Boşanmaya karar verdik

idildil

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2011
726
1.188
313
İçel Mersin
Benim 2. konumu okuyanlar yaşanılanları biliyor, kafam o kadar doluki nasıl davranacağımı bilmiyorum. Tecrübeli arkadaşlar bana yardımcı olur diye yazıyorum. 2 aydan sonra ilk defa karşılıklı oturduk ve konuşmaya çalıştık. Yine tavrı aynı şu dakikadan sonra çocuğumun ve kendi haklarımı düşünmem gerektiği kararına vardım . Eşim geçirdiği sağlık probleminden dolayı beni suçlayacağını benim onu strese soktuğum için bu hale geldiğini , onunla uzlaşmazsam mahkemeye sunacağını vs.. beni resmen tehdit etti . Başına bu sağlık problemi geldiğinde 2 gündür yüz yüze gelmemiştik bile. Kafam allak bullak böyle birsey olabilir mi ? Avukat olan varsa bu konuda fikir beyan edebilir mi?

Benim 2. konumu okuyanlar yaşanılanları biliyor, kafam o kadar doluki nasıl davranacağımı bilmiyorum. Tecrübeli arkadaşlar bana yardımcı olur diye yazıyorum. 2 aydan sonra ilk defa karşılıklı oturduk ve konuşmaya çalıştık. Yine tavrı aynı şu dakikadan sonra çocuğumun ve kendi haklarımı düşünmem gerektiği kararına vardım . Eşim geçirdiği sağlık probleminden dolayı beni suçlayacağını benim onu strese soktuğum için bu hale geldiğini , onunla uzlaşmazsam mahkemeye sunacağını vs.. beni resmen tehdit etti . Başına bu sağlık problemi geldiğinde 2 gündür yüz yüze gelmemiştik bile. Kafam allak bullak böyle birsey olabilir mi ? Avukat olan varsa bu konuda fikir beyan edebilir mi?
Böyle bir şeyi asla ispatlayamaz. Bir şey istemeyin, ne derse razı olsun diye böyle diyor.

Madem olmuyor artık sizde önünüze bakın çocugunuz da varmış. Olmuyorsa daha fazla zorlamayın size yazık. .

Tabi ki de yok öyle birşey.
Boşanma dilekçelerine neler neler yazılıyor önemli olan ciddiye alınıyor mu alınmıyor mu?

Avukatınızla görüşsün artık, çocuğunuzun hakkını mutlaka isteyin. Bu çocuğu tek başınıza yapmadınız, bir baba olarak maddi yükümlülükleri açık.

Düzgün bir avukat bulup dediklerini yapın. Karşı taraf gereksiz yere hakkından vazgeçsin diye olmadık şeylerle tehdit etmek bu tip davalarda klasiktir.
Tabi ki onun avukatını falan da kullanmayın, kendi avukatınız ayrı olacak.

hiç acıma kız bas tekmeyi... hiçbişey yapamaz. mal mülk kimin üzerine?
Çok üzülerek ayrılıyorum, bu güne kadar kimseyle kavga bile etmedim diyebilirim, ne geliyorsa başıma bu sakinliğimden , iyi niyetimden geldi . Çocuğum incinmesin istedim ama madem böyle dediğiniz gibi , mal mülk onun üstüne ama hepsi evlilik birliği içinde alındı. Ortak mülk hepsi evden çıkmadım, evde ben oturuyorum, arabada bende çocuk okula gidip geliyor.

Kendime o kadar kızıyorum ki, en başında bıraksaydım keşke, bu lafı diyeceğim aklıma gelmezdi😔 Ben kamuda memurum, yöneticilik yaptım yıllarca, boş bir insan değilim ama son zamanlarda yaşadığım şeyler beni herseyden korkar yaptı. Kim ne dese aklımda çınlıyor, bana bu lafı edince ne istersen yap diyemedim, normalde böyle birseyin altında kalmam. Beynimin içi dop dolu , hiçbirseyi idrak edemiyorum sanki.

Ya yurusun gitsin kim kimin yuzunden hasta olmus bu sadece etkendir. Ben kanser oldum genetigimde var ama esimde tetikledi. Ama sebep yine degil. Sunarsa sunsun ne diyecek hakime. Ozman ben anlatsam donunu dahi alirim yani. Oyle sey olamaz cocugunda sende kalir simdi avulat kizlar var gelirler sana yol goserirler. Cocugu dusunerek kararindan vazgecme o cocuk sagliksiz ortamda daha kotu olur

Eski konunuzu ve yeni konunuzu okudum. Gerçekten çok üzüldüm.
Güzel giden bir evlilik bir günde mahvolmuş.
Ama madem boşanma kararı almışsınız geri adım atmayın artık, belli ki eşinizin psikolojik sağlık sorunu var. Ve düzelmeye de yanaşmıyor.
Her şey sizin ve kızınız için çok güzel olur umarım 💐

Eski konunuzun baştan sona kadar okudum. O kadar üzüldüm ki anlatamam. Kendi başıma gelmiş gibi üzüldüm inanın, kalbim ezildi.

Olmuyorsa zorlamayın ama hakkınızı da bırakmayın. Onun yüzünden hasta olmuş da beyefendi bla bla bla... Gözünüzü korkutuyor, sakın kanmayın . Hiç bir hakkınızı da bırakmayın. Acil bir avukatla görüşmeniz gerekiyor yanlız, kendinize iyi bir avukat tutun ve yoluna bakın. Kızınızla Mus mutlu bir hayatınız Olur inşallah...

Eşim geçirdiği sağlık probleminden dolayı beni suçlayacağını benim onu strese soktuğum için bu hale geldiğini , onunla uzlaşmazsam mahkemeye sunacağını vs.

Konuşmuyordu, hep aynı şeyleri söyledi durdu , beni iki yüzlülükle suçladı, sebebini sorunca sen benim hakkımda hem kendi ailene hemde benim aileme hep iyi şeyler söylüyorsun dedi 😱şaşırdım kaldım, sen zaten kötü biri değilsin dediğimde, sen beni zaten terkedecektin, kaç kere gitmeye kalktın biliyorum dedi😔

Mahkemeye bunları mı sunacakmış?
Bir tarafıyla gülerler adama.
Siz vakit kaybetmeden iyi bir boşanma avukatı bulun, uzlaşmayla tehdit eden adam uzlaşmaya gitseniz bile başka pürüzler çıkaracaktır.

Eşinin yaşadığı sağlık problemini bilmiyorum. Diyelim şeker hastası oldu.
Hakim "adamın pankreasının ürettiği insülinleri ne yaptın mı" diyecek sana.
Eşiniz psikolojik taktik uyguluyor size, kulak ardı edin.
Tüm haklarınızı alın salın gitsin ipini.

Çok üzülerek ayrılıyorum, bu güne kadar kimseyle kavga bile etmedim diyebilirim, ne geliyorsa başıma bu sakinliğimden , iyi niyetimden geldi . Çocuğum incinmesin istedim ama madem böyle dediğiniz gibi , mal mülk onun üstüne ama hepsi evlilik birliği içinde alındı. Ortak mülk hepsi evden çıkmadım, evde ben oturuyorum, arabada bende çocuk okula gidip geliyor.

en kısa zamanda aile konutu serhi koydurun. mahkemede hastalığının sebebini bile size baglauacak adam ruhunuz duymadan evide arabayi da satabilir. evlilik birliği icinde alınması bosanirken yarisini mahkemeyle almanızı sağlar ama ev ve araba esinizin üzerineyse dava acılmadan satabilir parasını guvendiği baska birinin hesabina yatirabilir size pay alamayın diye.

Eşinizin sağlık sorunları ile ilgili sizi suçlaması tek başına bir anlam ifade etmez, sizin ona kötü muamelede bulunduğunuzu delillendirmesi lazım. Ben eşinizin hasta falan olduğunu düşünmüyorum. Hasta adam bu kadar mal mülk hesabı ile hareket etmez, bunun altından başka şey çıkacak emin olun. Çok istiyorsa ortak konutu ve diğer mal varlığının yarısını ve kızı için nafaka vererek boşansın, zira boşanmak isteyen kişi o. Bence vakit kaybetmeden bir avukat tutun, oturduğunuz ev için aile konutu şerhi koydurun tapuda. Burada alacağınız yarım yamalak bilgi ile hareket edemezsiniz. Çalışıyormuşsunuz, mal varlığıda var anladığım kadarı ile biran evvel iyi bir avukat bu süreçte sizi bir sıfır öne getirir. Ayrıca eşinizin size kötü davranışına ilişkin elinizdeki tüm mesajları saklayın.

Back
X