp konuşmadınız mı ?
gerçekden çok zor aşık olmadan evlenmişsin demekki hiç mi hiç için ısınmadan evlenmişsin. zaten en büyük hatayı yapmışsın bundan sonraki hayatında önemli adımlar atarak kararını vermelisin.
boşan ya da boşanma diyeme hayat senin ama ben eşine şaşırdım nasıl bir sevgiymiş ki onu sevmeyen biriyle evlenmiş ve halan evliliğini biitirmek için bir adım dahi atmamış üzüldüm sizin adınıza hayatınızda hayırlı olsun inş.

Nasıl yani?
Biz mi baskı yaptık okuma evlen diye!
Allah Allah burada neler dönüyor yav?
Kusura bakmayın,özür dileriz sevmediğiniz biriyle evlenmenize sebep olduğumuz için..
Şimdi boşanabilirsiniz..

arkadas ailesinin baskilarindan bahsetmis sanirim :31:

''evleneyim mi okuyum mu'' diye bir baslik hatirliyorum eskilerden...
keske okusaydiniz...
en azindan 2 yilda yazim yanlislariniz duzelirdi :17:
sevmediginiz biriyle niye evlendiniz kafaniza silah mi dayadilar?
sevmiyorsaniz kimseyi uzmeyin ve bosanin tabii ki.
esya olayina gelince...
hangi ulkede yasiyorsunuz bilmiyorum ama cok pahali degil...
yakin zamanda aileme 1 koli esya gonderdim, yaklasik 1,5 ayda gitti ve 100 kusur dolar odedim.
eger Avrupa'da yasiyorsaniz daha az tutar.

Canım niye kendini de eşini de yaktın? 1 senedir karşılıklı eziyet çekiyorsunuz.Kesinlikle boşan.Asla alışamazsın.Eşyayı da boşver sağlıklı olduktan sonra hepsi olur tekrar.

bence boşanma..eğer eşin gercekten sana deger veriyo ve gercekten seviyosa bırakma derim...o sana deger verdikçe sevdikçe emin ol bigün karşılığını vereceksin ve seende seveceksin.....ha başkasını severim mutlu olurum diyosan sen bilirsin...ama unutma hiçbir zaman sevgiler eşit olmaz... biri çok severken diğeri daha az sever belkide sevmez...ve düşün ki başka birini çoook sevdinn ama karşındaki sen gibi sevmiyo yada az deger veriyoodur..belki bigün senin yaptıgını yapacaktır ve seni bırakacaktır.....o yüzden iyi düşün SEVMEK Mİ? SEVİLMEK Mİ?
NOT: ( ben sevildikçe severim :))

birliktelik yaşayınca seveceğini mi sanıyorsun. istemediğin insanla iyice eziyet olur. hiç evlenmemen lazımmış aslında..

okuymmı evleniyimmi topigini gördm ilk direk oku dicektm ama iş işten geçmiş :97:
ne kadar güzel yargılamış herkes olanı biteni bilmeden
okusaydın neden evlendn adama yazık deilmi ?demişsnz
bu kıza yazık deilmi peki 20 yaşında zorla evlendirilmş !
bn çok şükür rahat bi aileye sahibim ama herkes öyle deil dünya tozpembede deil direnicek gücü kalmamş ki bu kız evlenmş yda EVLENDİRİLMİŞ.
şu dakikadan snra imkanı varsa senin dedigin olsn cnm bişey kaybetmezsn ilişkiye dahi girmemişsn .. bidha gelmezsn dünyaya istedigini yaşa :69:
üniversiteyede hazırlanırsn tekrar örgün egitim artık zor dersen açıktan okursun ama okursn..
hakknda hayırlısı olsn cnm ..
biraz sert çıktım ama dier topigi okuyp öyle buldugm için burayı sinirlendm bilmeden evlenmen yanlş nden evlendn diyolar eminimki ne zorluklar snrasında evlendin

Back
X