Kıyamam sana...hiçbir kadına, hiçbir insana, hatta hayvana kıyamam. Şiddet ne demek? Nasıl bir zihniyet bu? Kadını, karısını cansız bir varlık olarak görmek bu (Eşya bile kırılınca bozulunca üzülüyoruz, düşünsenize) Aslını isterseniz bu tavrı hissettiğimiz an bitirmeliyiz, kesmeliyiz ilişkiyi, alttan aldıkça, merhamet ettikçe, düzelir dedikçe normal görmeye başlıyorlar ne yazık ki.
Boşanıp boşanmamak sizin kararınız elbet.Ama düşünün annesinin dayak yediğini gören bir çocuk ne kadar düzgün yetişebilir?
Ama boşanacaksanız ortamı mümkün olduğunca yumuşatmalısınız. Kavga gürültü kopartmadan, karşı tarafı (hak etse bile) kırmadan, aşağılamadan, öfkelendirmeden. Tüm planlarınızı yapın ileriye yönelik: Darp raporları alın gizliden, şahitler edinin, ailenizin yanına gidince ne yapacağınıza karar verin, çalışıp ayaklarınız üzerinde duracak zemini hazırlayın. Bu süreç içinde alttan alın, sakin sakin planlarınızı gerçekleştirin. Zamanı gelince de planları teker teker uygulayın. Dik durun, siz kararlarınızı alın uygulamaya başlayın, karar aldıktan sonra kimsenin kafanızı karıştırmasına izin vermeyin.
Ayrıldıktan sonra bile sakın kırıcı olmayın, "ben hatalıyım, iyi ev hanımı değilim, " gibi konuşun. İşi inada bindirmesine izin vermeyin, zamanla o da yumuşar, çocukları bile kendi rızasıyla gönderir. Olay inada binerse, öfkeye dönerse zor olur.
Canım benim, tabii sadece fikir üretiyorum, durumu en iyi sen bilirsin. Gönlüm bu adamın başına saksı düşüp düzelmesinden yana. Rabbim kolaylık, güzellik ferahlık versin sana.