• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmamak için diretiyorum doğrumu?

sude2006

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2011
40
0
36
Bolu
yaklşık 8 yıllık evliyim çok zorlu zamanlardan geçti evliiğimiz maddi manevi çok şeyler atlattık,şimdi bi oğlum bi kızım var tabi yine bazı problemlerimiz var ama aşılmayacak gibi değil,ama artık eşim beni istemiyo sevmiyo benimle konuşmuyo bişey sorduğumda bağırıyo tersliyo çocuklarımın yanında beni aşağılıyo eski yptığım hataları hep hatırlatıp yüzüme vuruyo oysaki o beni o hatalarımla sevmişti,bende onu,neyse zaten açıkca benden boşanmak istediğinide söyledi sonunda ama ben hayır bizden kurtulamazsın diye bağırıp çağırdım boşanmıcam senden dedim doğrumu sizce bu?bana bi akıl verin ben babasız büyüdüm çocuklarımında annesiz yada babasız büyümelerini istemiyorum ama şuan evde iki yabancı gibiyiz benimle oturmuyo konuşmuyo ayrı odalarda yatıyoruz bişey sorduğumda hep bağırıyo sizce neden böyle oldu ne hata yaptım acaba yada napmam gerekiyo ben evliliğimi kurtarmak istiyorum?:43:

canım sen bu yasadığına evlilik diyosan eğer yürüt.bence ortada bi evlilik falan kalmamış cocuklara geline büyüyüne anlamyıcaklar mı nasıl bi ortamda yetiştiğinin.hakkında hayırlısı ne ise olsun

canım sen bu yasadığına evlilik diyosan eğer yürüt.bence ortada bi evlilik falan kalmamış cocuklara geline büyüyüne anlamyıcaklar mı nasıl bi ortamda yetiştiğinin.hakkında hayırlısı ne ise olsun

doğru söylüyosun ama o biranda böyle oldu acaba depresyona falanmı girdi diyorum,birde boşanmak çok ürkütücü geliyo bana korkuyorum 2 çocukla yalnız kalmak çok zor altından kalkabilirmiyim bilmiyorum ben annem kadar güçlü değilim napıcam şaşırdım doğrusu?

hata derken neleri kastettiniz?babasız büyümüş olmanıza üzüldüm.bence stratejik olmaya çalışın elinizdn geldiğince.daha önce isteyip de şuan istememesinin bir sebebi olmalı o sebebi çözüp ona göre hareket edin.8 senelik evlilik,2 çocuk,yazık ya :44: .başka birisi mi var acaba?evhamlandırmak istemiyorum ama,bence dikkatli olun,bir şekilde evliliğinizi kurtarmaya bakın.yalnız bunu "bizden kurtulamazsın " falan gibi şeklinde değil de ,eski sevgi dolu günlerinizi tekrar canlandırmaya çalışarak umarım yapabilirsiniz.çok üzüldüm ya..

Çocukların kavga ,gürültü ortamında yaşamalarına göz yummak ilerde psikolojik açıdan sorunlu kişilikler olmalarına neden olabilir....

hata derken neleri kastettiniz?babasız büyümüş olmanıza üzüldüm.bence stratejik olmaya çalışın elinizdn geldiğince.daha önce isteyip de şuan istememesinin bir sebebi olmalı o sebebi çözüp ona göre hareket edin.8 senelik evlilik,2 çocuk,yazık ya :44: .başka birisi mi var acaba?evhamlandırmak istemiyorum ama,bence dikkatli olun,bir şekilde evliliğinizi kurtarmaya bakın.yalnız bunu "bizden kurtulamazsın " falan gibi şeklinde değil de ,eski sevgi dolu günlerinizi tekrar canlandırmaya çalışarak umarım yapabilirsiniz.çok üzüldüm ya..

ben ona sesleniyorum o bağırınca bendede herşey kopuyo işte iyi davranacağım varsada yapamıyorum bende bağırıyorum,evet bende başka birirnin varlığından şüpheleniyorum ama belirti hiç vermedi açıkcada sordum yok diyor varsada ciddi boyuta ulaşmamış olabilir çünkü eşim gerçekten çok açık sözlüdür saklayacağını sanmıyorum zaten boşanmak istiyo niye saklasınki benim hatam çocuklara çok düşkünüm yani elimde olmadan acaba çokmu ihmal ettim onu?ama şimdide ilgilenmek istesem bile izin vermiyoki bu çok zor çok yalnız hissediyorum kendimi:25:

zor zamanlar geçirdiğiniz için birikmiş olabilir ama niye boşanmaya kadar götürsün ki bunu

acaba başka biri var da daha önce onu rahatsız etmeyen hatalarınızı şimdi bahane olarak mı sunuyor ayrılmaya ?

aklıma başka bir şey gelmedi

neden kendisine değil de bize soruyorsun neden böyle olduğunu :)

yaklşık 8 yıllık evliyim çok zorlu zamanlardan geçti evliiğimiz maddi manevi çok şeyler atlattık,şimdi bi oğlum bi kızım var tabi yine bazı problemlerimiz var ama aşılmayacak gibi değil,ama artık eşim beni istemiyo sevmiyo benimle konuşmuyo bişey sorduğumda bağırıyo tersliyo çocuklarımın yanında beni aşağılıyo eski yptığım hataları hep hatırlatıp yüzüme vuruyo oysaki o beni o hatalarımla sevmişti,bende onu,neyse zaten açıkca benden boşanmak istediğinide söyledi sonunda ama ben hayır bizden kurtulamazsın diye bağırıp çağırdım boşanmıcam senden dedim doğrumu sizce bu?bana bi akıl verin ben babasız büyüdüm çocuklarımında annesiz yada babasız büyümelerini istemiyorum ama şuan evde iki yabancı gibiyiz benimle oturmuyo konuşmuyo ayrı odalarda yatıyoruz bişey sorduğumda hep bağırıyo sizce neden böyle oldu ne hata yaptım acaba yada napmam gerekiyo ben evliliğimi kurtarmak istiyorum?:43:

selam canım çok üzldüm yaşadıklarına allah yardımcın olsun rabbim çocuklarınızı annesiz babasız bırakmasın eğer dediğin gibi bir anda değiştiyse depresyona girmş olabilir eğer maddi durumda kötüyse en büyük sorunlardan biridir evliliğinin kurtulmasını çok isterimm sorunlarını inşllah çözersin mutlu olursun umarım allah kimseyi ayırmasınn....

zor zamanlar geçirdiğiniz için birikmiş olabilir ama niye boşanmaya kadar götürsün ki bunu

acaba başka biri var da daha önce onu rahatsız etmeyen hatalarınızı şimdi bahane olarak mı sunuyor ayrılmaya ?

aklıma başka bir şey gelmedi

neden kendisine değil de bize soruyorsun neden böyle olduğunu :)

kendisine sormayı çok denedim ama beni dinlemiyor bile işte olmadığı zamanlarda ya uyuyor yada arkadaşlarıyla vakit geçiriyor evde olmak bile istemiyor sizlere sorma nedenimde belki benimle aynı sorunları yaşayıp aşmış olan arkadaşlarım vardır onlardan akıl alırım hemde biraz rahatlarım diye böyle şeylerde kolay kolay anlatılmıyoki tanıdıklara umarım anlıyosunuzdur beni çocuklarıma belli etmemeye çalışıyorum çoğu şeyi zaten oğlum daha çok küçük anlamıyodur kızımın yanındada tartışma büyümesin diye hep sessiz kalıyorum onun siniri yatışana kadar

yanlış diretme boşuna sal ipini gitsin.bak keyfinee.bi evlilikte boşanma lafı geçtimi bitmiştir o ilişki.diken üstünde yaşamaktansa

selam canım çok üzldüm yaşadıklarına allah yardımcın olsun rabbim çocuklarınızı annesiz babasız bırakmasın eğer dediğin gibi bir anda değiştiyse depresyona girmş olabilir eğer maddi durumda kötüyse en büyük sorunlardan biridir evliliğinin kurtulmasını çok isterimm sorunlarını inşllah çözersin mutlu olursun umarım allah kimseyi ayırmasınn....

canım üzüldüm 2. evliliğimi yapmış biri olarak söylüyorum kopan bir ipi tekrar bağlayıp o yola o iple devam etmek zor çünki hyatın boyunca o ipin tekrar kopabileceğini düşnürsün hep bunu düşnmekte yıpratır insanı allah yardımcın olsun

yanlış diretme boşuna sal ipini gitsin.bak keyfinee.bi evlilikte boşanma lafı geçtimi bitmiştir o ilişki.diken üstünde yaşamaktansa

belki çocuğum olmamış olsaydı dediğini yapardım zaten evliliğimizin ilk yıllarında yapmıştımda daha 1 yıllık evliyken bi tartışmamız olmuştu ailesi yüzünden uzatmadım evi terkettim davayı hemen o hafta açtım ilk duruşmamız görüldü o gelmedi yalvardı bana bi şans daha diye kapımda yattı haftalarca kandım tamam dedim 7 yıl daha evli kaldık işte iki çocuğum var şimdi çok farklı o zaman düşünmemiştim bile beni istemeyeni ben hiç istemem dedim ama şimdi kendimden önce çocuklarım nolacak diyorum annemin yanına dönemem zaten kendim iki çocukla başadebilirmiyim hayatlaa bilmiyorum hem ben yinede çok mücadele ettiğim bu evliliğin biranda bitmesini istemiyorum çok emek verdim bu evliliğe:58:

Daha önce aranızda hiç boşabma konusu geçmedi sanırım. Eğer gerçekten başka birisi yoksa, belki eşinizi bir kere daha denemeye ikna etmeyi başarabilirsiniz. Hayır bizden kurtulamazsın şeklinde bir yaklaşım size bir şey kazandırmaz sanırım. Aksine ev içindeki huzursuzluk büyür, yarın, öbür gün çocuklarınızı keşke boşansalardı daha iyi olurdu deme noktasına getirir.

Bağırıp, çağırmadan (eşiniz size sabırsız davranıp, bağırıp çağırsa bile) sorun bir eşinize neleri düzeltirsem, değiştirirsem bu evliliğin bir süre daha denemek için bir şansı olabilir diye. Eski hatalarınız bugün için telafisi imkansız şeyler değilse, belki onlarla ilgili bir şey yapabilirsiniz. Sizi o hatalarla sevmiş olması artık hiç önemli değil, belli ki şu anda o hatalar hala ona battığına göre, bugünkü halinizle ilgili de bazı problemleri var. Belki, tamam olmazsa boşanmaya razıyım, ama önce bir evlilik terapistine gidelim, bir kere daha deneyelim diye bir teklifte bulunabilirsiniz.

ben şuan çıkıyorum arkadaşlar hepiniz okuyup cevap verdiniz sağolun yinede bekliyorum önerisi olan varsa nolur yazsın yada benim yaşadıklarımı yaşamış olanlar tecrübe önemli ben herşeye rağmen evliliğimin bitmesini istemiyorum ufacıkta olsa bi ışık varsa değerlendirmeliyim okuyacam yazdıklarınızı allaha emanet olun

Biraz zaman verin karşı tarafa boşanmak yerine bir süre ayrı evlerde yaşayabilirsiniz...!
Baktınız buda çare olmadı ozaman diretmenin anlamı yok...
Burda bunu başaran okadar çok insan varki sizde yapabilirsiniz

Merhaba !Ablacım evli değilim ama naçizane fikrimi belirtmeden geçemedim.
Bence çok üsteleme boşanma fikrini kabullenmiş gibi görün ,güçlü görünmeye çalış .O konuşmuyosa sende konuşma ama aynı zmanda kendine olan bakımını bırakma .Sen değil, o seni kaybetmekten korksun o zaman aklı başına gelir.Onun yanında ağlayıp sızlanma yani ,gerekmedikçe birşey de sorma.
Çalışıyomusunuz?

Son düzenleme:
kendisine sormayı çok denedim ama beni dinlemiyor bile işte olmadığı zamanlarda ya uyuyor yada arkadaşlarıyla vakit geçiriyor evde olmak bile istemiyor sizlere sorma nedenimde belki benimle aynı sorunları yaşayıp aşmış olan arkadaşlarım vardır onlardan akıl alırım hemde biraz rahatlarım diye böyle şeylerde kolay kolay anlatılmıyoki tanıdıklara umarım anlıyosunuzdur beni çocuklarıma belli etmemeye çalışıyorum çoğu şeyi zaten oğlum daha çok küçük anlamıyodur kızımın yanındada tartışma büyümesin diye hep sessiz kalıyorum onun siniri yatışana kadar

bence bir süre kendi haline bırak. her zaman işe yaramıştır bu. üstüne düştükçe ters etki yapıyor bazen. bir kendine gelsin, zaten senle konuşur diyorum ben.

belki çocuğum olmamış olsaydı dediğini yapardım zaten evliliğimizin ilk yıllarında yapmıştımda daha 1 yıllık evliyken bi tartışmamız olmuştu ailesi yüzünden uzatmadım evi terkettim davayı hemen o hafta açtım ilk duruşmamız görüldü o gelmedi yalvardı bana bi şans daha diye kapımda yattı haftalarca kandım tamam dedim 7 yıl daha evli kaldık işte iki çocuğum var şimdi çok farklı o zaman düşünmemiştim bile beni istemeyeni ben hiç istemem dedim ama şimdi kendimden önce çocuklarım nolacak diyorum annemin yanına dönemem zaten kendim iki çocukla başadebilirmiyim hayatlaa bilmiyorum hem ben yinede çok mücadele ettiğim bu evliliğin biranda bitmesini istemiyorum çok emek verdim bu evliliğe:58:

Tamam bitmesin istiyorsunuz da sadece sizin istemenizle olmuyor ki?
Eşiniz yarın size ihanet etse,Allahım saklasın sizi,çocuklarınızı dövse hoşunuza mı gidecek?
Neden zorluyorsunuz ki?
Olmuyorsa olmuyordur.
İyi kötü bir işe girersiniz,nafakanızı alırsınız,ailenizin yanına geçersiniz,toparlanınca ayrı eve çıkarsınız.
Hayat akıp gidiyor,ileride bugünlerinize gülüp geçersiniz.
Ama toparlanmanız şart.

canım aslında bütün söylenenler boş asıl senin düşüncelerin önemli senin ne yapmak istediğin ne yolda mutlu olacaksan o yolda devam et ama kesinlikle çocukların önünde yapmayın ilerde annesini babasının hakaret ettiği kadın olarak algılamasınlar

ben cocuklarimi boyle kavga gurultu içinde babasi tarafindan annesii asagilayici sozler duyarak buyutmektense babasiz tek basima buyuturum en iyisi...

Back
X